ZAŠČITNA OBLEKA PFEIFER

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
firestar
Kraj: LOČE

Odgovor Napisal/-a firestar »

Na čeladah imamo ščitnike vratu, ampak takrat jih nismo namontirali na čelade iz preprostega razloga, ker smo imeli 9 novih čelad, dve pa že do prej. Na teh dveh čeladah pa sta bila ščitnika vratu že uležana. Tako pa se ni videlo kateri dve čeladi imamo že od prej, kar pa bi bilo v nasprotnem primeru kristalno jasno.
Oblek je več modelov, naš model se imenuje ELITE, so 6cm daljše, drugače pa izgledajo še daljše, ker so jih nosili mladinci. Tako da je razlika če ima oseba 175cm in 55 kg ali pa če ima oseba 175cm in 80 kg.
Ostale modele pa si poglej na njihovi spletni strani.
Priponke
24.10.2004 194.jpg
george
Kraj: pgd selca
Kontakt:

Odg: ZAŠČITNA OBLEKA PFEIFER

Odgovor Napisal/-a george »

Zdravo

Mene zanima kvaliteta obleke PFEIFER, tale model
http://www.feuerwehrbekleidung.at/pfeif ... Schutz.pdf ( čisto na desni strani)

Material je PBI-matrix light...lahko kdo pove kaj več o samem materialu, oz. na splohšno o teh oblekah.

LP

Gregor
firestar

ZAŠČITNA OBLEKA PFEIFER

Pa smo jih spet nekaj nabavili..................
Priponke
pfeifer.jpg
GASILEC-Alen

Odg: ZAŠČITNA OBLEKA PFEIFER

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

Pozdravljeni :D

Najprej čestitke z moje strani za nakup oblek, upam da vam bodo dobro služile :D

Sedaj pa imam eno vprašanje glede vaših oblek, namreč vsi ali pa večina če vam je lepše, kupuje obleke po meri, oziroma sedaj so na trgu že taki kroji oblek, da te sama obleka čim manj moti pri delu, se pravi ni ohlapna,.. proizvajalci res veliko sedaj delajo na tem področju. Moja stara obleka tudi tako ohlapno zgleda, kot vaša in moram povedat, da me včasih pri kakšnem večjem dvigu noge, ovira ,.... Zato me zanima, zakaj ste se odločili za nakup teh ''pajacastih'' oblek. Na sliki se lepo vidi vam zgornji del obleke seže do kolen, da ne govorim o hlačah kako so nakaterim res prevelike oz ohlapne :D je šlo tukaj zgolj zaradi kakšne ugodne ponudbe ali jih niste mogoče delali po meri al je bil kakšn drug dejavnik vmes, da ste se odločili za ta model in znamko??

Upam, da z mojim vprašanjem nisem koga užalil, namreč tudi mi jih bomo v roku 1, 2 let zamenjali, in gledamo, da bodo obleke res odlične kakvosti in da bodo po meri- se pravi čim manjša oviranost pri delu s strani same obleke.

hvala za odgovor

lp Alen
firestar

ZAŠČITNA OBLEKA PFEIFER

Samo prvi trije v prvi vrsti so "lastniki" teh oblek, pa še to le jaken, ostali so bili priložnostni manekeni na florjanovo nedeljo, ko je bil pri maši opravljen tudi blagoslov oblek. Ker smo na to idejo prišli malo pred začetkom maše ni bilo časa za pomerjanje oblek, še tako še tri ostale brez modelov. Ostali pa smo bili v svečanih oblekah, kot že vrsto let.
Ostalo pa po ZS-ju, da ne bomo deleli kake reklame...................cene pa.....
Odgovori