Oprema za vlamljanje
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Oprema za vlamljanje
Ali v vašem društvu posedujete opremo za vlamalnje ter kakšno? Namreč so situacije ko pač potrebujemo- prijavi o možni mrtvi osebi v stanovanju oz. požar hiše in je le ta zaklenjena. Pa pustimo tokrat vstop v notranjost hiše skozi okno (čeprav v gasilstvu zelo velikokrat uporabljen).
lp
lp
Odg: Oprema za vlamljanje
Imamo na spisku svoje opreme in jo tudi uporabljamo.
V bistvu gre za set "vlomilskega orodja" ki omogoča zlom clindrične ključavnice. Zadeva je preizkušena in deluje. Če boš potreboval kontakt kje se ga da dobiti mi pošlji ZS. Je pa predpogoj, da ga nabavite potrdilo UE, da gre za orodje, ki se bo uporabljalo v sistemu zaščite in reševanja za potrebe gasilcev.
Vsaj pri nas je bilo tako. In še svojo osebno sem jim dal kopirati, da sem orodje lahko prevzel. Podjetje pa natančno vodi spisek vseh, ki posedujejo tovrstno orodje.
Vsaj pri nas je bilo tako. In še svojo osebno sem jim dal kopirati, da sem orodje lahko prevzel. Podjetje pa natančno vodi spisek vseh, ki posedujejo tovrstno orodje.
Mi imamo dva kompleta, enega malo starejšega, pa enega novejšega.
Če se ne motim lahko orodje uporabljaš samo v navzočnosti policije ?
Je pa notri polno nekih ključev, pilic , dvigalka ipd...
LP
Če se ne motim lahko orodje uporabljaš samo v navzočnosti policije ?
Je pa notri polno nekih ključev, pilic , dvigalka ipd...
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
- Nad Huligan Frodo
- Kraj: Ljubljana
Kakšna pa je cena tega kompleta? Ali lahko kdo nalima kakšno slikco ....
Force skirca bi bla fajn ...
Force skirca bi bla fajn ...
Finta tega orodja je da ti minimalno poškoduješ lastnino, nevem zakaj bi bila sekira fajn ? 
Don't raise your voice, Improve your argument!
Pri nas uporabljamo nemško orodje ZIEH-FIX. Njihove izdelke za vlamljanje lahko najdeš na spletni strani http://www.zieh-fix.com
Je pa zadeva zares priročna, predvsem pa ne poškoduješ nobenih vrat pri vlamljanju. Mi smo vzeli komplet orodja z vijaki, napravo, zaščito pred odrgninami, vse komplet v kovčku in je bila cena lani 700 EUR.
Zadevo lahko uporabiš na dva načina in sicer tako da zlomiš cilinder na polovico, oziroma s pomočjo vijaka izvlečemo jedro cilindrične ključavnice (to je tam kjer vtaknemu ključ) in s pomočjo naprave potegnemo jedro iz okvirja. Ta način se uporablja tudi v primeru, če ima ključavnica zaščito proti lomljenju.
lp
Bine
Je pa zadeva zares priročna, predvsem pa ne poškoduješ nobenih vrat pri vlamljanju. Mi smo vzeli komplet orodja z vijaki, napravo, zaščito pred odrgninami, vse komplet v kovčku in je bila cena lani 700 EUR.
Zadevo lahko uporabiš na dva načina in sicer tako da zlomiš cilinder na polovico, oziroma s pomočjo vijaka izvlečemo jedro cilindrične ključavnice (to je tam kjer vtaknemu ključ) in s pomočjo naprave potegnemo jedro iz okvirja. Ta način se uporablja tudi v primeru, če ima ključavnica zaščito proti lomljenju.
lp
Bine
Še nekaj na to temo:
- viewtopic.php?f=4&t=4385&hilit=vlamljanje
- viewtopic.php?f=9&t=1822&start=0&st=0&s ... vlamljanje
- viewtopic.php?f=4&t=4385&hilit=vlamljanje
- viewtopic.php?f=9&t=1822&start=0&st=0&s ... vlamljanje
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

Torej kaj priporočate za nabavo, za "nasilno" in "nežno" odpiranje vrat?
No brain - No tumour
Za tiste ki ne sledijo spremembam:
13. točka pravic in dolžnosti vodje intervencije se glasi:
Odredi vstop v stanovanje oz. drug zaprt prostor, če je neposredno ogroženo življenje ljudi in premoženje v takem prostoru.
Odredi vstop v stanovanje oz. drug zaprt prostor, če je neposredno ogroženo življenje ljudi in premoženje v takem prostoru.
Imaš izkušnje z tem?
WD-40, in DVD z video navodili ?
WD-40, in DVD z video navodili ?
No brain - No tumour
Hi, hi, se vidi, da si ta mesec na Igu delal tečaj za poveljnika, si še ves "napumpan" z znanjem....erno napisal/-a:Za tiste ki ne sledijo spremembam:
Mi imamo enak komplet kot ga je prilepil erno!
Zadeva je dobra, nabavili pa smo jo preko Velenjčanov. Za ceno pa zdaj nisem čisto siguren,
mislim da je bila nekje okrog 2000 eur ( bo kdo od velenjčanov več povedal).
lp
Zadeva je dobra, nabavili pa smo jo preko Velenjčanov. Za ceno pa zdaj nisem čisto siguren,
mislim da je bila nekje okrog 2000 eur ( bo kdo od velenjčanov več povedal).
lp
Fantje, po pameti!
Cena 1200 evrov + DDV 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Z nekaj popusta se dobi tudi za manjši denar, prodaja ga Schachermayer iz Trzina. Tudi v PGD Radlje uporabljamo istega kot v Konjicah, zadeva se dobro obnese.
-
bap
zdravo
Glede na vrednost projekta, interesentom osebno predlagam, da se pozanimajo kaj potrebujejo in koliko bi sploh uporabljali orodje. Poznam varianto za 2000€, vendar pa vam povem da je ne potrebujete (razen če ima društvo preveč denarja). Vprašajte Konjičane in Radeljčane kako uporabno je njihovo orodje in primerjavo cene?!
Rad bi vedel tudi kaj vse ste dobili za 2000€
Glede na vrednost projekta, interesentom osebno predlagam, da se pozanimajo kaj potrebujejo in koliko bi sploh uporabljali orodje. Poznam varianto za 2000€, vendar pa vam povem da je ne potrebujete (razen če ima društvo preveč denarja). Vprašajte Konjičane in Radeljčane kako uporabno je njihovo orodje in primerjavo cene?!
Rad bi vedel tudi kaj vse ste dobili za 2000€