sašo123 napisal/-a:Uff. Cena je pa lepa. Kaj nadgraditelj je pa Rosenbauer? Kolikor so meni cen znane pride takšno vozilo okrog 220.000,00EUR.
slabo poznaš cene - upoštevaj da je to cena za popolnoma opremljeno vozilo z lizingom. Ceno pa 'naredi' lizing na 10 let... Delal pa bo Ziegler
Glej v naši zvezi je lani eno društvo pripeljalo novega MAN-a GVC 16/25, nadgradnjo je delal mojster iz Slovenske Bistrice, in jih je prišla nadgradnja z šasijo in opremo 220 000 Eur. Nisem si pa mislil, da lizing toliko nanese . Škoda, da ne more občina na drugačni način odplačat vozila.
Sicer pa obojim čestitam za posodobit voznega parka.
sašo123 napisal/-a:Uff. Cena je pa lepa. Kaj nadgraditelj je pa Rosenbauer? Kolikor so meni cen znane pride takšno vozilo okrog 220.000,00EUR.
slabo poznaš cene - upoštevaj da je to cena za popolnoma opremljeno vozilo z lizingom. Ceno pa 'naredi' lizing na 10 let... Delal pa bo Ziegler
Glej v naši zvezi je lani eno društvo pripeljalo novega MAN-a GVC 16/25, nadgradnjo je delal mojster iz Slovenske Bistrice, in jih je prišla nadgradnja z šasijo in opremo 220 000 Eur. Nisem si pa mislil, da lizing toliko nanese . Škoda, da ne more občina na drugačni način odplačat vozila.
Sicer pa obojim čestitam za posodobit voznega parka.
pri MAN-u se najbrž ni dodelalo prostora za posadko. Ja, lizing veliko nanese, tudi pri opremi je lahko razlika - odvisno kaj vse daš notri, pa iz kerega 'ranga' Razlika v ceni naredi že to, da namesto baterijskih svetilk Mag-lite daš not kaj druzga...Je pa Ziegler že v štartu dražji kot naši proizvajalci. Dobiš pa (za moje pojme) boljšo nadgradnjo z daljšo garancijo. S tem nočem povedat da je nadgraditelj iz Slo. bistrice slab, ampak da je Ziegler gotovo boljši
b4d napisal/-a:Saj vendar obcina financira v celoti, vsaka cast kolegom da bodo delali z vrhunskimi vozili, zasluzijo si jih!
točno tako. Vsakemu privoščim najboljše, posebej če ti to drug financira. Sam ves čas zagovarjam, da so vozila in oprema namenjena občanom in mora za to zagotavljat sredstva lokalna skupnost.
nejc321 napisal/-a:Ne morm, da nebi prašal. V času vsesplošnega šparanja...zakaj v vozilo škarje pa razpiralo ?
razpis se je delal pred 'šparanjem' - sicer je v vozilu kompakten (lažji) agregat ki je prenosen in kombinirano ordje (škarje+razpiralo) ki lahko služi za različne tehnične posege. Tako so želeli operativci in tako se je nabavilo
Scottusa napisal/-a:Mene pa predvsem zanima zakaj se niste odločili za vglradnjo IDA v sedeže, vendar ste jih namestili v nadgradnjo če sem pravilno izbral iz fotografij.
avto ima 3x IDA v kabini na sedežih v kontra smeri vožnje (kabina je 1+8), 2x IDA pa je v boksu L1 (skupaj z rezervnimi tlačnimi posodami).
sašo123 napisal/-a:Nekaj bi rad vprašal, zakaj imate razpiralo in škarje, če nimate koncesije(ali jo imate?)? Ali lahko vseeno posredujete na prometnih nesrečah?
Po mojem mnenju vse prepogosto povezujemo hidravlično orodje s prometnimi nesrečami. Vsi pa vemo, da je to orodje možno uporabiti tudi pri drugih tehničnih intervencijah. Zato meni ni nič neobičajnega, če ima enota brez koncesije v vozilu t.i. škarje.
sašo123 napisal/-a:Nekaj bi rad vprašal, zakaj imate razpiralo in škarje, če nimate koncesije(ali jo imate?)? Ali lahko vseeno posredujete na prometnih nesrečah?
Nimamo koncesije. Orodje ni sam za prometne nesrece, sicer je to za podporo poklicim in za ostale tehnicne posege