http://www.dolenjskilist.si/2013/10/10/ ... zana_vaja/
Miha
Moderator: Janez Tratnik
A če nima 67 najnovejših modrih ledic in fanfar pa na gasilsko vozilo??? Na zunaj sicer deluje,... Naj si vsak misli svoje.. Ampak kdor je videl notranjost bo moral pa precej uporabljati svojo gasilsko pamet da bo sploh vedel zakaj se uporablja kakšen kos opreme za NS.ljubljančan napisal/-a:Bolj me spominja na vozilo za hlajenje pijače na gasilskih veselicah

Na hitro še tri: GBL, JZZPR Maribor, GENGGorilla napisal/-a:Koliko OVVO vozil pa imamo v slo?
Grs Kranj, Slovenska Bistrica, Ptuj, ...?
Se opravičujem, če sem koga prizadel. Šlo je le za šaljivo provokacijo. Vsekakor spoštujem vsako prizadevanje požrtvovalnih članov gasilskih organizacij, da napraskajo denar in si z marljivim delom priborijo nova delovna sredstva s katerimi bdijo nad varnostjo nas občanov . Glede koncepta prikazanega vozila pa se popolnoma strinjam z že navedenim. Čestitam PGD Slovenska Bistrica ob novi pridobitvi!gasilec OVNS napisal/-a:A če nima 67 najnovejših modrih ledic in fanfar pa na gasilsko vozilo??? Na zunaj sicer deluje,... Naj si vsak misli svoje.. Ampak kdor je videl notranjost bo moral pa precej uporabljati svojo gasilsko pamet da bo sploh vedel zakaj se uporablja kakšen kos opreme za NS.ljubljančan napisal/-a:Bolj me spominja na vozilo za hlajenje pijače na gasilskih veselicah
Notranjost je narejena da je oprema za NS razporejena po voziških, kateri so med vožnjo fiksno pritrjeni na stene. Zadaj je hidravlična platforma, preko katere spuščajo vozičke na tla in nato vozijo sem in tja. Pred predelavo je šlo za običajno tovorno vozilo s trdo komoro.
Nekaj zelo podobnega so v lastni režiji pred 4 leti izdelali v PGE Celje pa ni noben gasilski veleum izjavil da gre za vozilo za hlajenje pijače na veselici...
Ker so specialna vozila za nevarne snovi zelo draga, tako zaradi opreme katero imajo kot tudi zaradi nadgradnje, je potrebno včasih izbrati najcenejšo pot. Poleg tega je treba tudi vedeti da vozilo za NS ne bo vsak dan na interevnciji in bo vedno imelo podporo ostalih vozil (GVC, TV,...). Glede na finančno stanje bo takih enostavnih predelav običajnih tovornih vozil, nabav karamboliranih gasilskih vozil iz tujine in izdelav gasilskih nadgradenj na rabljenih šasijah čedalje več.
LP
Že nekaj časa, bi rekel da vsaj mesec dni. Grem večkrat pogledat na njihovo stran pa nobene objave na to temo. Čakamo.AtegOKamnik napisal/-a:Glede na te dve fotografiji imajo novo vozilo GVC 16/25 tudi v PGD Kamnik