Vse je res, ampak mi znamo upoštevati navodila tistih, ki potrebujejo prostor, da svoje delo opravljajo kot je treba in jim !!PONAVADI!! nismo v napoto--če seveda res ne moremo pomagati(kar pa se redko zgodi, saj v drugih temah, istočasno, ugotavljamo, da smo gasilci vse bolj vsestranski!arthur napisal/-a:vsi se moramo zavedati da smo tudi mi sami firbci ko pridemo nekam kjer nimamo ničesar in smo v bližini bi prav tako radi videli kaj se je priipetilo ...
Firbci na požaru
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
-
edn
V kolikor je meni znano, lahko vodja intervencije razne firbce uporabi za pomoč pri intervenciji, če le pri tem niso ogroženi. Vsak ti bo znal prinesti kakšno cev, ročnik, ali celo trojak, v skrajnem primeru lahko komu tudi pustiš, da upravlja s hidrantom ali trojakom...
Najbolje se obnesejo, če jih zadolžiš za nadzor drugih firbcev. Razdeliš jim par rdečih rutic, da se počutijo pomembne, jim daš jasna in glasna navodila in lahko si brez skrbi, da jih bodo izvajali po svojih najboljših močeh.
Najbolje se obnesejo, če jih zadolžiš za nadzor drugih firbcev. Razdeliš jim par rdečih rutic, da se počutijo pomembne, jim daš jasna in glasna navodila in lahko si brez skrbi, da jih bodo izvajali po svojih najboljših močeh.
Bogu v čast, ljudem v pomoč
Firbci na požaru
Samo, jaz pa mislim da tole ne bo šlo. Kaj pa zaščitne obleke in pa možnost poškodbe na požarišču ...?Samo napisal/-a:V kolikor je meni znano, lahko vodja intervencije razne firbce uporabi za pomoč pri intervenciji, če le pri tem niso ogroženi. Vsak ti bo znal prinesti kakšno cev, ročnik, ali celo trojak, v skrajnem primeru lahko komu tudi pustiš, da upravlja s hidrantom ali trojakom...
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Re: Firbci na požaru
Jaz pa mislim, da bi šlo, v kolikor seveda "firbci" ne bi bili izpostavljeni nevarnostim. Na zadnji intervenciji našega društva je vodja intervencije zaradi samo ene ročne ukv postaje uporabil "firbce" kot sele, npr. da so povedali vodarju naj odpre hidrant in pri tem niso bili nič ogroženi, saj se je mesto požara nahajalo dobrih 50 metrov stran (gorel je star kozolec).Franci napisal/-a:Samo, jaz pa mislim da tole ne bo šlo. Kaj pa zaščitne obleke in pa možnost poškodbe na požarišču ...?Samo napisal/-a:V kolikor je meni znano, lahko vodja intervencije razne firbce uporabi za pomoč pri intervenciji, če le pri tem niso ogroženi. Vsak ti bo znal prinesti kakšno cev, ročnik, ali celo trojak, v skrajnem primeru lahko komu tudi pustiš, da upravlja s hidrantom ali trojakom...
Cogito, ergo sum.

Lahko se tudi motim. Tale uporaba "firbca"vašem primeru je seveda možna. Kaj pa če se firbec-sel med tekom poškoduje ... (zvin, zlom, ... )Uroš Lenarčič napisal/-a:Jaz pa mislim, da bi šlo, v kolikor seveda "firbci" ne bi bili izpostavljeni nevarnostim. Na zadnji intervenciji našega društva je vodja intervencije zaradi samo ene ročne ukv postaje uporabil "firbce" kot sele, npr. da so povedali vodarju naj odpre hidrant in pri tem niso bili nič ogroženi, saj se je mesto požara nahajalo dobrih 50 metrov stran (gorel je star kozolec).
- Uroš Lenarčič
Živemu človeku se lahko vse zgodi....se pa strinjam, da obstaja vedno neko tveganje.Franci napisal/-a:Lahko se tudi motim. Tale uporaba "firbca"vašem primeru je seveda možna. Kaj pa če se firbec-sel med tekom poškoduje ... (zvin, zlom, ... )Uroš Lenarčič napisal/-a:Jaz pa mislim, da bi šlo, v kolikor seveda "firbci" ne bi bili izpostavljeni nevarnostim. Na zadnji intervenciji našega društva je vodja intervencije zaradi samo ene ročne ukv postaje uporabil "firbce" kot sele, npr. da so povedali vodarju naj odpre hidrant in pri tem niso bili nič ogroženi, saj se je mesto požara nahajalo dobrih 50 metrov stran (gorel je star kozolec).
Cogito, ergo sum.

- Uroš Lenarčič
Majhen nesporazum, sicer mene ni bilo zraven, zgodilo se je pa tako: na kraj požara kozolca je prvo prišla GBL z enim vozilom, nekaj minut za njimi pa še naš PGD z GVC 16/25 in štirimi gasilci (dva sta bila napadalca, eden strojnik, eden pa vodja skupine). Nekaj minut kasneje sta na kraj dogodka prišla še dva gasilca, ki pa sta napeljala B vod- napajanje našega GVCja, eden izmed njiju pa je bil takoj za tem pri hidrantu. Ker pa imamo v PGD žal samo eno ročno UKV postajo je vodja skupine uporabil civilno prebivalstvo, da so pač dali znak oz. povedali gasilcu pri hidrantu naj odpre vodo.Oskar napisal/-a:Uroš , napisal si da ste bili na intervenciji in ste dali povelje VODARJU ?
Sedaj pa me zanima , če si vi najprej pred vozilom razdelite finkcije preden začnete gasit ?
Oskar, upam, da sem vam pojasnil.
Lp, Uroš
Cogito, ergo sum.

- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Nič mi ni všeč ker je zastarel. Lahko bi ga posodobili. Zadnja mokra varianta je nekoliko boljša vendar je poligon prevelik tak da je ne more vadit vsako društvo. Tako se vozijo na vaje kar stane.
Lahko ti pa pošljem program vaj Dimni trening pa ko boš to dal skozi trodelca več pogledali ne boste.
To kar pa delajo najboljši na olimpijadi pa je že šport in ne operativa.
Moje mišljenje , ki pa ni nujno pravilno. Gasilce lahko kondicijsko usposobimo tudi na drug način.
Ko pa preberem izjavo enega gasilca v Kočevju na državnem , da so te vaje dobre ker še večina požarov pogasimo z motornimi brizgalnami in vodo , pa mi gre na bruhanje.
Lahko ti pa pošljem program vaj Dimni trening pa ko boš to dal skozi trodelca več pogledali ne boste.
To kar pa delajo najboljši na olimpijadi pa je že šport in ne operativa.
Moje mišljenje , ki pa ni nujno pravilno. Gasilce lahko kondicijsko usposobimo tudi na drug način.
Ko pa preberem izjavo enega gasilca v Kočevju na državnem , da so te vaje dobre ker še večina požarov pogasimo z motornimi brizgalnami in vodo , pa mi gre na bruhanje.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !