KATERO ČELADO KUPITI !

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

KATERO ČELADO KUPITI !

Odgovor Napisal/-a Denis »

Ker mamo v letošnjem planu nabavo čelad, me zanima katere čelade mate po društvih in katera se je odnesla kot najboljša ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Nekaj napisanega je tule:

viewtopic.php?t=786&start=0

viewtopic.php?t=1331&start=0

Sicer pa iz moje strani glede treh najbolj razširjenih tipov čelad:

Casco - Cenovno verjetno najugodnejša (S PAB čelado nisem seznanjen). Problem je usnjeni ščitnik, ki se viha, kar se da rešiti s tem, da ga vedno lepo zavihaš navzgor kadar čelada ni v uporabi in ga nati odvihaš ko si čelado daš na glavo. Drugi problem je gumb za nastavitev obsega glave, ker je skrit v notranjosti in je treba čelado jemati gor in dol da si nastaviš (mišljeno ob uporabi IDA in podkape). Ta gumb se tudi rad kvari. Tretji problem pa je barva čelade. Ob udarcih se namreč začne barva luščiti, ker so čelade barvane in to nekvalitetno. Jih imamo tudi mi v društvu, ampak bomo v bodoče kupovali Heros I.

Gallet - premajhna za moj pisker, pa ne le za mojega, poznam kar nekaj gasilcev, ki imajo probleme, prav tako pa tišči vizir oziroma očala če jih spustiš dol.

Heros I. - prava stvar. Cenovno ugodnejša od Galleta, malenkost težja a zelo kvalitetna. Tudi ni problemov z vizirjem ali luščenjem barve.

Moja izbira bi bila Heros I. (ne Heros II.) 8)
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No mi imamo čelade Casco pa so kr vredu vsaj na nekaterih intervencijah so se izkazale za kr dobere pa še nimajo tako zasoljene cene...no jaz sem jo preizkusil tud na hot fire pa ni bilo nikakršnih problemov!!! :lol:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Dušan za eno informacijo bi te prosil. Koliko časa nazaj ste jih kupovali?
Opazil sem namreč, da so tisti, čisto prvi Cascoti bolj kvalitetni od novejših :shock: Mislim, kar se tiče luščenja barve. :?
Sicer pa - tudi Casco služi svojemu namenu, bo pa prej za odpis kot Heros ali Gallet... :cry: Mi jih imamo 8 pa so že vse lisaste, polovici pa gumbi za nastavitev velikosti ne delajo več... :cry:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No nekja jih imamo starejših...ki so že dale nekaj skozi pa tud res je da se nam je ena izluščila malo sam jo še vedno uporabljamo...no moja je zadnja kupljena tako da je še kr vredu, prestala pa je 2 resni intervenciji pa hot fire pa ni še zanekrat nekih posledic razen malo rjave barve od vročine...no stara pa je kako leto....
Tehnika nam lajša življenje!
gostujoci

Odgovor Napisal/-a gostujoci »

sam uporabljam herosa I in lahko povem da sem z njo povsem zadovoljen. kakovostna izdelava, sicer nekoliko težja kar tistim, ki ne nosijo čelade preveč pogosto povzroča majše probleme, a na drugi strani vredna svojega denarja. v PGD imamo operativci samo herose že vrsto let in kot kaže bomo pri tem kar ostali.
Uporabniški avatar
Denis
Kontakt:

Mi smo tud kr za heros 1 ker je zelo dobra čelada. A je tud to res da te po cascovi čeladi začne glava bolet. ( Neobdobje)
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

Evo ti naše....

http://www.pacifichelmets.com/datasheets/f7fkus.html

...zaenkrat še brez večjih pripomb.
1234

Odgovor Napisal/-a 1234 »

V našem društvu v zadnjem času samo Heros I. So najboljše, mamo tud kasko pa te lahka fajn speče na hot-fire treningu, tud če maš podkapo gor, ker ušesa niso zaščitena.

Če se da kupte čelado spravim ščitnikom, ki ti zavaruje tudi vrat in brado. Tako si popolnoma zaščiten, cena pa ni ne vem kolk višja :lol:

Mi smo si umislili še lučke na čeladi, tak da maš za notranji napad res proste roke in jih lahka porabiš za kej pametnejšga kokr za držanje baterije, da si svetiš. :!: :!:
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Tudi v naši enoti uporabljamo HEROS čelade in smo z njimi zelo zadovoljni, saj smo jih kupili že nekaj čez 30 kom. Na to čelado montiramo večji ščitnik za vrat, ramena ter obraz (izdelan je iz nomex materiala, ne tak kot je na prospektu za čelado), na prednjo stran pa montiramo tudi svetilko PETZL tikka - led tehnologija.
Moram reči da se vse tri zadeve zelo obnesejo saj smo do sedaj uničili šele dve čeladi in to samo zaradi vročine. Svetilka morda res deluje malce švohotna, vendar vam povem da se je pričela topiti takrat kot čelada. Sama uporaba svetilke pa se mi zdi zelo dobra zato ker ima razbit snop svetlobe in ti osvetli celoten prostor, ter pa dolga življenska doba baterij.
Denis, kar se čelade tiče ti priporočam HEROS I. Ne bo vam žal

LP Jaka :D
Uporabniški avatar
ALEŠ M
Kraj: Bistrica pri Tržiču
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ALEŠ M »

Tudi v našem društvu imamo samo Heros I. Ravno sedaj se odločamo za nakup nekaj novih čelad in bo tudi Heros se pa odločamo med I in II.

LP
Aleš
Uporabniški avatar
Denis
Kontakt:

Ali so te razlike med heros 1 in heros 2 velike. Vem to da ma heros 1 črni obrob, ali imajo kakšno boljšo zaščito kot heros 2. 100% pa bomo vzeli zraven lučke za na čelado za te nomex se še nismo odločil upam pa da bomo opremili saj eno skupino za notranji napad z tem nomex vratnikom.
Ta hudi PGD VRBJE.
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

Razlika med čeladama Heros I in Heros II

Celada Heros I..... :wink:
Priponke
heros.jpg
heros.jpg (9.42 KiB) Pogledano 3476 krat
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »