Vprašanje

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Vprašanje

Odgovor Napisal/-a majkel »

Imam eno vprašanje, pa ne zaj mislit da sem nor ali pa karkoli.Ampak nekaj sem čital knjige za športne discipline.V stari knjigi piše da pač morata V1 in V2 dati na tla najprej sesalno cev ki jo držitav levi roki nato šele tisto ki jo držita v desni roki. V novi knjigi pa piše takole kot tu v navedku. Kaj je torej prav?
Obe cevi preneseta poševno v desno, pri tem mora biti V-1 spredaj. Nato položita eno sesalno cev pred sesalno cev, ki leži na levi zunanji strani MB (gledano v smeri napada). Nato gresta naprej in odložita drugo sesalno cev v podaljšku sesalne cevi, ki sta jo odložila kot prvo.
Zanima me če je vseeno ali dasta najprej vodarja iz rok cev ki jo držita v levi in nato cev ki držita v desni roki.Ali lahko dasta najprej dol cev ki je v desni roki in še nato cev ki jo držita v levi roki?
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Nimam sicer knjižice pri roki, vendar je prav tako, kot piše v zadnjih navodilih za izvedbo vaje. Kaj več, zakaj je možno tudi tako, pa jutri.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ker v knjigi ni nikjer napisano, katero cev odložita prvo, lahko odložita katerokoli. Sicer ti pa predlagam, da pozabiš na staro knjigo.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Peter napisal/-a:Ker v knjigi ni nikjer napisano, katero cev odložita prvo, lahko odložita katerokoli. Sicer ti pa predlagam, da pozabiš na staro knjigo.
Vem, vem Peter, hotel sem napisati obrazložitev, zakaj je lahko ena in zakaj druga, kakšne prednosti bi lahko imela ena ali druga varianta, no, naj zaenkrat dodam samo to, da se še vedno najbolje izkaže stara varianta. Mogoče zaradi navade ali pa je najbolj praktično.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Stara ali nova varianta.
Se mi zdi da je še vedno najbolje najprej leva in potem desna. Zakaj?
Ker se lažje po levi strani nato premakneta v položaj za spajanje sesalnega voda. Po desni bi verjetno hitreje prišlo do "navzkrižja interesov"* z cevarji, ki tudi prihajajo na spajanje in jim je pot po desni pač najlažja.

*Navzkrižje interesov :arrow: bi se ovirali pri premiku, hodili drug po drugem, se zaletavali

Tako jaz to vidim. Nisem pa vedel da so kaj na novo opredeljevali kako je s temi sesalnimi cevmi.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Prav je eno ali drugo samo, da odlagata sesalne cevi v smeri odvzemališča vode. Sicer je najboljše, da prepustimo vodarjema, kako njima najbolj "paše ". Je pa variant nošenja sesalnih cevi ogromno. Samo pogledaš par tekmovalnih enot pa boš ugotovil razlike.
Želim vam uspešne vaje in rezultate !
:wave:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Hvala vam za odgovore.sem najprej raje vprašal, kot da bi sprobavali kakšno novo tehniko,potem bi pa blo vse narobe. :D
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

majkel napisal/-a:Hvala vam za odgovore.sem najprej raje vprašal, kot da bi sprobavali kakšno novo tehniko,potem bi pa blo vse narobe. :D
Je Tomkat kar dobro opredelil zadevo:
Se mi zdi da je še vedno najbolje najprej leva in potem desna. Zakaj?
Ker se lažje po levi strani nato premakneta v položaj za spajanje sesalnega voda. Po desni bi verjetno hitreje prišlo do "navzkrižja interesov"* z cevarji, ki tudi prihajajo na spajanje in jim je pot po desni pač najlažja
.

LP

Janez 8)
kl23

Odgovor Napisal/-a kl23 »

Tomkat, vse boljše ekipe odlagajo najprej cev v desni roki in nato v levi.
kl23

Odgovor Napisal/-a kl23 »

Še nekaj, če gremo v potankost v samen opisu vaje ni opredeljeno katero sesalno cev najprej odložita, vendar v opisu vaje piše glej sliko33, tam pa najprej odložita levo ter nato desno. Pol se pa najde sodnik, ki sere da je na sliki leva in nato desna.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

kl23 napisal/-a:Tomkat, vse boljše ekipe odlagajo najprej cev v desni roki in nato v levi.
In katere so te najboljše :?:

LP

janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

kl23 napisal/-a:Pol se pa najde sodnik, ki sere da je na sliki leva in nato desna.
Daj ga naforum z imenom in priimkom. Se bo drugič bolj potrudil in bo še tekst prebral, da ne bo samo slikce gledal.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
savinjčan
Kraj: savinjska

Odgovor Napisal/-a savinjčan »

Stvar dogovora med tekmovalci. Jaz sem videl da so prvaki dali dol cev najprej iz leve pa potem iz desne roke. Kakor se pač natreniraš in kaj ti bolj odgovorja.
Vsi za enega eden za .....
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

savinjčan napisal/-a:Stvar dogovora med tekmovalci. Jaz sem videl da so prvaki dali dol cev najprej iz leve pa potem iz desne roke. Kakor se pač natreniraš in kaj ti bolj odgovorja.
To je jasno, stvar dogovora med tekmovalci. Za najboljše ekipe sprašujem zato, ker me res zanima, to ni provokacija. Ali gre za občinske ali olimpijske prvake.

Kajti kar nekaj olimpijskih ekip odlčaga cevi po starem in preprostega razloga. Vodarja ne moreta biti v napoto C1, prav tako pa ima V1 prej prosto levo roko, da prime košaro in jo potem v obratu natakne. Ampak fantje, vse to je treba trenirati, trenirati, trenirati. Mi lahko verjamete na besedo.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

kl23 napisal/-a: Pol se pa najde sodnik, ki sere da je na sliki leva in nato desna.
Mi sodimo tekmovalni enoti, ki je opravila tekmovalno disciplino 8-[ , ne sodimo slikam. A pri vas je drugače :idea: :?:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Odgovori