Novo vozilo GRC Novo mesto
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Novo vozilo GRC Novo mesto
V Gasilsko reševalni center Novo mesto je prispelo novo vozilo. Gre za HTV na podvozju MB Sprinter 518. Fotografije od vozila si lahko ogledate na spletni strani proizvajalca.
Povezava:
http://www.lohr-magirus.at/uebergaben/5 ... b650d71b79
Ko utegnem posredujem tudi fotografije vozila v garaži.
Lep pozdrav, Gregor
Povezava:
http://www.lohr-magirus.at/uebergaben/5 ... b650d71b79
Ko utegnem posredujem tudi fotografije vozila v garaži.
Lep pozdrav, Gregor
Odg: Novo vozilo GRC Novo mesto
Adijo kak je hud
Se vidi da v Magirusu obvladajo 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
- Sedlar - PGD Britof
- Kraj: Kranj - Britof
- Kontakt:
Se strinjam s tabo. Res lep avto!!!rfireman napisal/-a:Adijo kak je hudSe vidi da v Magirusu obvladajo
Zares pripravno vozilo!Upam, da tudi po voznih lastnostih ne samo po videzu in izdelavi!
Predvsem pa me veseli, da se kolegi v Novem Mestu modernizirajo na področju tehnike,
saj še ne dolgo nazaj njihov vozni park ni bil ravno blesteč oziroma vsaj ne tak kot bi se spodobilo za poklicno enoto!
Lep pozdrav!
Predvsem pa me veseli, da se kolegi v Novem Mestu modernizirajo na področju tehnike,
saj še ne dolgo nazaj njihov vozni park ni bil ravno blesteč oziroma vsaj ne tak kot bi se spodobilo za poklicno enoto!
Lep pozdrav!
Zelo elegantna rešitev, to z dvojimi originalnimi drsnimi vrati. In avto je res - stoj pa glej.
Kot posadka je mišljeno 1+3 ali 1+2?
Lep avto, izgleda zelo kompaktno, popolnjeno.
Tudi izkoristek dvojnih drsnih vrat je dobra ideja, kar sicer ni nič presenetljivo novega (npr. postojnski HTV).
Vendar bi jaz osebno steklo na levih vratih nadomestil z pločevino. Malo iz preventive, da se kaj prehitro ne razbije (glede na količino in vrsto opreme na tej strani), malo pa čisto iz "kozmetičnih" razlogov. Še enkrat: to je moje osebno mnenje.
Rafter, mislim da 1+4. (Glede na dva sedeža v drugi vrsti.)
Sicer pa, naj vam dobro služi!!!
Tudi izkoristek dvojnih drsnih vrat je dobra ideja, kar sicer ni nič presenetljivo novega (npr. postojnski HTV).
Vendar bi jaz osebno steklo na levih vratih nadomestil z pločevino. Malo iz preventive, da se kaj prehitro ne razbije (glede na količino in vrsto opreme na tej strani), malo pa čisto iz "kozmetičnih" razlogov. Še enkrat: to je moje osebno mnenje.
Rafter, mislim da 1+4. (Glede na dva sedeža v drugi vrsti.)
Sicer pa, naj vam dobro služi!!!
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Oskar!
V avtu je tudi špičalnik.
Darko
Darko
Tomkat
Vendar bi jaz osebno steklo na levih vratih nadomestil z pločevino. Malo iz preventive, da se kaj prehitro ne razbije (glede na količino in vrsto opreme na tej strani), malo pa čisto iz "kozmetičnih" razlogov.
Enako smo mi predlagali, kakšen kos opreme se ˝sname˝iz pritrdišča, pa mamo razbito steklo.
Rafter
Posadka je 1+3.
LP iz GRC NM
Vendar bi jaz osebno steklo na levih vratih nadomestil z pločevino. Malo iz preventive, da se kaj prehitro ne razbije (glede na količino in vrsto opreme na tej strani), malo pa čisto iz "kozmetičnih" razlogov.
Enako smo mi predlagali, kakšen kos opreme se ˝sname˝iz pritrdišča, pa mamo razbito steklo.
Rafter
Posadka je 1+3.
LP iz GRC NM
GRC Novo mesto
NAPRAVA ZA GAŠENJE: OERTZEN HDL 250,darko napisal/-a:Oskar!
Darko
z zmogljivostjo 320 l/min, z rezervoarjem za vodo kapacitete 300l. Sistem omogoča uporabo penilnega sredstva z mešalnim razmerjem od 0% - 3%.
Lp
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
-
Zvone
Mislim, da bo tole pomota glede pretoka in sicer je prej 32l/min!!!SAKI napisal/-a:NAPRAVA ZA GAŠENJE: OERTZEN HDL 250,darko napisal/-a:Oskar!
