Gasilska vozila proizvajalca Mettis iz Gornje Radgone

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: Gasilska vozila proizvajalca Mettis iz Gornje Radgone

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Ja sej je res, omenil sem Rosenbauer, ker vem, da Mettis dela za njih, zanimivo pa je to, da Mettis ne dela HTV :wink:
Največ podatkov bi mogoče dobil na predstavitvi vozila,verjetno...
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Dingo
Kraj: muta

Odgovor Napisal/-a Dingo »

Vrsho napisal/-a:
Zanimajo me konkretni podatki? So uporabljeni boljši materiali? Je kakovost izdelave boljša? Je boljša razporeditev opreme
Uporaba drugih materialov, kar zagotavlja daljšo življensko dobo,
zaneslivost, skoraj nič reklamacij,
povezanost z tujim parnerjem,
takojšen dostop do novosti in uvedba novosti v proizvodnjo
šolanje zaposlenih pri tujem partnerju,
podobno delo po sistemu ki je v veljavi pri svetovnem velikanu,
daleč pa prekašajo vse po kabini za moštvo ki je tudi certificirana pri Decri,
itd......
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Zanima me kaj je s kabino, da je boljša od ostalih :?:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Marko Š.
GE: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a Marko Š. »

V osnovi se mi zdi ok. Kaj pa drugi pravite na "samo" en hiter navijak z zadnje starni kjer je delovno mesto strojnika?
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Tudi zastava je delala po licenci fiata.
Darko
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Uporaba drugih materialov, kar zagotavlja daljšo življensko dobo
In to so?? Če misliš profile iz aluminija, jih uporabljajo skoraj vsi proizvajalci.
zaneslivost, skoraj nič reklamacij
Tale "skoraj" me ne prepriča najbolj.
povezanost z tujim parnerjem
Komponente od Rosenbauerja lahko kupi vsak in jih zlima skupaj.
takojšen dostop do novosti in uvedba novosti v proizvodnjo
Dostop do novosti ima vsak samo kot vedno je problem cena - ne gre v promet.
šolanje zaposlenih pri tujem partnerju
Tudi to je pri nekaterih proizvajalcih
podobno delo po sistemu ki je v veljavi pri svetovnem velikanu,
daleč pa prekašajo vse po kabini za moštvo ki je tudi certificirana pri Decri,
Preberi tretji post - isti odgovor.
Kar se pa kabine tiče so pa pri ostalih proizvajalcih veliki premiki na tem področju.

Mettis ni slab! Toda tudi kakšen drug proizvajalec se mu s svojimi komponentami lahko brez problema postavi ob bok.

LP Jaka
Uporabniški avatar
Marko Š.
GE: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a Marko Š. »

Tako bom povedal.
Prvo vozilo, ki smo ga nabavili pri njih je TV1.
Šasija je MANova in ni bilo nekega velikega posega vanjo (rezervoar smo precej zmanjšali). Nadgradnjo pa so kot tako naredili čisto nestandardno (načrtov še niso imeli za tak tip). V avtu smo združili osnovne stvari za nevarne snovi, 600L rezervoar za vodo z visokotlačno črpalko na dva špičalnika (kaj češ) in dosti opreme za tehnično reševanje.
Pomagali so nam pri vseh naših željah in zahtevah. Vse je narejeno popolnoma na milimetere (izredno dobro izkoriščen prostor). Oprema in orodja so tam kjer smo mi želeli da so (po izkušnjah) saj smo kar nekaj opreme že imeli nabavljene predno smo imeli vozilo. Vse vgrajene komponente (metisove) na vozilu delujejo odlično. Ena manjša zadeva pa je bila, ki je mene motila vendar pri izdobavi vozila tega nihče ni mogel vedet. Opilki, ki so ostali na delih, kjer jih niso mogli takoj odstraniti a so po nekaj vožnjah "priskakali" na plano. To pa mislim, da se dogaja vsem in smo tudi to rešili (sesalec :) ).

Drugo vozilo je bilo GVC 16/25.
Kupili smo MANovo šasijo z originalno podaljšano kabino (nismo želeli, da bi vzeli kratko kabino in jo predelovali). Opremili so kabino in naredili nadgradnjo po standardih. S tem avtom pa smo zadovoljni od A do Ž.

Nočem delat neke reklame za njih ampak zaposleni na Mettisu so se potrudili tako pri izdelavi kot pri kontaktiranju z nami.
Upam, da bo komu ta informacija dobrodošla. Avti pa so na ogled ob vsak iuri in dnevu v PGD Gornja Radgona.
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Ne bom dosti komentiral nadgradnje proizvajalca Mettis ...... zakaj odprta tema ne vem ...... mogoče samo kot reklama proizvajalca...... počakajmo na predstavitev vseh proizvajalcev nadgradenj.... mogoče na strani gasilske zveze ali pa v Gasilcu .... koliko nadgradenj so naredili določeni proizvajalci v letu 2008......
Lahko povem da naša nadgradnja ni narejena pri Mettisu pa smo z njo zadovoljni gre pa za GVC 16/25
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Uporabniški avatar
gulikoža
Kraj: velenje

Odgovor Napisal/-a gulikoža »

