Učimo se, na ABC
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Preden se nekdo oglasi iz zdravstvene stroko mi dovolite da slikico malo obrazložim.
Tega posnetka nisem prilepil , da koga provociral, kajti najprej moramo pomesti pred svojim pragom. Tudi gasilci se velikokrat ne znamo ali nočemo opremit za delo kot je treba.
Zadnja leta vsaj pri nas bolj tesno sodelujemo z reševalno službu zdravstvenega doma in opažam , da imajo iste probleme kot mi. Starejša generacija se težje prilagaja novim zahtevam , razvoji zaščitne opreme itd..
Čelade na reševalcih iz MB, ki so sodelovali na nedavni vaji, so naredile na vse prisotne zelo pozitiven vtis. Torej se tudi pri njih premika na bolje.
Pa še ena slika, ki to potrjuje. Kar tako naprej fantje in dekleta.
Tega posnetka nisem prilepil , da koga provociral, kajti najprej moramo pomesti pred svojim pragom. Tudi gasilci se velikokrat ne znamo ali nočemo opremit za delo kot je treba.
Zadnja leta vsaj pri nas bolj tesno sodelujemo z reševalno službu zdravstvenega doma in opažam , da imajo iste probleme kot mi. Starejša generacija se težje prilagaja novim zahtevam , razvoji zaščitne opreme itd..
Čelade na reševalcih iz MB, ki so sodelovali na nedavni vaji, so naredile na vse prisotne zelo pozitiven vtis. Torej se tudi pri njih premika na bolje.
Pa še ena slika, ki to potrjuje. Kar tako naprej fantje in dekleta.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Glede cokel se strinjam s predhodniki, kar pa glede čelade ne velja.
Moje mnenje, glede čelade v tem primeru je da pri samem prevozu poškodovanca iz začasne oskrbe, kot je v tem primeru šotor, v bolnico res ne rabiš čelade na glavi.
Sem pa zagovornik čelad pri sami intervenciji naprimer na prometni nesreči, kot kaže druga slika, oziroma čem podobnem. Če pogledate reševalna vozila, ki so namenjena nujnim medicinski pomoči in se pripeljana iz Nemčije je to serijska oprema. Koliko je pa v naši zavesti da jih uporabljamo pa je druga stvar. Ampak kot sami veste, dokler se kaj ne zgodi je vse vredu in se nihče ne sekira kaj preveč potem so pa vsi pametni.
Lepo pozdrav iz Celja, od koder je tudi ta reševalna ekipa.
Moje mnenje, glede čelade v tem primeru je da pri samem prevozu poškodovanca iz začasne oskrbe, kot je v tem primeru šotor, v bolnico res ne rabiš čelade na glavi.
Sem pa zagovornik čelad pri sami intervenciji naprimer na prometni nesreči, kot kaže druga slika, oziroma čem podobnem. Če pogledate reševalna vozila, ki so namenjena nujnim medicinski pomoči in se pripeljana iz Nemčije je to serijska oprema. Koliko je pa v naši zavesti da jih uporabljamo pa je druga stvar. Ampak kot sami veste, dokler se kaj ne zgodi je vse vredu in se nihče ne sekira kaj preveč potem so pa vsi pametni.
Lepo pozdrav iz Celja, od koder je tudi ta reševalna ekipa.
Morali bi imeti primerno obutev. Tudi reševalno vozilo bi bilo lahko v bližini šotora (morda je, samo na sliki se to ne vidi). V šotoru ponavadi nudiju ponesrečencu samo prvo pomoč, potem pa ga prepeljejo v bolnišnico. Reševalci na tej sliki ne rabijo čelad. Iz slike pa je razvidno, da so ponesrečencu že nudili prvo pomoč in so ga pripravili za prevoz. Kje je reševalno vozilo?
Oskar ali sta fotografiji iz iste vaje
L.P.
Strogi
L.P.
Strogi
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
Obutev, po mojem mnenju čelado. No, pa tudi če prostor dopušča malo bližnje postavitev reševalnega vozila.
Čelado utemeljujem z naslednjim:
V tem primeru je šlo za prikazno vajo prometne nesreče. Dejstvo je, da poškodovanca niso pobrali s cest, zato so bili pred tem posnetkom ob avtomobilu.
Rokavice pa majo vsi trije reševalci.
Čelado utemeljujem z naslednjim:
V tem primeru je šlo za prikazno vajo prometne nesreče. Dejstvo je, da poškodovanca niso pobrali s cest, zato so bili pred tem posnetkom ob avtomobilu.
Rokavice pa majo vsi trije reševalci.
Vedno pričakuj nepričakovano!
Moje mnenje je tako:
1. Obutev - dežurni zdravnik na teren res ne more v coklah.
2. Čelada - v tem primeru mislim da ni potrebna, gre samo za prevoz do bolnišnice
3. Prehodnost poti - za varno delo je sploh pomembno, da je delovni prostor urejen, in to da se jim pod nogami svaljka trak ni ravno varno.
1. Obutev - dežurni zdravnik na teren res ne more v coklah.
2. Čelada - v tem primeru mislim da ni potrebna, gre samo za prevoz do bolnišnice
3. Prehodnost poti - za varno delo je sploh pomembno, da je delovni prostor urejen, in to da se jim pod nogami svaljka trak ni ravno varno.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Mislim , da smo vse povedali in daj je naš novi član iz Celja mrebern4 pravilno ugotovil glede obutve in tudi čelade.
Cokle ne sodijo niti na vajo kaj šele na intervencijo. Na žalost se najdejo tudi taki , ki vozijo v cokljah,!
Novo vprašanje pa je :
Kaj pomeni kratica CAFS ?
a. oznaka za čelado
b. oznaka za vrsto penila
c. centralna administracija finančne službe
d. komprimirana zračna pena
e. gel za gašenje
Cokle ne sodijo niti na vajo kaj šele na intervencijo. Na žalost se najdejo tudi taki , ki vozijo v cokljah,!
Novo vprašanje pa je :
Kaj pomeni kratica CAFS ?
a. oznaka za čelado
b. oznaka za vrsto penila
c. centralna administracija finančne službe
d. komprimirana zračna pena
e. gel za gašenje
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !