VARNA POT V ŠOLO IN GASILCI

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
darko

VARNA POT V ŠOLO IN GASILCI

Odgovor Napisal/-a darko »

Prejšnje leto sem opazil veliko gasilcev pri prehodih za pešce v karirastih srajcah, rjavih šolnih in lepih kapah.

zanima me ali kakšno društvo tudi letos izvaja te naloge ob začetku šole.

darko
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Re: VARNA POT V ŠOLO IN GASILCI

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

darko napisal/-a:Prejšnje leto sem opazil veliko gasilcev pri prehodih za pešce v karirastih srajcah, rjavih šolnih in lepih kapah.
zanima me ali kakšno društvo tudi letos izvaja te naloge ob začetku šole.
darko
Darko, a si prepričan, da so bili gasilci :?: Se strinjam, da otroci potrebujejo v teh prvih dneh šole veliko pozornost in varstvo, vendar prvič šlišim, da bi to opravljali gasilci.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pri nas so prve dni pouka za red pomagali skrbeti tudi naši gasilci oblečeni v delovne obleke s kapami in črnimi čevlji ter rumenimi brezrokavniki. Zraven so vedno prisotni policisti in ponavadi eden od ZŠAM. Da toliko pozornosti ne škodi, lahko povem, da se je pred nekaj leti policistka prvi dan skoraj vrgla na pokrov avtomobila, ko voznik ni ustavil, ko so šli otroci čez prehod za pešce. Kasneje je rekel, da jih ni opazil.
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Peter to je dokaz, da lahko z dogovorom marsikaj rešimo in sodelujemo. Kajti vsi pridemo enkrat na vrsto, na dam otroci gredo v šolo. Eni smo te skrbi že preživeli, drugi jih pa še bodo.

V naši občini so uredili prihode otrok v šolo z avtobusnim prevozom, tako, da ta skrb odpade.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Tudi pri nas je avtobusni prevoz organiziran že nekaj let in to ne zato, ker bi bile razdalje velike ampak ker nimamo pločnika. Precej staršev oz. starih staršev pa še vedno raje sami vozijo otroke v šolo.
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Na tem forumu je veliko prispevkov o javni pojavnosti gasilcev. Kot nekaka rdeča nit se vleče negativen prizvok - gasilce zavračajo, jih ne razumejo, so smešni, primerni so le za pustno povorko, niso trezni, najboljši gasilci so Atomik Harmonik... itd.

Sodelovanje gasilcev v delovnih uniformah na prehodih za pešče, pri spremljanju otrok v prvih dneh šolskega leta na poti v šolo je LEPA PRILOŽNOST, DA SE GASILCI POKAŽEMO V LEPI LUČI. Vsaka mamica, babica ali teta, ki pelje svojega (zlasti prvošolčka) v šolo bo spoznala koristnost gasilcev in njihovo pripravljenost pomagati (ne le ob resnično hode stvari, kot je požar, prometna nesreča ali podobno).

Nihče - prav nihče - pa nam ne more pomagati, če smo pri tem neurejeni. Niso drugi tisti, ki mečejo slabo luč na gasilstvo, to počnemo sami. Če počnemo nekaj dobrega, počnimo to tako, da nam bo v ponos - od čevljev do kape. Bodimo prijazni, vljudni in tako pridobivajmo "pozitivne točke" za našo gasilsko organizacijo.

Če delaš dobro, delaj to resnično dobro.

Lep pozdrav!

Janez
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

No v naši občini sem videl pri šoli upokojence oblečene v rumene brezrokavnike.So pa vsi gasilci tako da nebi vedel kot kaj so delali, na naše društvo pa kake pošte v zvezi za ljudi za tako varovanje ni bilo. Preko ceste so stali tudi policaji, tako da bi se vprašal kdo je čuval koga :twisted: :oops: .
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Janez ! Mi sicer tega ne delamo , ker na teh dveh prehodih dežurajo policisti , se pa popolnoma strinjam z tvojim mnenjem :!:
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Pri nas smo spet bili gasilci žrtve prva dva dni. Pa sej mi smo tk fantki in deklice za vse. :D
Ta hudi PGD VRBJE.
Odgovori