Specialne motorne žage

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Specialne motorne žage

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Veliko opažam da je trend v novih dobro opremljenih vozilih tudi specialna motorna žaga!
Sami je še sicer nimamo bi jo pa nabavili v kratkem!
Od tisith ki jo imate me zanima kakšne so vaše izkušnje? Je nabava upravičena, se da res narediti to kar obljubljajo?
Zanima me tudi razlika med žago ki ima t.i "vida" verigo in med coutters edge motorno žago mislim da je v ceni kr precejšna razlika!?
Priponke
žaga.jpg
firehouseotr1.jpg
firehouseotr2.jpg
Uporabniški avatar
rojniki
Kraj: Škofja vas

Odgovor Napisal/-a rojniki »

tle še dve slike iz maribora ko je civilna zaščita prikazala žago na kompresor oz. na zrak
Priponke
Slika(279).jpg
Slika(278).jpg
Pomagajmo tistim,ki si sami ne morejo.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Rojniki-ta žaga je hidravlična. Žal pa za rezanje po strehi neprimerna. Beton pa smo dobro rezali. Žage - čeprav zelo drage pa so primerne samo za rezanje določenih materialov.
Darko
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nejč »

Mene pa zanima zakaj te žage ne rade vžigajo :?:
Poznam žago proizvajalca Jonsonred ( Švedska ) in, če nekaj časa ne vžigaš motorke ne rada vžge :?:
Uporabniški avatar
rojniki

Odgovor Napisal/-a rojniki »

aha se oproščam za narobe opis.res je da je ta žaga na hidravliko in neprimerna za delo na strehi.
Pomagajmo tistim,ki si sami ne morejo.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

nejč napisal/-a:Mene pa zanima zakaj te žage ne rade vžigajo :?:
Poznam žago proizvajalca Jonsonred ( Švedska ) in, če nekaj časa ne vžigaš motorke ne rada vžge :?:
Motorne žage so kar problematična zadeva, pa ne samo Jonseredove ampak tudi druge. Mešanica ne sme biti stara, svečko zalije takoj tako da moraš imeti vedno rezervo raje dve. Pri gasilcih pa jo pa rabimo na intervenciji na vsake ... no eni večkrat drugi bolj poredko ali nikoli.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Franci napisal/-a:
Motorne žage so kar problematična zadeva, pa ne samo Jonseredove ampak tudi druge. Mešanica ne sme biti stara, svečko zalije takoj tako da moraš imeti vedno rezervo raje dve. Pri gasilcih pa jo pa rabimo na intervenciji na vsake ... no eni večkrat drugi bolj poredko ali nikoli.
Ja Franci, zato je pa nazarensko koristen tečaj za varno delo z motorno žago :twisted: (teorija v Sežani, praksa na SGLŠ v Postojni). Veliko dobrih nasvetov oz. navodil. Tudi praktičnega dela se loti :arrow: podira, žaga..., samo potem pa odvisno od posameznika koliko obnavlja oz. koliko mu taka opravila padejo na pot. :wink:

lp 8)
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

gapex napisal/-a: Ja Franci, zato je pa nazarensko koristen tečaj za varno delo z motorno žago :twisted: (teorija v Sežani, praksa na SGLŠ v Postojni). Veliko dobrih nasvetov oz. navodil. Tudi praktičnega dela se loti :arrow: podira, žaga..., samo potem pa odvisno od posameznika koliko obnavlja oz. koliko mu taka opravila padejo na pot. :wink:
Očitno me nisi razumel: pisal sem o motorki kot zelo nezanesljivi zadevi glede delovanja in oz. zelo problematičnega vžiga ... :roll: Kar se pa tečaja tiče koristna zadeva, ker brez papirja ni nič. Glede prakse pa mislim, da moraš biti malo talenta za to in pa še veliko fizikalca ..., sem kar kakšen dan preživel z njo (motorko) v gozdu ... tako da imam kar nekaj izkušenj. :D
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Franci napisal/-a:
Očitno me nisi razumel: pisal sem o motorki kot zelo nezanesljivi zadevi glede delovanja in oz. zelo problematičnega vžiga ... :roll: Kar se pa tečaja tiče koristna zadeva, ker brez papirja ni nič. Glede prakse pa mislim, da moraš biti malo talenta za to in pa še veliko fizikalca ..., sem kar kakšen dan preživel z njo (motorko) v gozdu ... tako da imam kar nekaj izkušenj. :D
Tudi lahko, da te nisem razumel. :roll: Med drugim je na tečaju tudi veliko govora in preizkuševanja pravilnih nastavitvev, mešanice... itd. da motorka postane bolj zanesljiva. Nikjer nisem zapisal, da nimaš izkušenj al kaj podobnega. :oops: :oops: Tako da ne skrbi, verjamem, da si izkušen. Ja o fizikalnem delu nebi izgubljal besed. Že samo ko sem na terenu gledal, me je izmučilo, kaj šele potem... :roll: ...pa neugodne vremenske razmere. :wink:
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

No mi jo imamo že dalj časa...(tista z zgornje slike poleg vrvi je naša :wink: :twisted: )

Do sedaj nam je kar nekajakrat med intervencijami pomagala reševat oz. olajšat zadeve. (prodor do žarišč,prezračevanje,utrinaje podti...)
Tako z nastavkom za globino reza kot brez.

Strehe,podovi,predelne stene (tud gips),.....zanjo niso problem.Z "tapravo" verigo grize da ni res. :twisted: :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
mrebern4

Odgovor Napisal/-a mrebern4 »

tudi mi imamo motorno žago v avtomobilu pa do sedaj še nismo meli resnih težav z vžiganjem le te. Je pa res da redno pregledujemo orodje in naprave v samem vozilu lahko te pa klub temu pusti na cedilu.

Rabili smo jo pa največ za kakšne tehnične intervencije, kot so podiranje dreves in pogorelih kozolcev. za druge namene pa ne, ker nimamo posebne verige.
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Pred dnevi sem se pozanimal za ceno "vidija" verige za motorno žago. Cena le te je 95.000 SIT da te kap :shock:
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

A kdo opazi kaj se je zgodil na drugi sliki gasilcu ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Misliš MASKO od IDA??
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Tema ni odprta za komentiranje slik oz govora o vžiganju navadnih motornih žag!! Samo opozorilo kr je en kup odgovorov pa samo mitja mi je nekaj konkretnega napisal! :twisted:
Odgovori