Darko
z zmogljivostjo 320 l/min, z rezervoarjem za vodo kapacitete 300l. Sistem omogoča uporabo penilnega sredstva z mešalnim razmerjem od 0% - 3%.
Lp
Vir: http://www.oertzen-gmbh.com/uploads/htt ... oer-uk.pdf
Se zgodi!
Lp, Zvone
včasih pač ne morem iz svoje kože. Kljub temu, da Oskarju včasih zamerim špičalnik, ker seka povprek, tole PA JE špičalnik. In ne vem, kje 320 l/min???SAKI napisal/-a:NAPRAVA ZA GAŠENJE: OERTZEN HDL 250,darko napisal/-a:Oskar!
Darko
Lp
po podakih proizvajalca
410.000.750 - HDL 250 engine-pump unit 25 l/min, 250 bar, 13,2 kW 670 x 460 x 470 64 kg battery 12 V/44 Ah
oz. če se ti je zapisalo narobe:
10.000.673 HDL 250-32, install. model w/o tank, 32 l/min, 200 bar 980 x 580 x 560 148 kg tank, wheel kit, 100 m hose
tako da zadeva znese 25/l min pri 250 bar oz. pri večjem ustniku 32 l/min pri nižjem tlaku (200 bar). Torej so zmogljivosti za resno delo premajhne, dobijo pa s tem nekateri lažen občutek varnosti.
Zame je in bo ostalo ustrezno orodje tisto,ki mi da vsaj 90, še bolje pa do 160 l/min pri 50 bar, kar mi da garancijo, da bom lahko nekaj res napravil.
Pa še mimogrede - glede na (ne)zahtevnost nadgradnje me čudi, da so kolegi morali za takšno vozilo v tujino? Ali pa je pomembna značka?
Brez napetosti fantje, da ne bo kdo na Apaurinih pristal, se pač zgodi vsakemu, da se zmoti, in tudi ti nisi imun MaV bodi prepričan človeka brez napak NI.
Skratka, da zatipkal sem se in popravljam napako iz 320l/min na 32l/min. Zadeva je namenjena delu s penilom, zato ima tudi nameščen poseben ročnik, in verjemite kljub vsemu delujo prav odlično. Vsaka stvar ima svoj namen za to je skonstruirana in preizkušena, in ta je namenjena temu, za gašenje z vodo pri raznih notranjih napadih pa bodite gotovi, da naročnik tega ne bi nikoli uporabljal saj ima znanja in izkušenj zagotovo več od marsikoga!
Se pa vidi iz takšnih prispevkov izžarevanje slovenske tradicije tako z odgovori kot z vprašanji, vendar to ni dobro sploh, če je človek gasilec.
Lp in veliko miru ter strpnosti čez vikend.
Skratka, da zatipkal sem se in popravljam napako iz 320l/min na 32l/min. Zadeva je namenjena delu s penilom, zato ima tudi nameščen poseben ročnik, in verjemite kljub vsemu delujo prav odlično. Vsaka stvar ima svoj namen za to je skonstruirana in preizkušena, in ta je namenjena temu, za gašenje z vodo pri raznih notranjih napadih pa bodite gotovi, da naročnik tega ne bi nikoli uporabljal saj ima znanja in izkušenj zagotovo več od marsikoga!
Se pa vidi iz takšnih prispevkov izžarevanje slovenske tradicije tako z odgovori kot z vprašanji, vendar to ni dobro sploh, če je človek gasilec.
Lp in veliko miru ter strpnosti čez vikend.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Nekateri so me spraševali po podrobnejših podatkih o opremi, ker še nisem utegnil vam prilagam povezavo do dobavitelja, kjer je oprema opisana.
http://www.gasilci.org/oglasi/webo/
Lep pozdrav, Gregor
http://www.gasilci.org/oglasi/webo/
Lep pozdrav, Gregor
Pozdravljeni,
Avto je res lep in kot se vidi tudi funkcionalen (sicer gasilci tudi iz ne ravno najbol funkcionalnih zadev izvlečemo 110%).
Zanima me kako polnite dvižne blazine, ki jih imate na levi strani za hidraul. agregatom za prometne?
lp iz Radgone
Avto je res lep in kot se vidi tudi funkcionalen (sicer gasilci tudi iz ne ravno najbol funkcionalnih zadev izvlečemo 110%).
Zanima me kako polnite dvižne blazine, ki jih imate na levi strani za hidraul. agregatom za prometne?
lp iz Radgone
Z zrakom iz jeklenke. Pri hidravličnem agregatu je jeklenka z zrakom, nad hidravličnim agregatom pa je reducirni ventil, komandna plošča in cevi.
Lep pozdrav, Gregor
Lep pozdrav, Gregor