Podaljšana kabina na podvozju Mercedes Atego

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
mase123

Odg: GVC 16/25 na podvozju Mercedes Atego

Odgovor Napisal/-a mase123 »

ok, bom nehal ker so to malenkosti, čeprav se ne strinjam s tabo in je malo drugače kot pišeš
Uporabniški avatar
BOKO
Kraj: MUTA TOWN

Odgovor Napisal/-a BOKO »

Vrsho napisal/-a:
BOKO napisal/-a:Ja pa ravno z GVP za podaljševanje kabine!! Mislim ej..... :lol: :lol:
A lahko malo podkrepiš te besede s kakšno obrazložitvijo?
Argumenti

- tovarniška kabina pri MB obstaja, kar je logično za takšega velikana,
- zakon o CCP govori, da mora imeti vsako sedišče, certificirano pritrdišče varnostnega pasu (tu smo izvzeti gasilci kjer zadostuje drog),in ta nadgraditelj iz okolice Slov.Bistrice po mojih informacija ne more ponuditi tega,
- če si obiskal sejma v Gornji Radgoni in Novi Gorici si videl da se je na razstvanem prostoru Avto Comerca pojavljal nadgraditelj iz Gornje Radgone in ne kateri drugi nadgaditelj .

LP
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Še vedno pa ne razumem, kaj naj bi pomenili smeški na koncu tvoje izjave, da je podjetje GVP podaljšalo kabino. To je storilo že na marsikaterem Ategotu, ki je tudi homologiran in registriran. Zato ne zastopim, zakaj GVP po tvojem mnenju ne more ponuditi take predelave?
gost08

GVC 16/25 na podvozju Mercedes Atego

Odgovor Napisal/-a gost08 »

Ne bi rad pametoval in delal reklane za bilokaterega nadgraditelaja gasilskih vozil, a preden se odločite oz. izberete nadgraditela se je smiselno invormirati o a-testu podaljšane kabine. Le-ta v Sloveniji ni možna in je predvidena za vsako podvozje posebej, kar je posledično tudi logično. Koliko vse skupaj stane je druga pesem in matematika za Slovenski prostor še zdaleč ni pozitivna, saj je proizvodnja vozil premajhna. Pa še vozilo oz. kabina je na A-testu uničena. Tovrstni testi se izvajajo na mednarodnem inštitutu v Ulm-u.

Za omenjeno zadevo ima samo eno podjetje v Sloveniji A-test z omenjenega inštituta (lahko tudi od katerega drugega-mednarodnega inštituta), ki izdeluje podaljšane kabine za Rosenbauer na podvozjih Mercedes in MAN. Lokacija podjetja Gornja Radgona.

Vse lepo in prav dokler se nič ne pripati, potlej pa vprašanje kako in kaj.

V kolikor se motim, vas naprošam da nekdo skenira potrdilo o mednarodnem testu in ga posreduje v ogled vsem?!?!?!?!
Uporabniški avatar
BOKO
Kraj: MUTA TOWN

Odgovor Napisal/-a BOKO »

Vrsho napisal/-a:Še vedno pa ne razumem, kaj naj bi pomenili smeški na koncu tvoje izjave, da je podjetje GVP podaljšalo kabino. To je storilo že na marsikaterem Ategotu, ki je tudi homologiran in registriran. Zato ne zastopim, zakaj GVP po tvojem mnenju ne more ponuditi take predelave?

Moji smeški so bili namenjeni pisanju češ da ta nadgraditelj podaljšuje kabine za zastopnika MB v SLO

Ja lahko ponudi, samo za svoje potrebe in svoj image, kajti potrebe in zahteve MB so veliko večje, poleg tega se pojavljajo potrebe tudi za druge uporabnike, ( ne samo za gasilce) kjer se pojavljajo zahteve kot sem napisal v prejšnjem sporočilu
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Ne izključujem možnosti da obstaja original tovarniška podaljšana kabina tega vozila. Jaz osebno je še nisem videl, ne na spletu še manj pa v živo, zato bi prosil en malce bolj oprejemliv podatek kot "Podaljšana kabina MB Atego je tovarniška, koda KFCM". Če kabina obstaja verjetno obstaja tudi tehnična skica kabine in ostali podatki.
Kar se pa tiče tega da GVP dela oz. je delal podaljšane kabine za potrebe gasilcev preko AC Intercar, sem pa 100 % prepričan?

