Lep pozdrav!
Mi lahko kdo prosim pove, katero razkužilo uporabljate za razkuževanje mask IDA ter kje ga kupite?
Če je kdo pri volji lahko na grobo opiše tudi postopek čiščenja....
Hvala ter lp!
Razkuževanje mask IDA
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
medo
Odg: Razkuževanje mask IDA
Sam v službi uporabljam Plivasept blue (klorheksidin), ali pa 70% alkohol. V društvu mislim da imamo Izosan-G prašek
snamemo pljučni avtomat,v korito natočimo MLAČNO vodo,masko damo v vodo,lahko jo namilimo z kakim blagim milom ali sredstvi za čiščenje takih in podobnih zadev,splaknemo z MLAČNO, lahko tudi mrzlo vodo, obrišemo s krpo ali damo na prosto sušenje.NIKOLI ne uporabljamo agresivnih čistil in grobih krp ala gobica za pomivanje posode še najmanj pa krtačko!!!priporoča se tudi uporaba vrečk za shranitev maske med nerabo.
bolj grobo opisan postopek čiščenja ampak to je v glavnem to.
bolj grobo opisan postopek čiščenja ampak to je v glavnem to.
di-du-di-du
Sredstvo za ta namen uporabe se imenuje Incidur, nabavati pa ga je možno v podjetju WEBO.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Mi uporabljamo prav tako Ecolab-incidur.
Mi razstavimo masko, vse speremo pod toplo tekočo vodo in nato z etanolom ki ga kupiš v vsaki trgovini (mešan je 50% z vodo) razkužimo ter suho masko zapakiramo v polivinil vrečko ki jo potem tudi zavarimo 
Lp
Lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Hmm, pa je dobro da nekateri uporabljate alkohol za čistit? Kot vem alkohol in guma ne gresta skupaj. Jaz vedno operem razstavljeno masko samo s toplo vodo in milom.
LP, Andrej
LP, Andrej
Če redkeje uporabljaš IDA je alkohol dober (30% alkohol je priporočljivo). Če pogosto uporabljate, pa je bolje, kakor ste že napisali voda in milnica.
Vsako gorenje ni požar,
vsak požar pa je gorenje!
vsak požar pa je gorenje!