SVETILKA MAG-LITE

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
krasni

Nakup

Odgovor Napisal/-a krasni »

Mene pa zanima, če ma kdo informacijo o cenah Mag-lite, ker gledam po internetu in so cene zelo različne, da ne govorim, koliko so v trgovinah. Kje bi se jih dal dobiti poceni?

Lep pozdrav!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Nakup

Odgovor Napisal/-a Rafter »

krasni napisal/-a:Mene pa zanima, če ma kdo informacijo o cenah Mag-lite, ker gledam po internetu in so cene zelo različne, da ne govorim, koliko so v trgovinah. Kje bi se jih dal dobiti poceni?

Lep pozdrav!
Če boš kje Meglajtko ( :P ) dobil poceni, potem ne bo original... :wink:

Priporočam, da se za začetek pozanimaš pri uvozniku.

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Jaz sem v eni od trgovin klasično MagLitko s polnilcem zasledil za 58.000 SIT :wink:

klasično MagLitko :arrow: glede na dolžino :)
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Tukaj se mi zdi relativno ugodno - je pa res, da nisem drugje kaj dosti preverjal...

2692 MagLite CHARGER 31,9 cm

36.450,00 SIT

Profesionalna baterijska svetilka z akumulatorjem in priborom za polnjenje na 220V in držalom s polnilcem na 12V za uporabo v vozilu. Svetilna moč 3000 lux.

Specifikacije:

Dolžina 319 mm, Premer ohišja 391,67 mm, Premer reflektorja 58,72 mm

Teža brez baterij 510,29 g, Teža z baterijami 907,18 g

Svetilna moč na odd. 3,0 m 3000 PBC, Kontinuirana uporaba do 1,5 h po polnjenju

Življenska doba žarnice 75 h, Izhodna moč baterij 6,0 V
Predvidene baterije NI-CAD Refill Pack priložen

http://www.intraco-asset.com/vip/fi/dept_58.html

LP, R. ;)

Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Bo res kar relativno ugodno tole za 36 kSIT.
Glede na to da sem danes v Bauhausu gledal "ta malo" Maglite na dva AA baterijska vložka za 4.900 SIT.

Potem tale velika res ni draga.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

2692 MagLite CHARGER 31,9 cm

36.450,00 SIT

Profesionalna baterijska svetilka z akumulatorjem in priborom za polnjenje na 220V in držalom s polnilcem na 12V za uporabo v vozilu. Svetilna moč 3000 lux.

Specifikacije:

Dolžina 319 mm, Premer ohišja 391,67 mm, Premer reflektorja 58,72 mm

Teža brez baterij 510,29 g, Teža z baterijami 907,18 g

Svetilna moč na odd. 3,0 m 3000 PBC, Kontinuirana uporaba do 1,5 h po polnjenju

Življenska doba žarnice 75 h, Izhodna moč baterij 6,0 V
Predvidene baterije NI-CAD Refill Pack priložen

http://www.intraco-asset.com/vip/fi/dept_58.html

LP, R. ;)

Slika

Jaz pri teh ne bi kupil ene kile krompirja. So mi malce sumljivi, ker ne vedo, kaj sploh prodajajo. :roll:

Svetilna moč 3000 lux :?: :?: :?:. Priznam, da prvič slišim. Poznam pa enoto lux s katero merimo osvetljenost. Osvetljenost nam pove kolikšen svetlobni tok pade na površino 1 kvadratnega metra.

Izraz premer uporabljamo za določanje velikosti okroglih predmetov. Iz napisanega v navedku bi človek sklepal, da je ta svetilka valjaste oblike, premera 391,67 mm :!: , dolžine 391 mm, na vrhu valja pa je nameščen reflektor premera 58,72 mm. Po opisu sodeč je ta svetilka skrajno štorasta zadeva. Še sreča, da je zraven priložena slika, da ta pokaže dejansko podobo svetilke.

Izhodna moč baterije 6 V :shock: . Sploh ne bom komentiral. Očitno niso hodili v OŠ, ali pa so prešpricali celoten pouk fizike.

Predvidene baterije NI-CAD Refill Pack priložen :?: . Aha! Tudi kemijo so špricali! Jaz poznam Ni-Cd baterije, kratica CAD se pa uporablja za čisto nekaj drugega. O tem drugem bi lahko kaj povedali tisti, ki jim "reže" risanje in konstruiranje z računalnikom vsakdanji kruh.

