HEROS čelada !

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odg: HEROS čelada !

Odgovor Napisal/-a Ico »

comendatore napisal/-a:Kaj pa zavarovalnice pravijo na primer poškodbe gasilca ki nosi prestaro obleko ali čelado?
Nič, ker tega ne ugotavljajo......nasploh opažam, da imate o zavarovalnicah zelo visoko mnenje, kaj naj bi vse gledale....poškodbe so poškodbe in kot take jih jemljejo.........bodimo veseli, dokler je tako. Ko (če) bo drugače, potem bo pa hudič. Pa bo potem zaradi prestare opreme padel kak funkcionar ?

Ja, potem je pa svizec zavil čokolado !

Glede na mojo prakso pri odločitvah o nabavah opreme pa mislim, da se gasilski funkcionarji, ki o tem odločajo, ne bodo prav veliko sekirali zaradi tega. Ker denar je še vedno sveta vladar !!! In tega je v gasilstvu vedno preeeemalo !
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
tamav
Kraj: Hlebce
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tamav »

Ima kdo kakšen načrt, navodila, sliko kako se namesti ščitnik vratu na čelado Heros?

Ščitnik je tavelik za okol glave in ima še neka dodatna ježka za nalimat nekam.

Lp
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Tista dva ježka prideta na ježke, ki so na traku za zapet (na eni strani traka je ježek za nastavljat dolžino pripenjanja čelade okoli brade, na drugi pa ta ježek za zaščito). Ostali so pa tak prilepljeni znotraj čelade. Upam da sem razumljivo napisal :D
Uporabniški avatar
tamav
Kontakt:

VladoP napisal/-a:Tista dva ježka prideta na ježke, ki so na traku za zapet (na eni strani traka je ježek za nastavljat dolžino pripenjanja čelade okoli brade, na drugi pa ta ježek za zaščito). Ostali so pa tak prilepljeni znotraj čelade. Upam da sem razumljivo napisal :D
Ja res je, ampak to je pri "takratki" zaščiti vratu. Bom probal poslikat, da bo bolj jasno.
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

Definiraj "ta kratko" pa "ta dolgo" jaz poznam tisto iz nomexa, crno malo vecjo za okrog vratu zalepit, pa uno kao alu, sam sem jo videl samo na slikah, nisem uporabljal se. Nomex se namesti kot je VladoP povedal, malo grdo izpade znotraj, nevem, morda sem jaz slabo montiral :) funkcionira pa.
Uporabniški avatar
tamav
Kontakt:

b4d napisal/-a:Definiraj "ta kratko" pa "ta dolgo" jaz poznam tisto iz nomexa, crno malo vecjo za okrog vratu zalepit, pa uno kao alu, sam sem jo videl samo na slikah, nisem uporabljal se. Nomex se namesti kot je VladoP povedal, malo grdo izpade znotraj, nevem, morda sem jaz slabo montiral :) funkcionira pa.
Govorim o tisti "crni malo vecji za okrog vratu zalepit".
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

No potem probaj po zgraj naveden postopku, je pa smotano da je v navodilih samo ena slika montaze kjer je notranjost prikazana, pa se ta je majhna. Uglavnem une gumbe pripni najprej, vec al manj se jezek potem vsaj znotraj sam postavi na svoje mesto, potem pa se od oka prilepi na trak za pod brado :)
Uporabniški avatar
Mitja23
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a Mitja23 »

Koliko pa stane ta ščitnik?
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

Ce me spomin ne vara je Nomex 40e, alu pa 20e, plus 20% DDV.
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

No tisto "črno malo večjo" sem imel v mislih tudi jaz. Noben ježek nebi smel ostati nezalepljen... Malo grdo se pa mogoče res prilega na notranji stani, kot ste že napisali. Na levi kjer je tudi luknjica za slušalke se zdi da je ježek zaščite malo predolgo našit.
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

Ja zlepi se vse :), jaz sem v skatli poleg nasel se par jezkov, pomojem rezervnih, tako da morda tudi to malo moti, itak navodila od Rosenbauerja (celade, rocniki,...) so za vecino stvari tako bolj hojladri in ce nimas koga da ti pokaze se pocutis kar malo butasto.

VladoP, a za slusalko je tista luknja tam, vsak dan nekaj novega :)
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Pravilna namestitev celovratne zaščitne zavesice iz nomexa mislim da je sledeča - vsaj pri nas smo tako naredili in glede na lego zavesice je pravilna.
Zadnji del pripneš knof na knof - 3 kom če se ne motim. Med knofi so ježki, katere enostavno prilepiš na obstoječe na čeladi.
Spredaj pa se zadeva sicer malce zakomplicira. Luknje v zavesici namreč niso za radio vezo temveč za podbradne trakove katere namestiš tako da so v končni legi trakovi skriti pod zavesico.
Sprednja dva "rilčka" z ježki pa se namestita na čelni del notranjega nosilca za glavo. Štos je pa v tem da morate kontra ježke sami prilimati v čelado! Originalno jih ni! Ko vse to storite dobite maksimalno zaščito ki vam jo zavesica lahko nudi.
Kam prilimati ježke si lahko pogledate na spodnji sliki in kako naj bi zavesica stala v končni legi.
Če komu ni jasno lahko vpraša.

LP Jaka
Priponke
Končni izgled
Končni izgled
Namestitev ježkov
Namestitev ježkov
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Kako je kaj z nabavo Heros II? Od junija v Sloveniji zaradi težav Rosenbauer-jeve proizvodnje sploh ni možno nabaviti 5 čelad. Nategancija ali kaj ???
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Nateg, pred 3 dnevi smo jih dobili 6 novih komadov čakali približno 1 mesec, prej pa dobili 20 novih komadov z škornji vred :roll:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Včeraj so mi končno dobavili 5 čelad, zavesice še čakam... Čakal sem 112 dni, saj to ne moreš verjet.
No brain - No tumour
Odgovori