VOZILA AMERIŠKIH GASILCEV
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
VOZILA AMERIŠKIH GASILCEV
Pozdravljeni;
To temo bi rad odprl predvsem iz radovednosti, saj me gasilska tehnika in vozila nasploh zanimajo. Zanima me če mogoče veste kake so podobnosti med našimi gasilskimi vozili in vozili ameriških gasilcev, so kakše razlike? (Nisem pa imel časa pogledati, če je kakšna takšna tema že obstajala, tako da jo lahko moderator pobriše, če se ponavlja.)
lp;
To temo bi rad odprl predvsem iz radovednosti, saj me gasilska tehnika in vozila nasploh zanimajo. Zanima me če mogoče veste kake so podobnosti med našimi gasilskimi vozili in vozili ameriških gasilcev, so kakše razlike? (Nisem pa imel časa pogledati, če je kakšna takšna tema že obstajala, tako da jo lahko moderator pobriše, če se ponavlja.)
lp;
t_time
Ta vozila so zares zanimiva velika in posebne oblike katere mi nepoznamo se vidi ,da je samo to v Ameriki
En tip na discovery je skoz ob 17:00 nisem siguren z casom samo je o Ameriskih poklicnih gasilcih.Buston Fire Department
Katera je ta postaja Buston 32 je naj bolj delavna postaja
Se splaca pogledat je zanimiva stvar
LP PATRIKUS
En tip na discovery je skoz ob 17:00 nisem siguren z casom samo je o Ameriskih poklicnih gasilcih.Buston Fire Department
Katera je ta postaja Buston 32 je naj bolj delavna postaja
LP PATRIKUS
Na mladih svet stoji!
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Tipi gasilskih vozil v ZDA:
engine oz. pumper- GVC
rescue- TRV
hazmat- OVVO
brush truck- GVGP
truck- GV-2
ladder- ALK oz. "bronto"
In to je v glavnem to...seveda pa se uporabljajo onkraj luže tudi ostala vozila, kot so npr. poveljniška, servisna in oskrbovalna.
Malce poglejte tole stran: http://www.worldfiredepartments.com/Fdny/Gallery.htm
LP, Uroš
engine oz. pumper- GVC
rescue- TRV
hazmat- OVVO
brush truck- GVGP
truck- GV-2
ladder- ALK oz. "bronto"
In to je v glavnem to...seveda pa se uporabljajo onkraj luže tudi ostala vozila, kot so npr. poveljniška, servisna in oskrbovalna.
Malce poglejte tole stran: http://www.worldfiredepartments.com/Fdny/Gallery.htm
LP, Uroš
Cogito, ergo sum.

- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje