Bačo, a si opazil kake cool-ske majice imava. Ko da bi se zmenila.
Novi gasilski vozili na Dobračevi
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Odsluzen kombi?? :)
Tud tale vas "novi" kombi dobro zgleda, glede na to, da je bil kupljen kot odsluzeno vozilo
LP
JoeJoe
LP
JoeJoe
- Marko Zibelnik
- Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
- Kontakt:
Kombinirka
No, pa ste le dobili novo kombinirko v uporabo! Čestitam.
Res škoda, da niste mogli obdržati na vozilu enojnih terenskih pnevmatik, saj so za slabe ceste sigurno boljše od dvojnih navadnih pnevmatik. Torej odpade test preizkušanja gasilskega vozila z enojnimi in dvojnimi kolesi, ki sva ga s Pišuko nameravala izvesti. Tudi pri nas smo od začetka nameravali nabaviti podovozje z enojnimi kolesi, pa smo bili opozorjeni na to, da v kolikor hočemo dati na vozilo kakšno posebno opremo, ki bo očitno doprinesla k skupni masi vozila, to ne bo šlo zaradi zmanjšane nosilnosti zadnje osi. Obstajala naj bi neka možnost, da nosilnost ostane ista, samo mislim, da je to naloga našega uvoznika, da preuči to možnost in ne nas gasilcev, ki se moramo bolj ukvarjati z bolj operativnimi stvarmi, kot pa je preučevanje nosilnosti vozil.
Kolikor sem imel možnost videti vozilo v reviji Ljubljanski gasilec, se mi zdi, da je bilo v njega res vloženega kar nekaj časa in truda. Upam, da bo oz. je vsaj toliko truda vloženega tudi v operativno delo v društvu. Kolikor poznam Pišuko se mi zdi, da v Žireh delate kvalitetno in v pravi smeri.
Drugače pa si bo treba vozilo sigurno ogledati v živo in z očmi "ukrasti"
kakšen detajl za naše vozilo.
Res škoda, da niste mogli obdržati na vozilu enojnih terenskih pnevmatik, saj so za slabe ceste sigurno boljše od dvojnih navadnih pnevmatik. Torej odpade test preizkušanja gasilskega vozila z enojnimi in dvojnimi kolesi, ki sva ga s Pišuko nameravala izvesti. Tudi pri nas smo od začetka nameravali nabaviti podovozje z enojnimi kolesi, pa smo bili opozorjeni na to, da v kolikor hočemo dati na vozilo kakšno posebno opremo, ki bo očitno doprinesla k skupni masi vozila, to ne bo šlo zaradi zmanjšane nosilnosti zadnje osi. Obstajala naj bi neka možnost, da nosilnost ostane ista, samo mislim, da je to naloga našega uvoznika, da preuči to možnost in ne nas gasilcev, ki se moramo bolj ukvarjati z bolj operativnimi stvarmi, kot pa je preučevanje nosilnosti vozil.
Kolikor sem imel možnost videti vozilo v reviji Ljubljanski gasilec, se mi zdi, da je bilo v njega res vloženega kar nekaj časa in truda. Upam, da bo oz. je vsaj toliko truda vloženega tudi v operativno delo v društvu. Kolikor poznam Pišuko se mi zdi, da v Žireh delate kvalitetno in v pravi smeri.
Drugače pa si bo treba vozilo sigurno ogledati v živo in z očmi "ukrasti"
Izkušnje so najboljša šola, samo šolnina je včasih zelo draga - Sartre
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Včeraj sem si vozilo v Dobračevi ogledal.....
Sicer jo je poveljik (Pišuka) dobro minuto po našem prihodu jadrno ucvrl na "domačo intervencijo " ... proti LJ....ampak z vsem našim blagoslovom....
Pišuka in ostali ....KAPO DOL MANček je mašina in pol ...
Dobro zasnovan in izkoriščen prostor....
BRAVOOOO!!!!

Sicer jo je poveljik (Pišuka) dobro minuto po našem prihodu jadrno ucvrl na "domačo intervencijo " ... proti LJ....ampak z vsem našim blagoslovom....
Pišuka in ostali ....KAPO DOL MANček je mašina in pol ...
Dobro zasnovan in izkoriščen prostor....
BRAVOOOO!!!!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kontakt:
Vozili smo v soboto 17.6.2006 tudi uradno prevzeli in izročili v uporabo.
Bi pa tudi preko tega mesta pohvalil vse naše člane za trdo delo, ki so ga opravili, da je šla prireditev skozi tako kot mora.
Sedaj gremo pa naprej.
Bi pa tudi preko tega mesta pohvalil vse naše člane za trdo delo, ki so ga opravili, da je šla prireditev skozi tako kot mora.
Sedaj gremo pa naprej.
Zadnjič spremenil Janez Tratnik, dne 21. November 2006, 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!

