Izpis v Vulkanu

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Izpis v Vulkanu

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Na GZS sem že poslal mail, s katerim se obračam na njih, da mi pomagajo pri izpisu podatkov iz Vulkana, vendar pa še nisem prejel odgovora!
Zato enako vprašanje postavljam tudi na forumu, saj verjamem, da marsikdo pozna rešitev za moj problem. :wink:

S strani gasilske zveze smo dobili navodilo, naj jim pošljemo izpis iz programa VULKAN za člane našega društva, ki naj vsebuje priimek, ime, datum rojstva, stopnjo izobrazbe, datum vstopa, čin, datum čina, tečaj, datum tečaja, odlikovanje in datum odlikovanja.

To vse sem označil v delu Vulkana, ki se imenuje ČLAN - PREGLEDI. Ko kliknem ukaz Rezultati iskanja mi skoraj vsakega člana pokaže večkrat. Ali bi se dalo narediti tako, da bi bili za istega člana v isti vrstici napisani vsi njegovi podatki? Ali naj na gasilsko zvezo pošljem kar tak izpis, za katerega jaz menim da ni pregleden?!

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč! 8)
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Najprej se je treba vprašati, zakaj gasilska zveza sploh zahteva te podatke, če pa so jim na voljo v Vulkanu :roll: . Če mene vprašaš ne bi na zvezo pošiljal nič. Naj se navadijo.

Kar se tiče iskanja je tako, da z obrazcem, ki je na voljo ne moreš dobiti drugačnih podatkov, kot si jih. Obstaja edino možnost, da seznam izvoziš v Excel in ročno izbrišeš vse podatke, ki se ponavljajo.
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Podatki se ponavljajo zato, ker se izpiše vsak zapis. Torej, nek gasilec je prejel odlikovanje, naredil specialnost... In za vsak tak zapis se vsi podatki izpišejo v novo vrstico. Se bom še malo poigral z excelom, da vidim, kaj naredi... Bom napisal rezultate, če me le kdo ne prehiti....

Metod G. :D
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabnik001

Re: Izpis v Vulkanu

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

Vrsho napisal/-a:Na GZS sem že poslal mail, s katerim se obračam na njih, da mi pomagajo pri izpisu podatkov iz Vulkana, vendar pa še nisem prejel odgovora!
Zato enako vprašanje postavljam tudi na forumu, saj verjamem, da marsikdo pozna rešitev za moj problem. :wink:

S strani gasilske zveze smo dobili navodilo, naj jim pošljemo izpis iz programa VULKAN za člane našega društva, ki naj vsebuje priimek, ime, datum rojstva, stopnjo izobrazbe, datum vstopa, čin, datum čina, tečaj, datum tečaja, odlikovanje in datum odlikovanja.

To vse sem označil v delu Vulkana, ki se imenuje ČLAN - PREGLEDI. Ko kliknem ukaz Rezultati iskanja mi skoraj vsakega člana pokaže večkrat. Ali bi se dalo narediti tako, da bi bili za istega člana v isti vrstici napisani vsi njegovi podatki? Ali naj na gasilsko zvezo pošljem kar tak izpis, za katerega jaz menim da ni pregleden?!

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč! 8)

živjo!

Jst sm in vulkana kar natisnil matične liste vseh članov. V njem so vsi podatki samo izobrazbe ni (naj kl mal pobrskajo).

LP Uporabnik001
Vrsho
moderator
moderator

Peter napisal/-a:Najprej se je treba vprašati, zakaj gasilska zveza sploh zahteva te podatke, če pa so jim na voljo v Vulkanu :roll: . Če mene vprašaš ne bi na zvezo pošiljal nič. Naj se navadijo.
To tudi meni ni preveč jasno! V dopisu piše, da bodo prejete podatke natančno pregledali in jih primerjali z njihovo evidenco. Rezultati primerjave pa naj bi vplivali na točkovanje društva ob pregledu... :oops:
gasilček

Odgovor Napisal/-a gasilček »

Fantje, ne se pustit zaj.......! V Vulkanu vidijo popolnoma isto evidenco kot vi in nimajo kaj primerjati!!!

