SVETILKA MAG-LITE
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Re: Nakup
Če boš kje Meglajtko (krasni napisal/-a:Mene pa zanima, če ma kdo informacijo o cenah Mag-lite, ker gledam po internetu in so cene zelo različne, da ne govorim, koliko so v trgovinah. Kje bi se jih dal dobiti poceni?
Lep pozdrav!
Priporočam, da se za začetek pozanimaš pri uvozniku.
LP, R.
Tukaj se mi zdi relativno ugodno - je pa res, da nisem drugje kaj dosti preverjal...
2692 MagLite CHARGER 31,9 cm
36.450,00 SIT
Profesionalna baterijska svetilka z akumulatorjem in priborom za polnjenje na 220V in držalom s polnilcem na 12V za uporabo v vozilu. Svetilna moč 3000 lux.
Specifikacije:
Dolžina 319 mm, Premer ohišja 391,67 mm, Premer reflektorja 58,72 mm
Teža brez baterij 510,29 g, Teža z baterijami 907,18 g
Svetilna moč na odd. 3,0 m 3000 PBC, Kontinuirana uporaba do 1,5 h po polnjenju
Življenska doba žarnice 75 h, Izhodna moč baterij 6,0 V
Predvidene baterije NI-CAD Refill Pack priložen
http://www.intraco-asset.com/vip/fi/dept_58.html
LP, R.

36.450,00 SIT
Profesionalna baterijska svetilka z akumulatorjem in priborom za polnjenje na 220V in držalom s polnilcem na 12V za uporabo v vozilu. Svetilna moč 3000 lux.
Specifikacije:
LP, R.

36.450,00 SIT
Specifikacije:
LP, R.
Jaz pri teh ne bi kupil ene kile krompirja. So mi malce sumljivi, ker ne vedo, kaj sploh prodajajo.
Svetilna moč 3000 lux
Izraz premer uporabljamo za določanje velikosti okroglih predmetov. Iz napisanega v navedku bi človek sklepal, da je ta svetilka valjaste oblike, premera 391,67 mm
Izhodna moč baterije 6 V
Skratka "odlična" reklama za tega trgovca. Mene bi z zgoraj navedenim opisom prepričali, da vzamem takšno svetilko, le če mi jo podarijo, meni pa še plačajo 36.450,00 SIT. To pa zato, ker nisem prepričan, da bi le ta delovala z zgoraj navedenemi podatki. Človek se pa le mora nekako zavarovati, da potem lahko kupi drugo svetilko.
Menda potrošnike varuje celo zakon, ki navaja kaj je to zavajajoče oglaševanje (beri: trgovec oglašuje lastnosti izdelka, ki jih ta v resnici nima). Pa je to očitno še premalo. Bi bilo potrebno napisati kakšen zakon, ki nas bo ščitil še pred "butastimi" trgovci, ker je tisti o oglaševanju "prešvoh".
Pa lep pozdrav od krivine
No, krivina, resnica je ta, da mi vsi dovolj dobro vemo, kaj je Maglite in tako nam neke megle ne morejo prodajati (pa čeprav je njen idejni oče Hrvat Ante Maglica
).
Če imam možnost kupiti isti produkt nekje, kjer mi ga opišejo do detajlov, za 58 k SIT ali pa tukaj za 36k SIT, potem ni dileme. Drugače bi bilo mogoče pri kakem bolj zahtevnem produktu (računalniki, software, avtomobili...), ampak Maglite-ka?
Pa LP, R.
Če imam možnost kupiti isti produkt nekje, kjer mi ga opišejo do detajlov, za 58 k SIT ali pa tukaj za 36k SIT, potem ni dileme. Drugače bi bilo mogoče pri kakem bolj zahtevnem produktu (računalniki, software, avtomobili...), ampak Maglite-ka?
Pa LP, R.
No, gre za principe. Danes maglitka, jutri mi bodo pa prodajali "gas-masko s pritiskom 300 atmosfer in 6 litersko plinsko bombo".Rafter napisal/-a:Drugače bi bilo mogoče pri kakem bolj zahtevnem produktu (računalniki, software, avtomobili...), ampak Maglite-ka?![]()
Malce je pa le potrebno upoštevati izrazoslovje in pravilno rabo tehniških izrazov in fizikalnih količin, sicer nam grozi kaos. Potem bodo pa odvetniki služili. Se bomo tudi potem na koncu nekako dogovorili, kaj je kdo rekel. Se pa bojim, da bo malce drago.
PS: Se pa strinjam, kdor je ceno videl, je verjetno takoj kupil.
LP, krivina
Maglite charger
Zdravo
Berem tale topic pa se mi zgornja cena ne zdi ravno poceni.
Pri nas v firmi imamo:
MAGLITE CHARGER
26.000,00 SIT + DDV
Da ne bo nesporazuma-se ve kaj je Maglite Charger-točno tak komplet kot je zgoraj na sliki...
Če koga zanima kaj več pa na PM...
LP,
Boštjan
Berem tale topic pa se mi zgornja cena ne zdi ravno poceni.
Pri nas v firmi imamo:
MAGLITE CHARGER
26.000,00 SIT + DDV
Da ne bo nesporazuma-se ve kaj je Maglite Charger-točno tak komplet kot je zgoraj na sliki...
Če koga zanima kaj več pa na PM...
LP,
Boštjan
Danes smo v dobili ročne svetilke LED LENSER model V2 TL - Tactical Light. Svetilka je iz aluminija in ima super svetlo led diodo. Delovna doba svetilke z bat. vložki je mislim da 110 ur. Življenska doba LEDice je pa 10.000 ur. Dolžina je 265mm.
V kompletu je bil tudi etui ki ščiti svetilko pred praskami.
Cena take svetilke je bila 24.000 SIT
Slike so priložene
lp Sebastjan
V kompletu je bil tudi etui ki ščiti svetilko pred praskami.
Cena take svetilke je bila 24.000 SIT
Slike so priložene
lp Sebastjan
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
V novem vozilu sta dve svetilki MagLite eno leto, ki sta stalno priklopljeni,uporabljeni nista bili (morda petkrat vzeti za kratki čas iz nosilca). Ker niso svetile smo ugotavljali kaj je krivo, polnilci ali baterije. Izkazalo se je da batrije, ena je imela 0,024 V, druga pa 2 VOLTA. Polnjenja niso pomagala, kapacitete ni, volte še nekako naberejo.
Treba se je držat navodil, vsaj v začetku večkrat prazni in polni,da dobijo batrije določeno kapaciteto, nato vsake tri mesece vzdržuj.
lp slavko
Treba se je držat navodil, vsaj v začetku večkrat prazni in polni,da dobijo batrije določeno kapaciteto, nato vsake tri mesece vzdržuj.
lp slavko
Kar je napisal Stkalec popolnoma drži , tudi mi imamo te svetilke 2 kom. moram pa reči da najbolj nisem zadovoljen z njimi ker sem mislil da bodo dalj časa svetile , se mi pa zdijo te z led diodami veliko bolj simpatične , sicer je pa stvar v ceni in okusu , tisti blizu Celja imate v Šempetru dobro podjetje ki se ukvarja z nabavo reševalne opreme pa tudi z nabavo drugih zadev , ki se v gasileriji rabijo.Sami dosti nabavljamo in ne smem reči da bi bili kdaj razočarani, pa tudi cene so dokaj ugodne.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !