PLENUM V NOVI GORICI

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odg: PLENUM V NOVI GORICI

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Matjaž Klarič, poveljnik GZS, mu je v zvezi s Pravilnikom o uniformah in oznakah odgovoril, da ga je skupaj s spremembami Zakona o gasilstvu predpisal pristojni minister. V zvezi s spremembami Zakona o gasilstvu so potekale javne razprave in v zvezi z uniformami in oznakami ni bilo predlogov. Pripombe so se nanašale predvsem na ureditev statusa gasilca, na kar smo opozorili tudi na takratnem Plenumu.
:shock:

Če je tole prav zapisano, pa res nimam več komentarja :^o Razen priloge, ki je bila spisana daaaaleč pred sprejemom Zakona o gasiltvu in nato večkrat ponovljena.

LP

Janez :^o
Priponke
celostna podoba gasilca.doc
(63 KiB) Prenešeno 94 krat
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Naj samo še pojasnim, da slikovnih prilog nimam v računalniku (razen gasilca s "perutničkami" in velimi nogavicami), ker so bile nekatere kopirane iz dnevnega časopisja, nekatere risane na roko, ker v letu 2003 še nismo bogato rapolagali s skenerji. Bistvo je, da se je zadeva "pogrevala" še v letu 2004 (dopis na GZS) in potem še ob obravnavi PGS.

Jih bom mogoče še poskeniral, čeprav vidim, da sem 7 let "lajal" zaman-karavana melje dalje.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Sem danes še malo pospravljal na zvezi, pa sem našel še nekaj, enega od svežih a pravoćasnih dopisov na GZS, ki še vedno meni, da ni bilo pripomb.

Najbrž pripombe malih ne štejejo :(

Jah, saj sem res že dovolj star, da bi lahko vedel #-o

LP

Janez 8)
Priponke
predlog sprememb gzs 19.04.2010.doc
(38.5 KiB) Prenešeno 83 krat
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Kolega mlajši, starejši, po činu je EX-ju terminologija, ki so jo v Milici zamenjali še pred osamosvojitvijo, v vojski pa prav tako na začetku 90-ih. Razlog zelo preprost....sprememba načina usposabljanja in s tem napredovanja, ker je stara terminilogija apelirala na položaj skozi staž....med tem ko je danes jasno, da nadrejenosti (izključno) na podlagi let ni več nikjer! Zato mi sploh ni jasno zakaj poklicni kolegi vlečejo kontiniuteto nečasa, kar se v njihovem delu sploh ne odraža.
Odgovori