Odzivni časi oziroma čas prihoda na mesto nesreče

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

Sicer je odvisno kaj gori, ampak trije gasilci so ponavadi čisto dovolj za prvih 5 minut. Ostali gasilci se lahko pripeljejo z naslednjim vozilom.
Bogu v čast, ljudem v pomoč
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Oskar napisal/-a:
Uroš Lenarčič napisal/-a: Se mi zdi pa zelo čudno, da se čaka, da je posadka GVCja polna. Pri nas se izvozi takoj oz. z min. tremi-štirimi gasilci, s tem, da je eden gasilec, ali pač kdorkoli, ki je pri roki in zanesljiv med tem v gasilskem domu.

Lp, Uroš :wink:
Uh , kako zgrešena taktika.Mi daš na zvezo malo tvojega poveljnika ? Da mu ušesa navijem. Trije gasilci v GVC 16/25 ? Le kaj boste naredili , počakajte še minuto pa vas bo 5 ali 6 , :twisted:
:twisted:
Odvisno v katerem delu dneva. Dopoldan, ko so ljudje v službah je tako, da pač če bi čakali, da bi bilo v GVCju 5-6 ljudi bi čakali tudi 10-15 minut. Res pa je tudi, kot je napisal Samo- odvisno je kaj gori.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

FUC napisal/-a:Pri nas je od prejetega poziva do prihoda na kraj 10-15 gasilcev nekje 6 minut na razdaljo štirih kilometrov.
FUC pa vi ste profesionalci ka to vsi v gasilskem domu živite. 6 minut od poziva pa do kraja intervencije ta pa je mal bosa :)
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
mesko
GE: Stv
Kraj: povzarija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mesko »

Dosedanje izkušnje pač kažejo, da se pri nas še ni zgodilo, da bi koga ustavili, ali pa bi radar plačal.... Ampak se bojim kako bo, ko tak grozijo z stacionarnimi radarji, ki naj bi slikali vsakega, ki ima pretežko nogo, položnico pa sliko pa bi prejel na dom!

HMM no pa poglejmo 3x radar pa še na piki me majo. :oops: :lol:
Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

mesko napisal/-a:Dosedanje izkušnje pač kažejo, da se pri nas še ni zgodilo, da bi koga ustavili, ali pa bi radar plačal.... Ampak se bojim kako bo, ko tak grozijo z stacionarnimi radarji, ki naj bi slikali vsakega, ki ima pretežko nogo, položnico pa sliko pa bi prejel na dom!

HMM no pa poglejmo 3x radar pa še na piki me majo. :oops: :lol:
Mene so enkrat ujeli na radar z gasilskim vozilom. vozil sem 27 km/h prehitro in nisem bil na nujni vožnji:
Policistka: "Ste na nujni vožnji?"
Jaz: "Nisem."
Policistka: "Ste na nujni vožnji?"
Jaz: "Sem."
Policistka: "OK peljite naprej."

S stacionarnem radarjem se na žalost ne da nič zmenit :?.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

FUC napisal/-a:Pri nas je od prejetega poziva do prihoda na kraj 10-15 gasilcev nekje 6 minut na razdaljo štirih kilometrov.
Tale je pa res mal močna. Pri nas je recimo izvoz GVC 24/50 2-3 minute, seveda v popoldanskem času, dopoldne bi se ta čas mal podaljšal. S tem da sem jaz stacioniran v GD enih 5-6 operativcev pa je oddaljenih od GD-ja cca 600 m.
Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

Denis napisal/-a:
FUC pa vi ste profesionalci ka to vsi v gasilskem domu živite. 6 minut od poziva pa do kraja intervencije ta pa je mal bosa :)
Vem, da je težko verjeti, toda jaz si tole razlagam takole: Imaš veliko faktorjev, kot so podpora poklicne brigade, prevoznost cest na območju, ki ga pokrivaš, oddaljenost gasilcev od GD, število intervencij na leto, usposobljenost gasilcev, kategorija gasilske enote... Pri nas smo bili takoj zakrbljeni za odzivni čas, ko so nam na poti položili dva ležeča policaja :D .

Različna društva imajo različne prioritete. Poznam društvo, ki ima eno intervencijo na leto, tekmovalno enoto imajo pa tako hudo, da so vsako leto na državnem (letos celo na svetovnem) prvenstvu. Pri nas še na občinskem tekmovanju že ene 5 let nismo bili na prvem mestu in samo gledamo :shock: , kako hitri so ostali. Pač tekmovanja niso naša prioriteta. Osredotočeni smo na hitro posredovanje in ga tudi hitro izvedemo.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Samo napisal/-a:[

Imaš veliko faktorjev, kot so podpora poklicne brigade, izvede....
A ni ravno obratno ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

No ker je bilo v začetku teme govora o izvozih poklicnih gasilcev :arrow:
V Ajdovščini sta dva gasilca na izmeno in imajo čas izvoza od 1-2 min :wink: (4 gasilci iz mesta, 2 gasilca 3km , 2 gasilca 5km , 3 gasilci 7km in 2 gasilca 10 km proč od gasilskega doma :roll:

No ja bi se pa vprašal o odzivnem času npr. ajdovskem pgdja ne vem če so 4 operativci iz Ajdovščine :moose: :-s :mrgreen:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

Oskar napisal/-a:
Samo napisal/-a:[

Imaš veliko faktorjev, kot so podpora poklicne brigade, izvede....
A ni ravno obratno ?
To je bilo v smislu, da si hitreje tam, če ni podpore brigade. Okoli 90. leta je k nam še hodila brigada in naši gasilci so bili o požaru obveščeni tako, da so slišali sirene na vozilih od brigade :roll:. Če veš, da ti brigada krije hrbet si tudi bolj v easy.
Zadnjič spremenil Samo, dne 19. Avgust 2005, 14:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Saj razumem , samo mislim da so PGD -ji podpora brigade in ne obratno. :wink:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Gobi in kako to funkcionira z 2 gasilcema na izmeno? Kaj lahko storita 2 gasilca če tudi takoj izvozita??? :shock:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

Oskar napisal/-a:Saj razumem , samo mislim da so PGD -ji podpora brigade in ne obratno. :wink:
Ups, tako sem tudi mislil, vendar sem se narobe izrazil.
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Dušan napisal/-a:Gobi in kako to funkcionira z 2 gasilcema na izmeno? Kaj lahko storita 2 gasilca če tudi takoj izvozita??? :shock:
Med sprejemom klica z ReCo-ja se piše na listek kaj in kje se je zgodilo, potem pa oblečt in v avto. Po poti se pa pokliče dodatne gasilce (število po potrebi) :wink:

V načrtu ojačanje izmen na 3 \:D/
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

Dušan napisal/-a:Gobi in kako to funkcionira z 2 gasilcema na izmeno? Kaj lahko storita 2 gasilca če tudi takoj izvozita??? :shock:
Tri gasilce pomoje rabiš bolj za notranje napade: eden ostane pri avtomobilu, dva gresta noter. Za ostale situacije lahko tudi en sam gasi ali pa mu pomaga strojnik, ko nastavi črpalko. Tačas pa pridejo ostali gasilci, da vzpostavijo napajanje cisterne, pomagajo prvemu napadalcu, naredijo še en napad, vzpostavijo napajanje cistern ipd.

Sej veš kako pravijo: 1. minuta kozarec vode, 2. minuta vedro, 3. minuta cisterna.
Odgovori