Podforum v katerem se učimo vsi, tako sestavljalec kot reševalec. Znanja ni nikoli dovolj. Obstaja pregovor, ki še posebej velja za nas gasilce: Kjer neznanje se šopiri, tam hudič se ne umiri.
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
To mi delajte fantje. Zdrava in dobra debata.
Janez, verjetno je vodja poklical že prej dodatne sile , ali pa tudi ne (spomni se primera iz moje bližine , kjer so mi očitali da delam zdraho pa sem le opozoril na nepravilen alamni plan)
Pišuka , bravo , to pa res drži. Ponekod na vsak požar 3 enote, ponekod pa še ene ne dobimo na prvi alarm.
"joj, kako smo si različni" poje neka pesem. Krivci pa so vodilni v poveljstvih občine in zvez. Vsega pa tudi ni EE kriv (beri -trajnik)
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Glede na kočljivo situacijo, katera se pa res lahko kdaj pripeti je odgovor A s tem, da bi se moral upoštevati tudi odgovor D, kakor so že tudi napisali pred menoj !! Lp, Jani
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Jaz pa sem malo skeptičen in bi rekel E - če bi zares gorelo potem ne bi izvozil samo z GVV2 ali GVC 16/25 (sklepano po tem opisu). Ampak bi videl ali imam dosti operativcev v društvu, drugače bi še pred izvozom aktiviral še najmanj eno PGD ali pa celo 2 ali 3 PGD - je, ki imajo GVC.
Oskar je napisal:
Gasilska enota izvaja notranji napad z IDA. Taktika nas nekako uči, da naj bi pripravili rezervno napadalno skupino z IDA, ki naj bo pri točki vstopa. Nenadoma se razvoj požara tako spremeni , da bi to rezervno napadalno skupino potrebovali za zunanji napad. Kaj naj v tem primeru stori vodja enote-intervencije ?
Ampak če hočte, da odgovorim z temi odgovori potem je takole:
Vodja intervencije takoj in brez odlašanja odpokliče rezervno enoto in ji določi druge naloge, torej A.
Obenem pa D zahteva preko 112 dodatne sile.
Lahko pa se zgodi tudi hkrati tudi B - obdrži skupino v pripravljenosti neglede na razvoj požara in hkrati C - on sam in strojnik izvedeta zunanji napad seveda le, če bi vedel, da bi hitro pogasil zunanji ogenj.
Torej so možni vsi odgovori - odvisna kakšna bi bila sutiacija.
Kot je bilo že povedano: "A" s tem, da "D" priporočam že na poti na intervencijo Od viška glava ne boli, če ti pa zmanjka ljudi ali še hujše, vode pa je lahko situacija že ...
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!