Zanima me če je vseeno ali dasta najprej vodarja iz rok cev ki jo držita v levi in nato cev ki držita v desni roki.Ali lahko dasta najprej dol cev ki je v desni roki in še nato cev ki jo držita v levi roki?Obe cevi preneseta poševno v desno, pri tem mora biti V-1 spredaj. Nato položita eno sesalno cev pred sesalno cev, ki leži na levi zunanji strani MB (gledano v smeri napada). Nato gresta naprej in odložita drugo sesalno cev v podaljšku sesalne cevi, ki sta jo odložila kot prvo.
Vprašanje
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Vprašanje
Imam eno vprašanje, pa ne zaj mislit da sem nor ali pa karkoli.Ampak nekaj sem čital knjige za športne discipline.V stari knjigi piše da pač morata V1 in V2 dati na tla najprej sesalno cev ki jo držitav levi roki nato šele tisto ki jo držita v desni roki. V novi knjigi pa piše takole kot tu v navedku. Kaj je torej prav?
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Vem, vem Peter, hotel sem napisati obrazložitev, zakaj je lahko ena in zakaj druga, kakšne prednosti bi lahko imela ena ali druga varianta, no, naj zaenkrat dodam samo to, da se še vedno najbolje izkaže stara varianta. Mogoče zaradi navade ali pa je najbolj praktično.Peter napisal/-a:Ker v knjigi ni nikjer napisano, katero cev odložita prvo, lahko odložita katerokoli. Sicer ti pa predlagam, da pozabiš na staro knjigo.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Stara ali nova varianta.
Se mi zdi da je še vedno najbolje najprej leva in potem desna. Zakaj?
Ker se lažje po levi strani nato premakneta v položaj za spajanje sesalnega voda. Po desni bi verjetno hitreje prišlo do "navzkrižja interesov"* z cevarji, ki tudi prihajajo na spajanje in jim je pot po desni pač najlažja.
*Navzkrižje interesov
bi se ovirali pri premiku, hodili drug po drugem, se zaletavali
Tako jaz to vidim. Nisem pa vedel da so kaj na novo opredeljevali kako je s temi sesalnimi cevmi.
Se mi zdi da je še vedno najbolje najprej leva in potem desna. Zakaj?
Ker se lažje po levi strani nato premakneta v položaj za spajanje sesalnega voda. Po desni bi verjetno hitreje prišlo do "navzkrižja interesov"* z cevarji, ki tudi prihajajo na spajanje in jim je pot po desni pač najlažja.
*Navzkrižje interesov
Tako jaz to vidim. Nisem pa vedel da so kaj na novo opredeljevali kako je s temi sesalnimi cevmi.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Prav je eno ali drugo samo, da odlagata sesalne cevi v smeri odvzemališča vode. Sicer je najboljše, da prepustimo vodarjema, kako njima najbolj "paše ". Je pa variant nošenja sesalnih cevi ogromno. Samo pogledaš par tekmovalnih enot pa boš ugotovil razlike.
Želim vam uspešne vaje in rezultate !

Želim vam uspešne vaje in rezultate !
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Je Tomkat kar dobro opredelil zadevo:majkel napisal/-a:Hvala vam za odgovore.sem najprej raje vprašal, kot da bi sprobavali kakšno novo tehniko,potem bi pa blo vse narobe.
.Se mi zdi da je še vedno najbolje najprej leva in potem desna. Zakaj?
Ker se lažje po levi strani nato premakneta v položaj za spajanje sesalnega voda. Po desni bi verjetno hitreje prišlo do "navzkrižja interesov"* z cevarji, ki tudi prihajajo na spajanje in jim je pot po desni pač najlažja
LP
Janez
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
To je jasno, stvar dogovora med tekmovalci. Za najboljše ekipe sprašujem zato, ker me res zanima, to ni provokacija. Ali gre za občinske ali olimpijske prvake.savinjčan napisal/-a:Stvar dogovora med tekmovalci. Jaz sem videl da so prvaki dali dol cev najprej iz leve pa potem iz desne roke. Kakor se pač natreniraš in kaj ti bolj odgovorja.
Kajti kar nekaj olimpijskih ekip odlčaga cevi po starem in preprostega razloga. Vodarja ne moreta biti v napoto C1, prav tako pa ima V1 prej prosto levo roko, da prime košaro in jo potem v obratu natakne. Ampak fantje, vse to je treba trenirati, trenirati, trenirati. Mi lahko verjamete na besedo.
LP
Janez