Skratka "odlična" reklama za tega trgovca. Mene bi z zgoraj navedenim opisom prepričali, da vzamem takšno svetilko, le če mi jo podarijo, meni pa še plačajo 36.450,00 SIT. To pa zato, ker nisem prepričan, da bi le ta delovala z zgoraj navedenemi podatki. Človek se pa le mora nekako zavarovati, da potem lahko kupi drugo svetilko. :wink:

Menda potrošnike varuje celo zakon, ki navaja kaj je to zavajajoče oglaševanje (beri: trgovec oglašuje lastnosti izdelka, ki jih ta v resnici nima). Pa je to očitno še premalo. Bi bilo potrebno napisati kakšen zakon, ki nas bo ščitil še pred "butastimi" trgovci, ker je tisti o oglaševanju "prešvoh".

Pa lep pozdrav od krivine 8)
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

No, krivina, resnica je ta, da mi vsi dovolj dobro vemo, kaj je Maglite in tako nam neke megle ne morejo prodajati (pa čeprav je njen idejni oče Hrvat Ante Maglica :lol: :lol: :lol: ).

Če imam možnost kupiti isti produkt nekje, kjer mi ga opišejo do detajlov, za 58 k SIT ali pa tukaj za 36k SIT, potem ni dileme. Drugače bi bilo mogoče pri kakem bolj zahtevnem produktu (računalniki, software, avtomobili...), ampak Maglite-ka? :?

Pa LP, R. :wink:
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

Rafter napisal/-a:Drugače bi bilo mogoče pri kakem bolj zahtevnem produktu (računalniki, software, avtomobili...), ampak Maglite-ka? :?
No, gre za principe. Danes maglitka, jutri mi bodo pa prodajali "gas-masko s pritiskom 300 atmosfer in 6 litersko plinsko bombo". :roll: :lol: :lol:

Malce je pa le potrebno upoštevati izrazoslovje in pravilno rabo tehniških izrazov in fizikalnih količin, sicer nam grozi kaos. Potem bodo pa odvetniki služili. Se bomo tudi potem na koncu nekako dogovorili, kaj je kdo rekel. Se pa bojim, da bo malce drago. :twisted:

PS: Se pa strinjam, kdor je ceno videl, je verjetno takoj kupil.

LP, krivina 8)
blisk

Maglite charger

Odgovor Napisal/-a blisk »

Zdravo

Berem tale topic pa se mi zgornja cena ne zdi ravno poceni.
Pri nas v firmi imamo:

MAGLITE CHARGER

26.000,00 SIT + DDV

Da ne bo nesporazuma-se ve kaj je Maglite Charger-točno tak komplet kot je zgoraj na sliki...

Če koga zanima kaj več pa na PM...

LP,

Boštjan
Uporabniški avatar
drSeba
Kraj: PGD Gatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a drSeba »

Danes smo v dobili ročne svetilke LED LENSER model V2 TL - Tactical Light. Svetilka je iz aluminija in ima super svetlo led diodo. Delovna doba svetilke z bat. vložki je mislim da 110 ur. Življenska doba LEDice je pa 10.000 ur. Dolžina je 265mm.
V kompletu je bil tudi etui ki ščiti svetilko pred praskami.
Cena take svetilke je bila 24.000 SIT

Slike so priložene

lp Sebastjan
Priponke
svetilka1.jpg
svetilka2.jpg
svetilka3.jpg
svetilka4.jpg
Uporabniški avatar
rojniki
Kraj: Škofja vas

Odgovor Napisal/-a rojniki »

a bi mi kdo povedu kje bi lohk nabavu žarnice...ker so nam dve crknale v gas.domu in zdej ne vem kje bi jih kupili.sem pa iz celja.hvala
Pomagajmo tistim,ki si sami ne morejo.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Pokliči prodajalce gasilske opreme. Nekaj se jih celo reklamira na naši strani. :wink:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

V novem vozilu sta dve svetilki MagLite eno leto, ki sta stalno priklopljeni,uporabljeni nista bili (morda petkrat vzeti za kratki čas iz nosilca). Ker niso svetile smo ugotavljali kaj je krivo, polnilci ali baterije. Izkazalo se je da batrije, ena je imela 0,024 V, druga pa 2 VOLTA. Polnjenja niso pomagala, kapacitete ni, volte še nekako naberejo.
Treba se je držat navodil, vsaj v začetku večkrat prazni in polni,da dobijo batrije določeno kapaciteto, nato vsake tri mesece vzdržuj.

lp slavko
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Kar je napisal Stkalec popolnoma drži , tudi mi imamo te svetilke 2 kom. moram pa reči da najbolj nisem zadovoljen z njimi ker sem mislil da bodo dalj časa svetile , se mi pa zdijo te z led diodami veliko bolj simpatične , sicer je pa stvar v ceni in okusu , tisti blizu Celja imate v Šempetru dobro podjetje ki se ukvarja z nabavo reševalne opreme pa tudi z nabavo drugih zadev , ki se v gasileriji rabijo.Sami dosti nabavljamo in ne smem reči da bi bili kdaj razočarani, pa tudi cene so dokaj ugodne.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Odgovori