zaparkiranje

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Matej 9

zaparkiranje

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Najbrž ste temo že kje predebatirali, nisem preverjal. Ampak tole sem v prejšnjem tednu doživel v Ljubljani pri Vodovodni ulici... pa ne morem, da ne bi objavil. (pod znakom lepo piše, da je dovoljeno za intervencijska vozila).

Kaj sploh lahko naredimo v takih primerih?

LP M.
Priponke
image0338.jpg
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Matej 9 , nekaj na podobno temo je na forumu že napisano na temu postu: viewtopic.php?t=4236
:wink: LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Samo vozički za premikanje vozil te rešijo :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Najbolj poceni so 4 lopate in pa hou ruk .....gre kot po maslu....

drugače pa še vedno lahko prisloniš odbjač na odbijač in "gremooo..."....

NAj se pol lastnik čudi
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Mitja napisal/-a:...drugače pa še vedno lahko prisloniš odbjač na odbijač in "gremooo..."....
NAj se pol lastnik čudi
Samo ta sistem je zagotovilo, da bo lastnik naslednjič bolj pazil kje pusti svoj avto. :lol: :D :)
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Odbijač na odbijač pa porineš . Pol pa bo dobro pogledal , kje bo v bodoče puščal svojo kanto :twisted:
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Odbijač na odbijač potem pa nastanejo problemi, ki jim ni ne konca ne kraja. Bodimo gasilci kulturni in poiščimo rešitve, ki bodo hitre, strokovne in dvignile kulturo gasilsta. :shock:
Verjamem, da je najlažje na horuk, pa na silo. Ampak časi delovnih brigad - mladinci - so minili :disgusted: ( ni več ).
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

pbb napisal/-a: Bodimo gasilci kulturni in poiščimo rešitve, ki bodo hitre, strokovne in dvignile kulturo gasilstva. :shock:
Ta mi je všeč. Sam tudi zagovarjam takšne rešitve, samo ne vem koliko so uporabne v praksi... Predvsem sem imel v mislih kakšne pristojne službe (redarji, policaji), ki bi morale takšne primere hudo sankcionirati. Ampak mislim, da je to malo iluzorno pričakovati..

LP M.
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Sam sem v službi, kjer večkrat oz. kar vsakodnevno uporabljamo intervencijske dovoze in moram reči da se velikokrat vprašam oz. si rečem:"Dobro naš avto gre že nekako, a ko pridejo gasilci z kakim GVCjem..."
Tudi avtomobili, ki so parkirani na kaki travi ob int.dovozu pogosto ovirajo nas in druge int.službe, ker se naprimer enostavno ne da izvoziti ovinka ne da bi "rikvercali..."

No tole zgoraj sem objavil že v tisti povezavi zgoraj. Absolutno sem za tak pristop, da se ne dela škode na avtomobilih, hja ampak če se res mudi in je dostop 100% onemogočen, potem pač moramo ukrepati hitro...
No še enkrat pogledam primerjavo s svojo službo--vsak MB oz. avto pri nas ima rollbare, spredaj obstrani in zadaj poličko, ampak še nisem doživel, da bi ga kdaj bilo potrebno uporabiti-so pa jih na žalost že morali sodelavci...Avto se z Sprinterjem npr., še nekako da obvoziti nekje--čez kak robnik, travo ali kako drugače, če pa se ga nebi dalo potem pa pomoje trssssk; GVC ali kaka večja zadeva pa ne pride skozi....... :wink:

LP pa srečno[/quote]
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Še zmeraj zagovarjam odbijač na odbijač . Kako naj pri vragu kličem pa čakam policaje ko sem na nujni vožnji ?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Tona napisal/-a:Še zmeraj zagovarjam odbijač na odbijač .
Tona, kaj pa v primeru, da gre lastnik avta tožit gasilce, kdo potem plača škodo? šofer - društvo - občina - zavarovalnica :?:
Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?

A mogoče kdo pozna kakšen podoben primer ?
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
XY

Odgovor Napisal/-a XY »

Tona, kaj pa v primeru, da gre lastnik avta tožit gasilce, kdo potem plača škodo? šofer - društvo - občina - zavarovalnica
Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?

A mogoče kdo pozna kakšen podoben primer ?
Mi smo imeli tak primer!

Med intervencijo se je poškodovalo (ne nenamerno!) napačno parkirano vozilo. Kljub policijskim zapisnikom, ki so govorili v našo korist, je zavarovalnica pričela z tožbo proti našemu društvu za odškodnino, a so v nadaljevanju sojenja pogoreli (verjetno po zaslugi pritiska s strani naše OGZ). Mi smo sami plačali škodo na svojem GVC-ju, zavarovalnica pa tisto, ki smo jo mi storili na drugem vozilu, a jo je verjetno kasneje z tožbo proti lastniku dobila nazaj. Odvetnika smo pa tudi morali plačati sami.
XY

Odgovor Napisal/-a XY »

Še eno vprašanje

Kako lahko veš, kdaj je kakšna večja zadeva in je potrebna hitrejša intervencija, pred prihodom na sam kraj? Mi smo šele po prihodu ugotovili, da ni tako hudo, kot bi lahko bilo? (sporočeno je bilo, da pogrešajo otroka, ki bi lahko bi ujet v požaru)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Marjetica napisal/-a:Lastnik avta sicer odgovarja za napačno parkiranje, toda .... kaj pa odškodninski zahtevek - ga lahko zahteva ali ne?
Torej, če mene vprašate, jaz bi mu avto obrnil na streho, ampak tega žal ne smem, ker me bol lastnik tožil :twisted: :evil: .

Gre pa lahko tudi drugače, namreč tako, da se avto prestavi ročno. To sem videl na lastne oči na gasilki vaji, kjer so gasilci iz ljubljanske brigade poskakali iz vozila, poklicali še nekaj prostovoljcev in avto prestavili za par metrov. Nobene škode, lastnik je sicer verjetno malo neumno gledal, ker je imel avto namesto na pločniku na cesti, vendar ga med vajo niti slučajno ni bilo blizu da bi protestiral, ker bi verjetno dobil kakšno okoli ušes.

Res pa je, da je tedaj še vladal komunizem in je bil red, se je vedelo kako in kaj, če se je kdo afnal z napačnim parkiranjem na intervencijskih dovozih.

Danes je pa demokracija, te pa vsak ku...c lahko toži če mu travo povoziš.

Tako je to :evil: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

En primer je bil na Jesenicah, ko gasilec zaradi tovornjakovega nosa pri izvozu iz garaže ni videl neposredno pred vrati gasilskega doma parkiranega avtomobila. Bila je intervencija. Voznica je tožila in tožbo dobila.

Za stolčkarje na GZS takšni primeri verjetno niso dosti pomembni, da bi se jih lotili reševat. Torej ko boste uporabili odbijač, lahko računate tudi na to, da boste morali škodo plačati iz svojega žepa.
Odgovori