TERMO KAMERE.....DA ali NE?
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
Habjan Anže
- Kraj: LJUBLJANA
- Kontakt:
Odg: TERMO KAMERE.....DA ali NE?
Pozdravljeni!
Gasilci iz Radovljice smo končno dočakali in kupili Termo kamero BULLARD T4 http://www.pgdzagorje-mesto.si/bullard%20t4.htm
V uporabo smo jo dobili v četrtek in smo že imeli dva dneva predstavitve in testiranja. Na testiranje pa smo povabili tudi ostala društva v GZoR, saj skupaj sodelujemo na intervencijah in se nikoli ne ve, kdaj jo bodo uporabljali tudi oni na intervenciji.
Tako, da bomo sedaj lahko lažje gasili požare v težjih pogojih in jo uporabljali na takšnih intervencijah, pri katerih se jo splača uporabljati.
Če mene vprašate termo kamera DA ali NE??? Je moj odgovor seveda vsekakor DA, saj sem bil tudi največji pobudnik, da jo naše društvo oz. zveza potrebuje.
Lep pozdrav!
Gasilci iz Radovljice smo končno dočakali in kupili Termo kamero BULLARD T4 http://www.pgdzagorje-mesto.si/bullard%20t4.htm
V uporabo smo jo dobili v četrtek in smo že imeli dva dneva predstavitve in testiranja. Na testiranje pa smo povabili tudi ostala društva v GZoR, saj skupaj sodelujemo na intervencijah in se nikoli ne ve, kdaj jo bodo uporabljali tudi oni na intervenciji.
Tako, da bomo sedaj lahko lažje gasili požare v težjih pogojih in jo uporabljali na takšnih intervencijah, pri katerih se jo splača uporabljati.
Če mene vprašate termo kamera DA ali NE??? Je moj odgovor seveda vsekakor DA, saj sem bil tudi največji pobudnik, da jo naše društvo oz. zveza potrebuje.
Lep pozdrav!
Lahko si pogledate tudi slike iz predstavitve pri nas februarja lani....http://pgdzagorje-mesto.jalbum.net/Bull ... index.html
Rečem samo "Uh"!
Ni kaj. Čestitam k nakupu, ki ni kar tak. Zadeva je verjetno kar precej stala. A mi lahko pošlješ na ZS, kontakt od firme, ki vam je to prodala?
Resno razmišljamo o kameri, vendar ni mus, da tako sofisticiran model. Hvala vnaprej!
lp, marko
Ni kaj. Čestitam k nakupu, ki ni kar tak. Zadeva je verjetno kar precej stala. A mi lahko pošlješ na ZS, kontakt od firme, ki vam je to prodala?
Resno razmišljamo o kameri, vendar ni mus, da tako sofisticiran model. Hvala vnaprej!
lp, marko
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
V našem društvu (2 kat.in člani osrednje občinske enote) imamo Bullardko (še črno bel zaslon) že nekaj let. Odlična in še kako koristna podpora operativi in ni prav nič stran vržen denar. Uporablja se na vsaki intervenciji, ki vsebuje gašenje. V veliko pomoč je pri dimniških požarih. Še posebej v starejših hišah, ki so v svoji zgodovini doživele nekaj predelav kuhinj in posledično dimnikov. Zidarji ponekod niso odpravili tako nastalih slepih dimniških cevi, v katerih se z leti nabere veliko smolnatih saj. Ko se te vnamejo, nastane kažin, ker se začne smoditi (npr kakšna omara, stenska obloga, lesene stopnice...) povsem na nepričakovanih mestih.
Pregled dimnika in okolice z termokamero te in podobne zadeve prepreči.
Uporabljamo jo tudi na vseh vajah z ida, ki jih redno kombiniramo tudi z dimnim generatorjem.
Šibka točka (vsaj naše t.kamere) je v določenih pogojih odboj od večjih ravnih gladkih kovinskih površin (npr. alu. vrat na našem GVC-ju). Ji zmeša način delovanja. Traja nekaj časa (do cca. 30 sek), da se zadeva uredi in zopet deluje.
Je bilo tudi pri nas kar nekaj negativnih pomislekov od ogovornejših na GZ (prevedeno v slovenščino: polen pod noge), a ko so videli uporabnost naprave, so zamenjali (vinilno)ploščo.
Za nakup se zahvaljujemo o.š. CZ
LP!
Pregled dimnika in okolice z termokamero te in podobne zadeve prepreči.
Uporabljamo jo tudi na vseh vajah z ida, ki jih redno kombiniramo tudi z dimnim generatorjem.
Šibka točka (vsaj naše t.kamere) je v določenih pogojih odboj od večjih ravnih gladkih kovinskih površin (npr. alu. vrat na našem GVC-ju). Ji zmeša način delovanja. Traja nekaj časa (do cca. 30 sek), da se zadeva uredi in zopet deluje.
Je bilo tudi pri nas kar nekaj negativnih pomislekov od ogovornejših na GZ (prevedeno v slovenščino: polen pod noge), a ko so videli uporabnost naprave, so zamenjali (vinilno)ploščo.
Za nakup se zahvaljujemo o.š. CZ
LP!
Ja kamera, vendar z možnostjo izdelave slik-dokumentacija in dokazno gradivo.