Morda pa ne znajo uporabljati Vulkana pa kao fora : pošljite podatke, da primerjamo HA HA HA!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Sam bi tole povedal bolj taktno, ampak z istim zaključkom. :)
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Vidim, da imamo vsi bolj ali manj enake probleme. V društvih smo nekako sprejeli program Vulkan in začeli z njim delati, očitne težave pa se pojavljajo na gasilskih zvezah.
Vrsho glede na to, da od vas zahtevajo takšne podatke, potem smatram, da v vaši zvezi tudi še ne delujejo prijave na tečaje in predlogi za odlikovanja preko programa Vulkan. Očitno jim bo potrebno malo pomagati pri spoznavanju programa in jih malo spodbosti tudi skozi ta forum, saj so konec koncev zato tam.
Vstrajajte da imajo na razpolago vse vaše podatke na Vulkanu!
LP
Miha
Vrsho
moderator
moderator

Torej mi vsi svetujete, naj jim posredujem odgovor, da smatram, da si lahko vse podatke ogledajo v Vulkanu in si lahko potemtakem sami naredijo izpis?! :oops:

Bom jaz govoril še s parimi člani našega društva pa se bomo odločili! :P
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Miha76 napisal/-a:Očitno jim bo potrebno malo pomagati pri spoznavanju programa in jih malo spodbosti tudi skozi ta forum, saj so konec koncev zato tam.
Vstrajajte da imajo na razpolago vse vaše podatke na Vulkanu!
Iz tvoje objave v "božja ušesa" - v PGD-jih :oops: Očitno imate samo v tistih društvih od koder ste forumovci zadeve "pošlihtane", iz prakse vam pa lahko povem, da je v veliki večini še vedno velika žalost :oops: :evil: in če bodo tam vstrajali, se bojim, da bodo ( po sili razmer ) "odpisani" :twisted: :roll:

lp DC
Uporabnik001

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

Z dragotom se čisto strinjam. Res je da ima nekaj društev v sloveniji ustrezno programsko opremo za uporabo Vulkana (računalnik, dostop do interneta...). Res pa je da je velika večina teh društev ZELO slabo opremljena z osebnimi varovalnimi sredstvi. Torej iz tega sledi da kaj ima prednost?

LP Aljaž
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

replay Vrshu

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Vulkan ,kot imenujejo bruhajočo goro kamenja in lave res izpiše vse nepotrebne in potrebne reči . Vendar so vsi ti podatki shranjeni tudi na strežniku GZS :evil: Tako da se pridružujem mnenju ostalih, podatki ki jih vidijo na GZS-ju ,jih pač vidi vsak registriran uporabnik.Kaj :twisted: jim bo papirnat izpis, to predstavlja kar velik strošek!!! Sprintaj 150 članov z Ink jet tehnologijo pa izračunaj. Ma kakšni papirji neki.

Mogoče so pa strežnik prodali :lol:

LP Marko
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
gasilček

Odgovor Napisal/-a gasilček »

No ja, med PGD in GZS je pa še kaj vmes, kar je predmet debate, če se ne motim,??? hi,hi,hi!!!!
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Ja Drago imaš čisto prav, da veliko društev nima računalniške opreme v gasilskem domu. Tudi pri nas je še ni in mislim, da je še nekaj časa ne bo. Konec koncev je tako, da so sedaj evidence v Vulkanu in torej na strežniku GZS, zato ni nujno da računalnik resnično obstaja v PGD. Društvo kot je naše (I.kat.), pač tistih nekaj 'fičenkov', ki jih dobi od države, rajši porabi za bolj potrebne stvari, kot so oprema. Vnos podatkov pa potem sloni na privatnih računalnikih, pa se tudi tako da narediti primerno evidenco, sploh glede na to, da se število mladih v društvih povečuje in imajo le-ti doma računalnike. Le motivirati jih je potrebno ustrezno, pa bodo evidence na Vulkanu.
Je pa tako, da bodo morali na gasilskih zvezah potem drugače formulirati dopise, če bodo želeli ugotoviti, koliko so društva že vnesla podatkov v Vulkan. Ena od možnosti je tudi ta, da zahtevajo prijave na tečaje in predloge za napredovanja direktno preko Vulkana. Težava je le v tem, da bodo potem sami primorani v uporabo Vulkana, kar pa mislim, da bo marsikje težje, kot društvom, da popolnijo podatke v Vulkanu.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Samo za tiste, ki še ne poznate šefice Vulkana :o ( drugim ni potrebno preveč opazovati :twisted: ) med delom 8)

lp DC
Priponke
Šefica Vulkana...
Šefica Vulkana...
Odgovori