Ročne svetilke
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Ročne svetilke
Pozabil si na ceno. 
-
matjazlovse
- GE: PGD Mokronog
Odg: Ročne svetilke
Tema je bila nekaj časa v mirovanju pa me zanima, če kje že uporabljate svetilke PAF-100 in kako se obnesejo. Cena se mi ne zdi tako pretirana, glede na to kar ponuja.
Zanimajo me vaša mnenja oz. izkušnje s to svetilko.
Kakšna pa je okvirna cena in kolikšna je po velikosti v primerjavi z http://www.code-2.com/Streamlight-Survi ... /90541.htm katera se mi zdi precej velika in nerodna.matjazlovse napisal/-a:Tema je bila nekaj časa v mirovanju pa me zanima, če kje že uporabljate svetilke PAF-100 in kako se obnesejo. Cena se mi ne zdi tako pretirana, glede na to kar ponuja.
-
matjazlovse
Cena, ki sem jo izvedel danes od slovenskega dobavitelja je 237€+ddv (mogoče še kak popust na količino).
Všeč mi je, ker naj bi imela spremenljiv kot svetilke in pa vgrajen osebni alarm s sireno (uporabno predvsem za napadalce). Zanimive so tudi ostale funkcionalnosti, ki bi jih bilo treba preizkusiti v praksi.
Dimenzije sem pa zasledil v predstavitvenem videu:
222mm x 66mm (kot svetilke 90°) oz.
236mm x 66mm (kot svetilke 180°)
Teža: 415g
Deluje mi kot kandidatka za probo
Všeč mi je, ker naj bi imela spremenljiv kot svetilke in pa vgrajen osebni alarm s sireno (uporabno predvsem za napadalce). Zanimive so tudi ostale funkcionalnosti, ki bi jih bilo treba preizkusiti v praksi.
300€ dat za lučko...(seveda če imaš viška denarja to ni problem)matjazlovse napisal/-a:Cena, ki sem jo izvedel danes od slovenskega dobavitelja je 237€+ddv (mogoče še kak popust na količino).
-
matjazlovse
Za društva, ki razmišljajo o tem osebnem alarmu za napadalce (fire fly oz. slovensko žolna) je mogoče to solidna rešitev. Nekateri imajo to že na IDA, mi nimamo.
Če pa gledamo cene, je pa itak vsa gasilska oprema tako zasoljena, tko da škoda o tem
Če pa gledamo cene, je pa itak vsa gasilska oprema tako zasoljena, tko da škoda o tem
mi imamo 2 IDA s tem alarmom in je siten v tri krasne, tako da smo jih dali med rezervne v nadgradnji in uporabljamo večinoma tiste brez. Osebno ne priporočam, ker že samo, da si malo na miru, ker ročnik štimas, že močno sitno piska...
glede lučke, pa mislim, da je resnično predraga stvar in da kupiš 4 take lučke za v vozila in daš 1200€, raje kakšno drugo opremo za ta denar nabaviš. Pa še še realno nisem videl, da bi imeli neko veliko potrebo po vseh teh funkcijah, ki jih ima lučka PAF100, filtri, laser, razbijalec stekla in tudi 1000lm ne rabiš na osebni lučki.... za moje pojme bolj za se važit kot drugo.
Dobre svetilke priznanih proizvajalcev stanejo 100€...
glede lučke, pa mislim, da je resnično predraga stvar in da kupiš 4 take lučke za v vozila in daš 1200€, raje kakšno drugo opremo za ta denar nabaviš. Pa še še realno nisem videl, da bi imeli neko veliko potrebo po vseh teh funkcijah, ki jih ima lučka PAF100, filtri, laser, razbijalec stekla in tudi 1000lm ne rabiš na osebni lučki.... za moje pojme bolj za se važit kot drugo.
Dobre svetilke priznanih proizvajalcev stanejo 100€...
A. Suban
Glede cene je vedno dobro narediti korektno primerjavo. Osebni alarmi kot samostojne naprave namreč že sami po sebi stanejo okrog 300 EUR. Pri svetilki PAF-100 pa je že vgrajen. In vse skupaj: osebni alarm + svetilka 1000 lumnov + fluoroskopija/prebijanje dima + laser + razbijalec stekla + RGB signalizacija + Li-ionski akumulator + polnilec = 237 EUR. Rekel bi takole - za gasilce je sigurno idealna svetilka. Strinjam pa se, da npr. taborniki ne potrebujejo takšne svetilke.
-
gasilec667
Actros
sem tabornik in gasilec in taka luč bi mi prišla prav pri obeh dejavnostih, letos je v sloveniji svetovna skavtska konferenca pa si pojdi tja pogledat. mi ne samo postavljamo šotorov in kurimo ognjev.
sem tabornik in gasilec in taka luč bi mi prišla prav pri obeh dejavnostih, letos je v sloveniji svetovna skavtska konferenca pa si pojdi tja pogledat. mi ne samo postavljamo šotorov in kurimo ognjev.
no te pa se registriraj pa odpri temo skavti ker me res zanima vaša dejavnost 
Vijolčno sveti se nebo !
Eee mali_tona, če ne veš so tudi taborniki in skavti eden od segmentov, ki so vključeni v sistem zaščite in reševanja republike Slovenije. Aktivirani so ob večjih naravnih nesrečah. Če me spomin ne vara so sodelovali tudi pri odpravljanju posledic poplav v Železnikih. 
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
vem kam so vključeni tako kot naša preopevana CZ ki je bolše in kvalitetneje oblečena kot mi
me zanima kje so bili leta 2012 ko je poplavlo malečnik duplek ...
me zanima kje so bili leta 2012 ko je poplavlo malečnik duplek ...
Vijolčno sveti se nebo !
Nova R40 Seeker je bila narejena za Ameriške policiste. Ima kar 1100 lumnov, 4000Mah polnilno baterijo katero lahko polnite preko USB ali 220V polnilca, po želji lahko dodatno baterijo tudi zamenjate. Narejena iz enega kosa Avio aluminija,..
Več informacij najdete tukaj - http://www.voodootactical.eu/r40-seeker
Več informacij najdete tukaj - http://www.voodootactical.eu/r40-seeker
Pozdravljeni,
Če iščete svetilko katero lahko lahko skuhate v vreli vodi, zmrznete za 12h, povozize z 18t gasilskim tovornjakom, vržete iz gasilskega stolpa in še kaj več, potem si oglejte tale video - http://youtu.be/fJDXrUqGKcU
Lp
Če iščete svetilko katero lahko lahko skuhate v vreli vodi, zmrznete za 12h, povozize z 18t gasilskim tovornjakom, vržete iz gasilskega stolpa in še kaj več, potem si oglejte tale video - http://youtu.be/fJDXrUqGKcU
Lp
Pozdravljeni,
Nekateri modeli gredo ven iz prodaje in jih je možno dobiti po znižani ceni, več o popustih najdete tukaj - http://www.voodootactical.eu/sale
LP
Nekateri modeli gredo ven iz prodaje in jih je možno dobiti po znižani ceni, več o popustih najdete tukaj - http://www.voodootactical.eu/sale
LP