Učimo se, na ABC
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
- hočevar nejc
- Kraj: vižmarje-brod
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Sem pričakoval še malo debate. Ja , je pa res da je nisem posebej najavil.
Takšni primeri kot je opisan v vprašanju se dogajajo povsod pri nas. O tem smo že veliko povedali.
Sam sem nasprotnik , da se prvi trije gasilci vržejo v cisterno in gas na požar. A žal je vse več zagovornikov tega početja , tudi na tem forumu.
Torej jas sem za odgovor D če se nam je že to zgodilo !
Takšni primeri kot je opisan v vprašanju se dogajajo povsod pri nas. O tem smo že veliko povedali.
Sam sem nasprotnik , da se prvi trije gasilci vržejo v cisterno in gas na požar. A žal je vse več zagovornikov tega početja , tudi na tem forumu.
Torej jas sem za odgovor D če se nam je že to zgodilo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Ja boga moramo prosit celo leto, da nas bo čim več prišlo na intervencijo, ne pa, da nekateri, ko vidijo na pozivniku, da gori vozilo ali trava, si mislijo: eh saj jih bo prišlo dovolj

Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com
Oskar nevem kako lahko tukaj velja odgovor D??
Sej si nas postavil pred dejstvo da smo že izvozili z vozilom GVC 16/50 torej......smo že v vlogi sedaj pa je treba nekaj naredit z tem s čim smo odšli na intervencijo in s tem kar imamo na razpolago!!
Glede GVC 16/25 v tem primeru pa nevem, če je v garaži al je samo želja da bi bila v garaži???
No če je v garaži potem je to očitno dobro opremljena 2 kategorija torej imajo nekaj težav z moštvom....??
Glede GVC 16/25 v tem primeru pa nevem, če je v garaži al je samo želja da bi bila v garaži???
No če je v garaži potem je to očitno dobro opremljena 2 kategorija torej imajo nekaj težav z moštvom....??
Tehnika nam lajša življenje!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Dušan , nisem rekel da je D pravilen . Sem le nakazal debato.
To drugo vprašanje iz taktike na ABC je veliko bolj nedvoumno kot predhodno.
To imaš , tu si , sedaj pa ukrepaj.
Imaš pa prav , tam kjer izvozijo le trije je lahko kriza v moštvo , ki pa je pogojena z stanjem v našem prostovoljnem gasilstvu.
Veterani na GZS samo leporečijo, mi v enotah pa prosimo boga da nas bo dovolj za prvi ruker , ko je treba nekoga rešit.
Potem ti pa še neki poveljnik iz pisarne odredi le POZIVNIKE in nič javne sirene . Naj se zaleti nekam .....
Imaš pa prav , tam kjer izvozijo le trije je lahko kriza v moštvo , ki pa je pogojena z stanjem v našem prostovoljnem gasilstvu.
Veterani na GZS samo leporečijo, mi v enotah pa prosimo boga da nas bo dovolj za prvi ruker , ko je treba nekoga rešit.
Potem ti pa še neki poveljnik iz pisarne odredi le POZIVNIKE in nič javne sirene . Naj se zaleti nekam .....
Oskar se podpišem pod tvoje pisanje.Oskar napisal/-a:Dušan , nisem rekel da je D pravilen . Sem le nakazal debato.
Veterani na GZS samo leporečijo, mi v enotah pa prosimo boga da nas bo dovolj za prvi ruker , ko je treba nekoga rešit.![]()
Sicer pa sem z "A"
lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Danes me je klical znanec -gasilec iz sosednje občine. Redno bere forum le registrira se ne, je dejal, da jih je gori preveč takšnih radovednih , otročjih in nakladačev. Pa mu nisem preveč ugovarjal.
Povedal je , da so nedolgo tega v njegovem društvu ob 23.00 uri zabrenčali pozivniki : Gori osebni avto...
Pritekli so le trije gasilci in ni jim ostalo drugega kot v cisteno in gasit avto.
Da bi sprožili sireno se niso spomnili !?
Potem so na seji zaorali in na vprašanje poveljnika, kje so bili preostali ob 23.00 uri je nekdo odgovoril: Pa saj je bil samo avto , saj sem vedel da vas bo dovolj !
Pozneje so spremenila alarmni plan in sedaj vedno tuli sirena na strehi.
Prav je tako , mar ne ??
Torej če zaključimo naše zadnje vprašanje: pravilen je odgovor A
Povedal je , da so nedolgo tega v njegovem društvu ob 23.00 uri zabrenčali pozivniki : Gori osebni avto...
Pritekli so le trije gasilci in ni jim ostalo drugega kot v cisteno in gasit avto.
Da bi sprožili sireno se niso spomnili !?
Potem so na seji zaorali in na vprašanje poveljnika, kje so bili preostali ob 23.00 uri je nekdo odgovoril: Pa saj je bil samo avto , saj sem vedel da vas bo dovolj !
Pozneje so spremenila alarmni plan in sedaj vedno tuli sirena na strehi.
Prav je tako , mar ne ??
Torej če zaključimo naše zadnje vprašanje: pravilen je odgovor A