Avtor gasilskih tablic je Milan Vrhovec.
Učimo se, na ABC
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Najprej popravek moje napake, Gasilske tablice so delo Vrhovca. Ne vem kako mi je padel na pamet Sentočnik, morda zato ker je bil res strokovnjak na gasilskem področju.
Ne morem več brat kako prepisujete eden od drugega. Pravilen odgovor je B
EKSPLOZIJA
Pri eksplozivih govorimo o detonaciji takrat kadar je hitrost izgorevanja med 5000 in 9000 metrov na sekundo !

Ne morem več brat kako prepisujete eden od drugega. Pravilen odgovor je B
EKSPLOZIJA
Pri eksplozivih govorimo o detonaciji takrat kadar je hitrost izgorevanja med 5000 in 9000 metrov na sekundo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar vprašanje....Jaz sem gledal tako,da letalo prebije zvočni zid pri 1 machu se pravi cca. 1225 km/h. Detonacija pa naj bi bila, kot je vedela povedati prfoksa za kemijo tudi vrsta eksplozija isto kot pa deflagracija. S to razliko, da prva sproži valove s hitrostjo hitrejšo od zvoka, druga pa valove, ki ne presegajo hitrosti zvoka. In gledano iz vidika nadzvočnih letal naj bi detonacija pomenila več kot 1200.... Ah že vidim kje ga je kiksnil moj izračun...Ti si pisal o metrih na sekundo.
Jaz pa v km/h. Ahhh pa tako sem se trudil pravilno odgovort.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
To mi delajte, pa gremo naprej z dvojno močjo !
1. Kaj razumeš pod pojmom »ODMIK«?
a/ oddaljenost po fronti
b/ oddaljenost med poveljujočim in oddelkom
c/ oddaljenost po globini
2. Desetina stoji v koloni po dva. Katero povelje boš izdal, da bo krenila naprej?
a/ desetina naprej-marš
b/ desetina na-prej
c/ desetina naprej

1. Kaj razumeš pod pojmom »ODMIK«?
a/ oddaljenost po fronti
b/ oddaljenost med poveljujočim in oddelkom
c/ oddaljenost po globini
2. Desetina stoji v koloni po dva. Katero povelje boš izdal, da bo krenila naprej?
a/ desetina naprej-marš
b/ desetina na-prej
c/ desetina naprej
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Bom še jaz probu
1. C
2. B
A sem kej uganu
[/b]
1. C
2. B
A sem kej uganu
Zadnjič spremenil gapi, dne 9. November 2005, 20:48, skupaj popravljeno 1 krat.