ZAŠČITNI ŠKORNJI
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: ZAŠČITNI ŠKORNJI
Mislim da je bilo s tem podano delo ki pa se meri v J ki pa se mu drugače reče tudi Nm (Njuten meter) in drugače pomeni energijo ki je v tem primeru potreba za "uničenje" kapice
Vse sile, ki delujejo na površino se da med seboj pretvarjat neglede na mersko enoto.....sej nevem mislim, da te to naučijo že v osnovni al srednji šoli.
Odg: Gasilska obutev, ki ne ustreza standardu za gasilsko obut
Malo sem gledal to stran, pa imam eno vprašanje. A ni tako, da mora biti zaščitna kapica, ki varuje prste iz plastičnih materialov in ne iz kovinskihBRANDBULL napisal/-a: http://www.brandbull.si
Vsako gorenje ni požar,
vsak požar pa je gorenje!
vsak požar pa je gorenje!
"Ne bi želel", vendar žal takšen stavek želi kot, da bi! Kajti, če res ne bi želel bi se stavek glasil mogoče z vprašanjem "ali je mogoče prišlo do napake" s čemer se nanjo opozori, poleg pa bi bila pripisana pravilna navedba seveda, če je avtorju tudi poznana. Po takšni gesti se avtor predhodne objave tudi zagotovo opraviči za napako in zahvali za popravek, tukaj se žal ni mogoče, ker zadeva zveni kot "podje......."!MartinV napisal/-a:Pozdravljeni!SAKI napisal/-a:Zaščitna kapica obutve HAIX zdrži prutisk 200 julov.
lp
Ne bi želel biti pameten, a od kdaj merimo pritisk v joul-ih?
Lep dan še naprej.
Martin
Smisel debate po forumih je posredovati želene informacije in ne pikolovstvo na besede, za to nas večina pač nima časa in, ker smo navadni smrtniki za razliko od ostalih naredimo tudi kašno napako. Vsi kateri so hoteli iz tega potegniti koristno informacijo so jo tudi dobili pa naj si bo to navedeno kot pritisk, tlak, upor, sila, ali kaj sedmega, ker kot preprosti gasilci k sreči razumejo bistvo sporočila. Na forumih kjer kontrolo vršijo slavisti pa k sreči ne pišem prispevkov
Opravičujem se ostalim, da morate to brati vendar takšne zadeve katere s sodelovanjem in izmenjavo informaciji nimajo nobene zveze, oziroma lahko povzročijo celo negativni vpliv, mi rahlo dvignejo tlak! Upam, da je tlak prava beseda? Ob navedbi "Ne bi želel biti pameten", pa sem tudi malo preletel "stokovne" objave in nasvete tistega, ki mi "kao" ne želi biti pameten na moj kiks v prispevku.
Naj povem, da je navedba enote tista enota katero navaja proizvajalec, in sem jo zato tudi kot tako uporabil. Standar kateremu mora odgovarjati zaščitna kapica si lahko na željo pridobite, glede pretvarjanje sil v bolj praktično razumljive pa se bo potrebno potruditi z določenimi anačbami. Upam, da se prav imenuje enačba, če ne se opravičujem ?!
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
-
fajer
pozdravljeni!
ima kdo mogoče informacije koliko stanejo škornji haix ?
ima kdo mogoče informacije koliko stanejo škornji haix ?
HAIX FIRE FLASH PRO: 212,14 EUR + DDV
To je cena za najnovejši, najsodobnejši in seveda s tem tudi najdražji model zaščitne obutve HAIX kateri ima poleg vseh možnih opcij vgrajeno tudi KEVLAR zaščito proti vrezu z motorno žago. Za osnovni model HAIX 3000 pa je cena pod 100,00€. Pri tem pa je pomembno povdariti še to, da je to polna cena na katero dobavitelj prizna še določen popust!J.Č. napisal/-a:HAIX FIRE FLASH PRO: 212,14 EUR + DDV
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Jaz sem novi lastnik škornjev Haix, model Fire Flash Pro.
Zaenkrat sem jih uporabljal samo enkrat, takrat so se obnesle dobro.
Mislim da bo to sedaj kar standard v naši enoti, ali mogoče model Rosenbauer Tornado. Kaj drugega sigurno ne.
