mene pa zanima katero vrsto penila uporablate po društvih in kako se obnese.
mi smo zdej ze ene dvakrat uzel penilo od rosenbauer-ja (uno organsko varijanto) pa smo prej pokurl vseh 20 litrov preden smo kej pene naredl.
medtem ko nam je iz (men se zdi da )total-ovega penila ratala kulska pena.
kakšne so kej vaše izkušnje?
P.S. pa upam da ne bo kdo mislu da kakšno reklamo delam
Penila so različna za različno peno! Tukaj mislim da se razlikujejo v penilnem številu! Zaj če pene ne potrebujemo glih vsak dan pa bi najbrž prav prišla kakšna vmesna varijanta!!
No ni pa vedno problem v penilu lahko je tudi v armaturah. Pri nas smo v nedeljo testirali nov medmešalec in kombinirani ročnik za peno pa nevem niti proizvajalca niti kaj druga vendar je kr lepo ratalo-vsaj mislim da je blo približno prav! Smo pa probali en starejši ročnk za težko peno ki pa ne deluje kot bi moral(slab domet) čeprav z istim medmešalccem, tlakom in penilom kot pri novem!
No tukaj pa mam še jaz eno vprašanje: Kako je z rokom uporabe za penilo? Npr. če ga ne potrebujemo lahko v avtu ostane tudi po več mesec-pomeni to izgubo katerih lasnosti?
Penilo se ne pokvari če je dobro zaprto in je v temi se pravi v avtomobilu lahko tudi več let.Sem pa že videl pokvarjeno penilo ta pa je neprijetnega vonja in pa bolj gosto skratka že po videzu vidiš, da je rok potekel
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Sem iz istega PGD kot Sandi88. Prejšnji teden smo na dveh različnih ročnikih preizkusili najprej Rosenbauer penilo, potem pa še Total. Kot je že rekel Sandi, pri Rosenbauer je tekla ven voda, pri Total pa krasna pena.
Penila Rosenbauer nimamo dolgo v društvu, mislim, da smo ga kupili v letošnjem letu. Res ne vemo, zakaj je taka ralika med penili.
Kolikor so nas na tečajih učili, moraš imeti z organskimi penili ogromno prakse, da lahko narediš peno. Dobra lastnost je, da je okolju manj škodljivo od sintetičnega.
Upoštevajte tudi dejstvo, da pri izdelavi kvalitetne pene iz določenih penil ni priporočljivo uporabljati klasičnega medmešalca, ampak mora mešanica penila in vode iti preko črpalke.