Sem imel priložnost videt mettisovo vozilo in še dva druga od ostalih proizvajalcev v Sloveniji in se ne morjo primerjat z mettisovem, kar se pa cene tiče so pa že nekakor skupaj saj so ostali krepko dvignili cene
be quick or be dead
Uporabniški avatar
BOKO
Kraj: MUTA TOWN

Odgovor Napisal/-a BOKO »

Saj vsi ki nočete videt razlike med vozili med enim in drugim proizvajalcem,VODILNI TEGA FORUMA ORGANIZIRAJTE AKCIJO KJER BODO VOZILA VSEH PROIZVAJALCEMV SKUPAJ IN SE BODO VIDELE RAZLIKE NA LICU MESTA IN RAZBLINILI SE BODO VSI DVOMI O KVALITETI IZDELAVE!!!
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

BOKO napisal/-a:Saj vsi ki nočete videt razlike med vozili med enim in drugim proizvajalcem,VODILNI TEGA FORUMA ORGANIZIRAJTE AKCIJO KJER BODO VOZILA VSEH PROIZVAJALCEMV SKUPAJ IN SE BODO VIDELE RAZLIKE NA LICU MESTA IN RAZBLINILI SE BODO VSI DVOMI O KVALITETI IZDELAVE!!!
No no no. Če je komu interes za primerjavo gasilskih vozil različnih nadgraditeljev na licu mesta jo naj organizira, zakaj pa ne.

Ker smo v demokratični državi (kao) ima vsak pravico, kdo mu bo delal nadgradnjo. Prav tako tudi vsak potem nosi posledice, če ima potem cel kup reklamacij in težave.

V sloveniji so (po mojem mnenju) trije nadgraditelji, ki znajo narediti kvalitetna vozila, ki so med seboj več ali manj primerljiva. Sem pa videl od vseh treh, ki jih imam v prejšnjem stavku v mislih, tudi vozila, ki so me razočarala. In to je to.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

BOKO napisal/-a:Saj vsi ki nočete videt razlike med vozili med enim in drugim proizvajalcem,VODILNI TEGA FORUMA ORGANIZIRAJTE AKCIJO KJER BODO VOZILA VSEH PROIZVAJALCEMV SKUPAJ IN SE BODO VIDELE RAZLIKE NA LICU MESTA IN RAZBLINILI SE BODO VSI DVOMI O KVALITETI IZDELAVE!!!
Razlike so že vidne a nekateri preveč favorizirate Mettis. Tudi drugi proizvajalci imajo svoje prednosti a očitno ste nekateri kot "furmanski konji". Sul je že komentiral besede Dingota ampak konkretnih odgovorov še vedno ni. Imam občutek, da gre pri vsem tem le za subjektivna mnenja nikjer pa ni realnih podatkov oz. dejstev.

Glede akcije, kjer bi bilo več različnih vozil, pa je bilo o tem govora že kakšni dve leti nazaj. Vendar pa je takrat očitno vse skupaj propadlo. Organizator je pa lahko kdorkoli, ni potrebno da je to nekdo izmed "vodilnih".

Pa ne mislite, da v tej temi samo provociram. Zares me zanimajo dejstva, saj smo tudi v društvu pred odločitvijo, kdo bo izdelal nadgradnjo za naše novo vozilo. Vsaka informacija pride vedno prav!
boris79

Odgovor Napisal/-a boris79 »

Po mojem mnenju je Janez zadel bistvo!tudi po mojem mnenju so trije proizvajalci vozil v Sloveniji kateri odstopajo od ostalih in se nekako lahko primerjajo. Mislim pa, vsaj na moje nedavne izkušnje pri izdelavi nadgradnje, da je največ odvisno od nas samih kakšen izdelek bomo dobili!če bomo sami točno vedeli kaj hočemo in znali to dopovedati izdelovalcu nadgradnje potem bo izdelek zagotovo ustrezal našim željam in potrebam.Če pa boste šli k izdelovalcu nadgradnje pa imeli samo željo imeti GVC potem bo ta z njegove strani narejen po liniji najmanjšega odpora!Kot je rekel Janez od vseh (treh) lahko vidimo odlične izdelke ali pa vozila, ki te razočarajo!

Pa lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Dingo
Kraj: muta

Odgovor Napisal/-a Dingo »

Vrsho napisal/-a: Sul je že komentiral besede Dingota ampak konkretnih odgovorov še vedno ni.
Zakaj ne odgovorim, ker tako ne bomo prišli do konca.

Vabim te pa na Muto, kjer imamo Mettisovo vozilo, poizkušal bom organizirati še kakšnega drugega upam da mi rata pa ti vse kar sem napisal pokažem.
pojm NIMAM

Odgovor Napisal/-a pojm NIMAM »

BIL SEM V LOHRU PA V ROSENBAUERJU........

TAM JE NA TRAKU 50 NADGRADENJ ZA 50 ENOT....RPI NJIH SPLOH NI DEBATE KAJ KDO DOBI ZA SVOJ DNAR

VSI DOBIJO ENAKO...DOKLER PRI NAS NE BO TAKO JE DEBATA BREZPREDMETNA
Odgovori