LP Jaka
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Andraž napisal/-a:Kot si že lepo ugotovil, še noben v Sloveniji ni kupil vozila Atego z original dvojno kabino, ker je preproto ni.
sem pa tudi ugotovil, da je (vsaj) eno društvo pri nas, katero ima zgoraj omenjeno kabino - koda KFCM :)
Uporabniški avatar
Andraž
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Andraž »

Potem pa napiši katero je to društvo, ali je to skrivnost. Vidim pa, da si to pojmovanje "tovarniško" narejena kabina, vsak razlaga po svoje in vidim, da se o tem vprašanju ne bomo poenotili. Dejstvo pa je, da kabine podaljšujejo podizvajalci in ne matična firma.

lp Andraž
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Andraž napisal/-a:Potem pa napiši katero je to društvo, ali je to skrivnost. Vidim pa, da si to pojmovanje "tovarniško" narejena kabina, vsak razlaga po svoje in vidim, da se o tem vprašanju ne bomo poenotili. Dejstvo pa je, da kabine podaljšujejo podizvajalci in ne matična firma.

lp Andraž
zame pomeni 'tovarniško narejena kabina' vsaka kabina, za katero proizvajalec nudi garancijo in se seveda znajde v prodajnem programu proizvajalca. Čeprav samo vozilo ne pride direkt iz tekočega traka proizvajalca, ampak gre po tekočem traku v neko 'xy' delavnico (lahko tudi) podizvajalca. Taka kabina ima vse potrebne varnostne certifikate, kar ni tko zanemarljiva reč. Vsaj vem, da je zadeva narejena tko kot treba.
Uporabniški avatar
Andraž
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Andraž »

Primoz napisal/-a:
zame pomeni 'tovarniško narejena kabina' vsaka kabina, za katero proizvajalec nudi garancijo in se seveda znajde v prodajnem programu proizvajalca. Čeprav samo vozilo ne pride direkt iz tekočega traka proizvajalca, ampak gre po tekočem traku v neko 'xy' delavnico (lahko tudi) podizvajalca. Taka kabina ima vse potrebne varnostne certifikate, kar ni tko zanemarljiva reč. Vsaj vem, da je zadeva narejena tko kot treba.
Vse kar si napisal, razen odebeljenega dela, nudi tudi en slovenski proizvajalec, vključno s crash testi opravljenimi na teh kabinah, pa noben teh kabin ne tretira kot "tovarniške". Tako, da jaz osebno ne kupim te tvoje obrazložitve, ker gre še vedno za podaljševanje že narejene kabine, pa čeprav z vsemi certifikati, ki pa jih ob ustrezni kvaliteti izdelave lahko pridobi tudi kakšen drug izdelovalec, bodisi domač ali pa tuj. Sicer pa je to samo moje mnenje in nočem nobenega prepričevati v moj prav, zato tudi ne bom več razpravljal o teh kabinah. Še vedno pa me zanima katero društvo v Slo. ima zgoraj omenjeno kabino.

lp Andraž
đonson

Odg: Podaljšana kabina na podvozju Mercedes Atego

Odgovor Napisal/-a đonson »

mi mamo na ategotu podljšano kabino ki jo izdelal GVP iz Sl.Bistrice
rocky85
GE: Rudnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a rocky85 »

Podvozje s tovarniško podaljšano kabino so kupili v lanskem letu pri PGD Loke.

LP, Rok
Priponke
PGD Loke - MB Atego 1629.jpg
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

BOKO napisal/-a:
Vrsho napisal/-a:Še vedno pa ne razumem, kaj naj bi pomenili smeški na koncu tvoje izjave, da je podjetje GVP podaljšalo kabino. To je storilo že na marsikaterem Ategotu, ki je tudi homologiran in registriran. Zato ne zastopim, zakaj GVP po tvojem mnenju ne more ponuditi take predelave?

Moji smeški so bili namenjeni pisanju češ da ta nadgraditelj podaljšuje kabine za zastopnika MB v SLO

Ja lahko ponudi, samo za svoje potrebe in svoj image, kajti potrebe in zahteve MB so veliko večje, poleg tega se pojavljajo potrebe tudi za druge uporabnike, ( ne samo za gasilce) kjer se pojavljajo zahteve kot sem napisal v prejšnjem sporočilu

Ko smo mi leta 2001 nabavljali GVC 16/25, na podvozju MB Atego, nam je GVP podaljšal kabino.... In to zelo dobro naredil.

lp

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

rocky85 napisal/-a:Podvozje s tovarniško podaljšano kabino so kupili v lanskem letu pri PGD Loke.

LP, Rok
Naj popravim izjavo.
To podvozje je kupljeno v tem letu in ne v lanskem.

In še eno ali dve od prej.
Glede izdelave dvojnih podaljšanih kabin, tako na podvozju MB kot ostalih pa za določene večje nadgraditelje v SLO ni nobena novost. Kabine za ta namen podaljšujejo v lastni proizvodnji štirje domači izdelovalci.
Napačna pa je tudi informacija, da nekdo izdeluje kot pooblaščenec za MB. To ne drži, vsi izdelujejo za vse, oziroma nihče za nikogar ampak vsak zase v skladu z navodili naročnika. Razlog je povsem logičen, ker bi s tem izgubil projekte pri katerih se je naročnik odločil za ostala podvozja.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Kabina je kar lične izdelave. Za vozilo 4x4 je tudi primerno, da ima spodnje stopnice, ki se umaknejo oviram na terenu, ima pa tudi nišo za IDA. Zanima me kako so izdelana tla v podalšku kabine in če ima vgrajene sedeže. Seveda pa najbolj razlika v ceni med to in "solo" kabino (1+2 oz. 1+1), kar pač dobavitelj nudi.
Za informaciji se Vam iskreno zahvaljujem!

L.p. Miro
Odgovori