Marsikje kupijo zato da jo imajo pred sosedi.
Darko
Marsikje kupijo zato da jo imajo pred sosedi.
Darko
Prejšni teden je v naš gasilski dom(PGD Prevalje) prispela termokamera Bullard Eclipse
"Those who stand for nothing, fall for anything!"
NA POMOČ !!
NA POMOČ !!
-
Brandmaister
Ko berem vaše komentarje mi gre kr na živce.... Zdej pa pišete da je kamera full super zadeva ne me narobe razumeti sej je ampak pišete pa glih tako kot, da ne bi znali več gasiti dimniških ali drugih požarov če ne bi imeli kamere pri sebi oz ne bi rešili hiše ali prizidka če ne bi imeli kamere joj joj še preveč denarja je v Slo. za gasilce še preveč. Kako so pa lahko vačsih gasili pa z ˝rokami ˝ tipali pa preventivno si mal več zaliv z vodo a dons pa ne mormo več normalen gasiti če nimamo IR kamere fantje pejte rajš na kakšno pivo bo bolš za vas.......
NA POMOČ!!!
NA POMOČ!!!
Brandmaister napisal/-a: Kako so pa lahko vačsih gasili pa z ˝rokami ˝ tipali pa preventivno si mal več zaliv z vodo a dons pa ne mormo več normalen gasiti če nimamo IR kamere fantje pejte rajš na kakšno pivo bo bolš za vas.......
NA POMOČ!!!
Ne morem da se ne bi oglasil zaradi zgoraj odebeljenega tiska. Verjetno lahko veliko vodij intervencije potrdi, da so jih že kdaj "masirali" zaradi poškodovanja lastnine, ko so po mnenju lastnikov preveč "zalivali". Če termo kamera zmanjša dvome, ali bi še po tvoje rečeno zalivali ali ne, vsekakor pozdravljam nakup. Menim da bi morale imeti termokamero vse osrednje enote, v manjših sredinah z manj požari pa gasilske zveze. Mislim da je čas, ko se je na veliko zalivalo z vodo, tudi ko ni bilo potrebe minil, saj se lahko povzroči več škode kot koristi. Ampak nekateri pa seveda še kar po starem, torej ostro proti vsem novitetam. Zato pa je gasilerija tam kot je.
Lp
-
GASILEC-Alen
termo kamera da ali ne ???
definitivno je odgovor DA, mi je imamo in nam dobro služi.
lp Alen
definitivno je odgovor DA, mi je imamo in nam dobro služi.
lp Alen
Kolko sem dozdaj prebiral ta forum za termo kamere se mi zdi da ima tadejs v društvu zelo veliko denarja in misli da ga imajo tudo drugi !
Če gledamo da dobra termokamera stane nekje od 9000€ + dodatki si jih veliko pgd-jev nebi kupilo saj bi 9000€ raje porabili za cevi, zaščitne obleke itd. zraven tega moraš imeti še nekoga ki zna s to kamero upravljat oz mora se spoznati na sodobno tehnologijo. Poleg tega društva ki imajo na leto pet ali majn hišnih požarov se mi zdi da se to nesplača.
Tako je moje mnenje
Če gledamo da dobra termokamera stane nekje od 9000€ + dodatki si jih veliko pgd-jev nebi kupilo saj bi 9000€ raje porabili za cevi, zaščitne obleke itd. zraven tega moraš imeti še nekoga ki zna s to kamero upravljat oz mora se spoznati na sodobno tehnologijo. Poleg tega društva ki imajo na leto pet ali majn hišnih požarov se mi zdi da se to nesplača.
Tako je moje mnenje
Vijolčno sveti se nebo !
Iz tvojih ust v našo gasilsko blagajnomali_tona napisal/-a:Kolko sem dozdaj prebiral ta forum za termo kamere se mi zdi da ima tadejs v društvu zelo veliko denarja in misli da ga imajo tudo drugi !
oprosti če sm te s čem užalo ampak če bi mogla društva sama nabavljati termokamere vsaj pomoje ni dovolj sredstev oz je premalo sofinanciranja s strani mestne občine
Vijolčno sveti se nebo !
Termokamera v vsako društvo se mi ne zdi smiselna, samo po drugi strani pa če bi termokamero mele samo osrednje enote pa vprašanje če bi ta bla vedno aktivirana.
V Mariboru mamo to srečo, da je načrt aktivacije tak, da poleg domačega društva se aktivira tudi poklicne,ki imajo termokamero. Nabava termokamer mislim, da vsaj v našem področju je brezvezno zapravlanje.
V Mariboru mamo to srečo, da je načrt aktivacije tak, da poleg domačega društva se aktivira tudi poklicne,ki imajo termokamero. Nabava termokamer mislim, da vsaj v našem področju je brezvezno zapravlanje.
TERMO KAMERE.....DA ali NE?
Pozdravljeni!
V našem društvu se odločamo za nakup termo kamere, pa me zanima ali ste zadovoljni z kamerami in predvsem kako se obnese Bullard eclipse, ker je cenovno veliko bolj dostopna.
lp
V našem društvu se odločamo za nakup termo kamere, pa me zanima ali ste zadovoljni z kamerami in predvsem kako se obnese Bullard eclipse, ker je cenovno veliko bolj dostopna.
lp