Naj povem, da sem imel omenjeno (a) vozilo (a) tudi jaz priložnost videti v živo (sem šel pred 14 dnevi na en izlet na gorenjsko), kot je napisal že Bačo, se vidi da je Janez (pa ne samo Janez) premislil vsak detajl.
Seveda pa ni nobena stvar tako dobra, da se je nebi dalo še izboljšati, s tem se je strinjal tudi Janez.
Nekaj mi je omenil tudi že o bližajoči "predelavi" ki bo potrebna zaradi specifične opreme, ki jo pričakujejo.
Seveda pa ni nobena stvar tako dobra, da se je nebi dalo še izboljšati, s tem se je strinjal tudi Janez.
Nekaj mi je omenil tudi že o bližajoči "predelavi" ki bo potrebna zaradi specifične opreme, ki jo pričakujejo.
GVC 16/25
Pretekli vikend sem se tudi sam mudil v Žireh, kjer so imeli gasilci "orng" veselico. Nažalost sem uradni del prevzema zamudil (saj veste - puncam se nikoli ne mudi iz kopalnic
). Seveda sem si MANa ogledal takoj ko je bilo možno.
Vidi se, da so na vozilu delali kr en lep čas. Še posebno se mi je dopadlo na zadnji strani, ko imajo celo HIGI posodico z milom
Ne res no - avto je špica!
Seveda je moje navdušenje doseglo vrhunec, ko je Pišuka rekel, da se lahko gremo peljat. Ker je ta MAN identičen, kakršnega bomo dobili v Braslovčah, me je zanimalo, kako se kaj obnaša v klancih. In verjemte - PGD Dobračeva IMA klance.
280 konjev seveda naredi svoje, vendar se je pokazala ena pomankljivost - polovičke. Nažalost je mašinca narejena tako, da se turbina vklopi šele, ko voznik "natera" izven zelenega polja (to je recimo 2000 obratov
). Drugače se pa vidi da je moči dovolj in sem z našim izborom podvozja zelo zadovoljen.
Drugače pa moram povedati, da bom še kdaj šel k Žirovcem na obisk. Ljudje ste zelo prijazni. Ko so kupovali pijačo (sem se znašel tudi ZA šankom poleg 4 punc
) je vsak rekel hvala. No tega pri nas ni
Da o plesanju sploh ne govorim! Kaj v Žireh zna plesati vse kar leze in gre
Pri nas se mladi naslanjajo na šankih, na veseli PGD Dobračeva, so se pa tako vrteli, a ni čudno, da je potem pijača tekla v potokih 
Ta konec tedna na Gorenjskem nama je s punco bil zelo všeč in upam, da bova obisk še kdaj ponovila.
Vidi se, da so na vozilu delali kr en lep čas. Še posebno se mi je dopadlo na zadnji strani, ko imajo celo HIGI posodico z milom
Seveda je moje navdušenje doseglo vrhunec, ko je Pišuka rekel, da se lahko gremo peljat. Ker je ta MAN identičen, kakršnega bomo dobili v Braslovčah, me je zanimalo, kako se kaj obnaša v klancih. In verjemte - PGD Dobračeva IMA klance.
280 konjev seveda naredi svoje, vendar se je pokazala ena pomankljivost - polovičke. Nažalost je mašinca narejena tako, da se turbina vklopi šele, ko voznik "natera" izven zelenega polja (to je recimo 2000 obratov
Drugače pa moram povedati, da bom še kdaj šel k Žirovcem na obisk. Ljudje ste zelo prijazni. Ko so kupovali pijačo (sem se znašel tudi ZA šankom poleg 4 punc
Da o plesanju sploh ne govorim! Kaj v Žireh zna plesati vse kar leze in gre
Ta konec tedna na Gorenjskem nama je s punco bil zelo všeč in upam, da bova obisk še kdaj ponovila.
Rok Ušen, GČ I. st.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kontakt:
Janez kaj naj rečem vozni park ste posodobili sedaj upam, da boste imeli čimveč izobraževanj na vozilih.
Nova tehnika prinese veliko učenja, tako voznikov strojnikov, kot tudi ostalih gasilcev.
Čimveč opazujte vozilo MAN in čimprej odpravljate napake.
Čestitke in čim več izobraževanj (vaje) in čim manj intervencij.
Nova tehnika prinese veliko učenja, tako voznikov strojnikov, kot tudi ostalih gasilcev.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kontakt:
Hvala Marko.stendlar napisal/-a:Janez kaj naj rečem vozni park ste posodobili sedaj upam, da boste imeli čimveč izobraževanj na vozilih.
Se trudimo po svojih močeh.
Zadnjič spremenil Janez Tratnik, dne 20. Junij 2006, 13:52, skupaj popravljeno 1 krat.

Janez čestitam za posodobljen vozni park naj vam vozilo dobro služi in čim več vaj in malo ognja
LP
Nejča
LP
Nejča
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com
- Janez Tratnik
- moderator

- Kontakt:
- Janez Tratnik
- moderator

- Kontakt:
Pa še drugi del članka v LG.
tule