Napredovanje
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Odg: Napredovanje
"B"
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Pravilen je odgovor B
Sem pa dobil idejo za vprašanje, ker je resnično prišla k meni ena gasilka in mi povedala, da ji je poveljnik GZ rekel, da ji ne pripada napredovanje ker že ima status veteranke.
Zanimivo pa je, da ima ta poveljnik isti čin kot ona ?

Sem pa dobil idejo za vprašanje, ker je resnično prišla k meni ena gasilka in mi povedala, da ji je poveljnik GZ rekel, da ji ne pripada napredovanje ker že ima status veteranke.
Zanimivo pa je, da ima ta poveljnik isti čin kot ona ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
Aleksander Golež
- Kraj: Maribor
Oskar, daj prosim poleg vsakega odgovorja še podaj statististične podatke pravilnih in nepravilnih odgovorjev.
Tokrat je od 19. odgovorov bilo pravilnih 10. Pomeni, da je samo 52 % odgovorov pravilnih. Čeprav je vzorec majhen, pa ga lahko vseeno vzamemo kot reprezentativnega, kajti v širši gasilski javnosti se kaže slabo poznavanje pravil.
Tokrat je od 19. odgovorov bilo pravilnih 10. Pomeni, da je samo 52 % odgovorov pravilnih. Čeprav je vzorec majhen, pa ga lahko vseeno vzamemo kot reprezentativnega, kajti v širši gasilski javnosti se kaže slabo poznavanje pravil.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
No, gasilec je lahko dober pa ne pozna dobro pravil gasilske službe. Da se pravila spoštujejo in društvo dela po njih pa mora skrbeti vodstvo PGD. Tako je res žalostno, da si jih poveljnik GZ ni prebral , preden je dal gasilki tak na pamet odgovor.
Aleksander , ti pa kar vodi statistiko. Ti bom hvaležen, jaz nimam časa , sem v penziji, pa še pametna vpršanaj na ABC moram iskati.
Aleksander , ti pa kar vodi statistiko. Ti bom hvaležen, jaz nimam časa , sem v penziji, pa še pametna vpršanaj na ABC moram iskati.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Poveljnik ima po svoje prav. To, da lahko veterani napredujejo, je odločila GZS, o tem pa smo imeli odprto tudi temo.
Treba je vedeti tudi to, da izpolnjevanje pogojev za napredovanje, še ne pomeni samodejnega napredovanja.
Treba je vedeti tudi to, da izpolnjevanje pogojev za napredovanje, še ne pomeni samodejnega napredovanja.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Peter , hvala za dodatno razlago. Kolikor vem je v novem predlogu GZS zapisano, da veteren ne more pridobit novega čina, napreduje pa lahko , če izpolnjuje pogoje in ga predlaga PGD. Se mi zdi kar pošteno.
V gornjem primeru pa je najbolj čudno, da je poveljnik GZ v činu NGČ.
V gornjem primeru pa je najbolj čudno, da je poveljnik GZ v činu NGČ.
Pravila gasilske službe:
2.5. Veteran
Po dopolnjenem 63. letu starosti - član, oziroma 50. letu - članica postane veteran-ka na
podlagi zakona o gasilstvu.
Veteran lahko glede na njegovo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na
organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo svetovalne in vzgojne.
Član veteran obdrži vse oznake funkcije in čina, ki jih je imel ob imenovanju v veterana.
Res pa je, da izrecno ne piše, da ne more napredovati, razen če si tako predstavljamo besedo obdrži.
Lp.
2.5. Veteran
Po dopolnjenem 63. letu starosti - član, oziroma 50. letu - članica postane veteran-ka na
Veteran lahko glede na njegovo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na
organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo svetovalne in vzgojne.
Član veteran obdrži vse oznake funkcije in čina, ki jih je imel ob imenovanju v veterana.
Res pa je, da izrecno ne piše, da ne more napredovati, razen če si tako predstavljamo besedo obdrži.
Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
če smo natančni (prvila so bila popravljna) članice postanejo veteranke s 55 leti (zapisano tudi v zkonu o gasilstvu - 19.čl.)alc33 napisal/-a:Pravila gasilske službe:
2.5. Veteran
Lp.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!