Tista tabelca v prilogi mi je pa od nekje poznana. Verjetno sem jo že kdaj videl kje, mogoče celo na svojem računalniku.
Glede na to, da teče debata o tem ali so te tabele sploh potrebne ali ne in kako jih uporabljati, če jih že, bi dal svoje mnenje k vsemu temu.
Pri nas smo pričeli v letu 2005 voditi kontrolno knjigo o uporabi IDA v društvu. V knjigo se vpisuje datum uporabe, uporabnik, trajanje uporabe, namen uporabe, opombe, vrsta čiščenja, uporabljena tlačna posoda, porabljen tlak, oznaka zamenjane tlačne posode itd. Stvar res zahteva nekaj discipline na tem področju, saj moraš imeti te podatke nekje zabeležene. Večina društev vodi strojne knjige o uporabi določene opreme, o IDA kot eni najbolj zahtevne osebne varovalne opreme pa ponavadi ne napišemo ničesar. V tej knjigi se lahko dobro vidi kdo je uporabljal v preteklem letu aparat in kdo ne.
Dokler v akcijo vstopa samo ena napadalna skupina si bo vodja po vsej verjetnosti še zapomnil, kdaj je skupina vstopila in izstopila in s kakšnim tlakom, čim pa je v igri več napadalnih skupin, ki vstopajo ločeno, pa mislim, da ni človeka, ki bi si v tisti naglici zapomnil toliko podatkov, ki jih na koncu koncev rabiš za korekten zapis, v prvi fazi za opominjanje na to, kdaj približno naj bi se kdo vrnil iz objekta.
Mislim, da bi se morali najprej vsi naučiti uporabljati enostavne zapise, kajti če ne veš kaj bi sploh s temi podatki počel, ti tudi elektronske tabele (ure in alarmi) in telemetrijske naprave ne pomagajo kaj dosti in kasneje ne boš imel kaj od tega. Poizkusite najprej ob vseh aktivnostih, ki so potrebne za varen vstop, voditi še to evidenco. Dokler ti to ne pride v kri, da je to del standardnega postopka, zelo hitro pozabiš še na to.
V kolikor ima kdo še kak drug vzorec naj ga da kar gor, pa bomo dorekli kaj je uporabno in kaj ne.
Suzy, upam, da si dobila vrednosti, saj se mi zdi čudno, da trgovci ne bi bili zainteresirani za prodajo. Ideja o črtnih kodah in računalnikih pa o mobitelih in drugih pripomočkih pa se mi zdi zaenkrat preuranjena. Zadeva mora biti enostavna za vse in ne samo za tiste, ki jim računalniki in tehnologija leži. Občutek imam, da se nekatere zadeve malo preskakujejo. Tudi v osnovni šoli smo se morali najprej naučiti računati na peš in šele nato so nam pustili uporabljati kalkulatorje. Sedaj pa je mulariji dovoljeno skoraj vse, osnov pa ne poznajo. Ko pa jim zadeve vzameš, so pa "mrzli".
Moje končno mnenje je da se stvari premaknejo na bolje po korak in korak.