PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
sašo123

PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Čestitke ob novi pridobitvi. Prosim če lahko dodate kakšen opis. Zanima me tudi kakšno nosilnost ima šasija?
Drugači pa je zelo lepo narejen.
Ps: Ali je možno izvedet koliko je prišel komplet z opremo.

lp
Sašo
sgobec

Odg: PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Odgovor Napisal/-a sgobec »

Hvala za čestitke!
Samo podvozje ima nosilnost 18 000 kg, sedaj pa tehta 16980 kg. Cena za komplet vozilo je 140 000 eur, in smo ga morali poravnati brez dodatnih pomoči občine, dobili smo samo nujno dotacijo, ki nam pripada ob obletnicah (20 000eur)
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Avto je res stroj....sem ga imel priliko videt na veselici. Samo ni mi pa čisto jasno zakaj potrebujete takšne velike količine vode, glede na to da ste I. kat, ter vas z cca. 200 prebivalci, imate sicer nekaj gozda, ki pa nima velike požarne ogroženosti :?: :?: :?:
gasilec matej
GE: Ložnica pri Žalcu

Odgovor Napisal/-a gasilec matej »

Pgd Pristava pri Mestinju je II. kategorije - op.
Hec nisi dost poslušu na slovesnosti ob prevzemu AC. :D
Drugače je pa vozilo lahko za vzor pri izdelavi in opremljenosti v tej kategoriji gvc-jev v slo!

LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Na uradni spletni strani vaše GZ, piše da ste I. kat.....zato sprašujem, ker mi par stvari ne gre skupaj? Na podlagi česa ste lahko potem II. kat?
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

In kako to, da izvedba pogona 4x2 in ne 4x4?? Drugače pa res dobro opremljeno vozilo v izvedbi AC 16/70.
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Dober zgleda :D Naj vam dobro tudi služi :D
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
sašo123

Re: PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Zanima me, če je bila šasija nabavljena nova ali rabljena? Opreme pa je res veliko, prav tako. Mislim, da je skoraj nekaj takega opreme kot v GVC 24/50. Pa tudi moč motorja je prava, menda nima kakšnih težav z težo :). Aja in kolikšna je teža vozila postavljenega na cesto?
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Kaj pa kaka slika?
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
sašo123

Re: PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Zasledil sem jih v galeriji pod vozila in oprema.
Napadalec2

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

hec napisal/-a:Avto je res stroj....sem ga imel priliko videt na veselici. Samo ni mi pa čisto jasno zakaj potrebujete takšne velike količine vode, glede na to da ste I. kat, ter vas z cca. 200 prebivalci, imate sicer nekaj gozda, ki pa nima velike požarne ogroženosti :?: :?: :?:
Ne vem zakaj vas toliko muči količina vode! Moje mišlenje je da je ni nikoli preveč!
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

sgobec napisal/-a:Hvala za čestitke!
Samo podvozje ima nosilnost 18 000 kg, sedaj pa tehta 16980 kg. Cena za komplet vozilo je 140 000 eur, in smo ga morali poravnati brez dodatnih pomoči občine, dobili smo samo nujno dotacijo, ki nam pripada ob obletnicah (20 000eur)
z glavo skozi zid sam da je avto v garaži? sorry, ampak nisem pristaše tega, da se gasilci skoraj polomimo da zberemo sredstva za delovanje v 'službi ljudstva'...

čestitke za novo vozilo
sašo123

Se opravičujem, da sem ponavlav vprašanje. Nisem videl odgovora :oops:

Nekaj me zanima, ali ni po tipizaciji, da mora imeti avto 2 t rezerve? Po napisanem vaš nima, kako je šel skozi tipizacijo?

Stvari me zanimajo, saj bo naše društvo tudi kmalo (cca. v roku dveh let oz. vse je odvisno kakšen bo dogovor z novim županom) nabavljalo podobno vozilo, samo da bo 4x4 in močnejša črpalka.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Primoz napisal/-a:
sgobec napisal/-a:Hvala za čestitke!
z glavo skozi zid sam da je avto v garaži? sorry, ampak nisem pristaše tega, da se gasilci skoraj polomimo da zberemo sredstva za delovanje v 'službi ljudstva'...

čestitke za novo vozilo
Nekako v tem smislu so šla moja vprašanja. Namreč taka vozila nabavljajo društva, ki so ponavadi osrednja v svoji občini, pokrivajo nekaj tisoč prebivalcev, kakšno težko industrijo in imajo še ogromne količine ogroženega gozda. Vi pa nimate nič od naštetega...zato me zanima kakšen je pravzaprav namen takega vozila v vašem kraju?
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Fantje moji dragi kaj če bi vsaj enkrat voščili sogasilcem ob novi pridobitvi, ki je zanj enaka kot če daš majhnemu otroku veliko čokolado. Nakup vsakega gasilskega vozila je plod ogromno truda in je velik dogodek ne le za enoto temveč za ves kraj. Za potrebe vozila nekateri gledajo tudi širše ne le na svoje dvorišče.
Pristava pri Mestinju ima letno kar nekaj intervencij, več kot marsikatera enota II. ali III. kategorije, imajo pa vedno zelo hiter odziv in maksimalno korekten odnos!

Čestitke ob pridobitvi, naj vam dobro služi!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Odgovori