Zaenkrat sem jih uporabljal samo enkrat, takrat so se obnesle dobro.
Mislim da bo to sedaj kar standard v naši enoti, ali mogoče model Rosenbauer Tornado. Kaj drugega sigurno ne.
Ce je denar jih drustvo lahko postavlja
Pri nas uporabljamo Haix Fireman Yellow, oz. Alico 1200/2200 za tiste, ki se bolje pocutijo v skornju z vezalkami, oboji se obnesejo odlicno.
Mi uporabljamo Rosenbauer Tornado , škornji so super , zelo udobni,...
Na pomoč !
Na pomoč !
"Those who stand for nothing, fall for anything!"
NA POMOČ !!
NA POMOČ !!
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Mi uporabljamo sedaj te in lahko rečem, da so ZELO dobri!!!!!J.Č. napisal/-a:HAIX FIRE FLASH PRO: 212,14 EUR + DDV
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Naše društvo je nabavlo pred kratkim 10 parov Brandbull 6 ( Dolenc ) za 150eurov/par z DDV. Bili so ze tudi preizkuseni v akcijah in se odnesejo super.
Lep pozdrav še z moje strani,
v preteklsti smo kupovali Dolenčeve škornje (navadne), nato smo prešli na tiste z vezalkami -> za napadalce.
Izkazali so se za OK, toda material se je prehitro utrudil (pri ne veliko akcijah in parih obiskih Iga
)
pred dvemaletoma smo začeli kupovati Haix Fireman, letos smo kupili tudi takšne, ki so dadatno zaščiteni pred urezom z motorno žago (cena ~200€ brez davka).
z Haix Firemansmo izredno zadovoljni, z Dolenčevimi pa malo manj.
Na dolgi rok se splača dati maloveč € in kupiti original -> Haix Fireman
--
LP
v preteklsti smo kupovali Dolenčeve škornje (navadne), nato smo prešli na tiste z vezalkami -> za napadalce.
Izkazali so se za OK, toda material se je prehitro utrudil (pri ne veliko akcijah in parih obiskih Iga
pred dvemaletoma smo začeli kupovati Haix Fireman, letos smo kupili tudi takšne, ki so dadatno zaščiteni pred urezom z motorno žago (cena ~200€ brez davka).
--
LP
Ah Haix je dober čevelj za dnevno rabo, šele takrat se lahko začnemo pogovarjat: ali je školjka primerna, ali je kapca iz pravih materjalov, ali imamo zaščito proti žagi, ali je podplat primerno liman, kako so varjeni šivi, kakšen je odvod švica....itd Dokler se pa pogovarjamo o par akcija in parkrat Ig, je tudi Dolenjc doberNabavni napisal/-a:Lep pozdrav še z moje strani,
Izkazali so se za OK, toda material se je prehitro utrudil (pri ne veliko akcijah in parih obiskih Iga)
--
LP
J.Č.
načeloma se strinjam s teboj.
kot sem že prej napisal je pri Dolenčevih škornjih vprašljiva vzdržlivost, vse ostale stvari so načeloma enake, oziroma zelo dobra kopija ali približek Hiax-u.
Povedal sem tudi, da je pri Dolenčevih škornjih začel "odstopati" material nad kapico, kar se nam je zgodilo po parih akcijah in vajah ter enem obisku Iga
cena je pa tudi tam tam, raje en par zaščitnih rokavic manj pa boljši škornji, kateri bodo zdržali tudi kakšne tri štiri leta dlje, kar dolgoročno pripelje do tega da bomo na koncu imeli več opreme.
načeloma se strinjam s teboj.
kot sem že prej napisal je pri Dolenčevih škornjih vprašljiva vzdržlivost, vse ostale stvari so načeloma enake, oziroma zelo dobra kopija ali približek Hiax-u.
Povedal sem tudi, da je pri Dolenčevih škornjih začel "odstopati" material nad kapico, kar se nam je zgodilo po parih akcijah in vajah ter enem obisku Iga
cena je pa tudi tam tam, raje en par zaščitnih rokavic manj pa boljši škornji, kateri bodo zdržali tudi kakšne tri štiri leta dlje, kar dolgoročno pripelje do tega da bomo na koncu imeli več opreme.