Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
1. ne piše, da se ne sme. vendar tudi odlaganje cevi, ne pomeni, da se lahko druge dotakne.mirank napisal/-a:Vprašanja:
1.) ko C1 položi tretjo sesalno cev za četrto, se z desno roko dotakne četrte sesalne cevi! Ali se lahko dotakne ali ne?
2.) medtem ko C1, C2 in V2 nesejo sesalni vod v vodo: ali morajo držati za spojko z obema rokama?
3.)ali lahko strojnik prej prekorači sesalno cev kot kliče v vodo?
4.) ali lahko C1 pripne ventilno vrv, po tem ko koš že odloži v vodo?
5.) ali mora V2 pripravit obe torbici, eno, ali ne rabi nobene, po tistem ko jih strojnik odloži?
2. po moje, da lahko z eno. tudi, če se z obema, ne izgubiš na času, pa še prenos je bolj zanesljiv.
3. mislim da ne. pa še težko izvedljivo je.
4. ne, lahko pa v zraku in po povelju končano.
5. nam so letos sodili, da se je dotaknil samo ene. se pravi, mora se obeh, ni pa mu jih potrebno pripraviti.
Mislim, da se pri prevzemu lahko premakne naprej. Stati razkoračeno, v namišljenem podaljšku cevi, pa mora pri spajanju 3 in 4 sesalne cevi.Šmarčan napisal/-a: Zdaj pa še mene nekaj zanima:
Ali lahko C2 pri prevzemu kjuča od V1 stopi korak ali pol koraka naprej?
Ali mora res stati razkoračeno v namišljenem podaljšku cevi.
Torej brez premikanja!
Vsaj tako si jaz razlagam...
glede obeh rok: sta dva različna odgovora. Kaj je zdaj pravilno? Sam navijam da za to varianto: z eno roko za spojko z drugo pa za cev (s tem bi malo spemenu izvedbo sesalnega)
Kaj je tukaj smešno? Smešen si ti, ker bereš teme katere te ne zanimajo! Mi se pogovarjamo o pravilni izvedbi vaje, kar je, čisto slučajno, naslov teme...gasilec77 napisal/-a:Hehehehe, prav smešni ste....
dušan
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Bo pravilno kar z obema rokama. Res pa je, da je od zveze do zveze kriterij različen, nekje sodniki dovolijo, da se nosi za spojko in cev.mirank napisal/-a:glede obeh rok: sta dva različna odgovora. Kaj je zdaj pravilno? ...
Sedaj bo seveda v naslednji objavi pisalo, da nikjer ne piše, da mora držati z obema rokama. Res je, še manj pa piše, da lahko drži samo z eno roko.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
V tej objavi to ne bo pisalo. Bom pa na to temo napisal drugo zanimivost, ki jo večina sodnikov sploh ne pozna.
V navodilih piše: "V-1 in C-1 spojita sesalno cev in sesalni koš z roko". Ali kdo pozna primer, da je sodnik dosodil napako, ko sta tekmovalca sesalno cev in koš spojila z obema rokama in ne samo z eno, kot je to napisano v navodilih. Lahko bi se našel sodnik, ki bi popolnoma pravilno dosodil takšno napako, ampak se jih večina raje ukvarja z iskanjem napak, ki so napake samo po njihovi lastni razlagi.
V navodilih piše: "V-1 in C-1 spojita sesalno cev in sesalni koš z roko". Ali kdo pozna primer, da je sodnik dosodil napako, ko sta tekmovalca sesalno cev in koš spojila z obema rokama in ne samo z eno, kot je to napisano v navodilih. Lahko bi se našel sodnik, ki bi popolnoma pravilno dosodil takšno napako, ampak se jih večina raje ukvarja z iskanjem napak, ki so napake samo po njihovi lastni razlagi.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
-
yyy
regijsko tekmovanje notranjske
Tale medij naj izkoristim za kratko sporočilo gasilski organizaciji.
Svojega otroka ne bom pustila niti enkrat več na kakršnokoli gasilsko tekmovanje. To kar sem namreč viudela danes na tekmovanju( šlamparije pri pripravi prog in orodja, način sojenja) presega meje dobrega okusa. Spoštovani gasilci notranjske , ki ste danes pripravili tekmovanje, hvala vam da ste mi odprli oći. Polno ime ni potrebno ker je to zgolj kanal , izhod v sili , da si vsaj malo olajšam razočaranje moje predvsem- predvsem pa otroka. Če niti ena mladinska ekipa ne uspe napolniti vode brez dolivanja pove to vse. Pa srečno gasilski možje.
Svojega otroka ne bom pustila niti enkrat več na kakršnokoli gasilsko tekmovanje. To kar sem namreč viudela danes na tekmovanju( šlamparije pri pripravi prog in orodja, način sojenja) presega meje dobrega okusa. Spoštovani gasilci notranjske , ki ste danes pripravili tekmovanje, hvala vam da ste mi odprli oći. Polno ime ni potrebno ker je to zgolj kanal , izhod v sili , da si vsaj malo olajšam razočaranje moje predvsem- predvsem pa otroka. Če niti ena mladinska ekipa ne uspe napolniti vode brez dolivanja pove to vse. Pa srečno gasilski možje.
tovariš Koncilja imam vprašanje za vas. Na tekmovanji regije LJ III se je udeležeila tudi moja tekmovalna enota!! moja enota je bila mladinska desetina in če se nemotim ste bili vi sodnik na tem tekmovanju(in kakor vas jaz poznam ste zelo natančni pri mladinski vaji)!!!
(oz. nasploh po P.S. -U) Vas naprošam če lahko komentirate tekovanje v Komendi!!!!! me zanima kako je bila postavljena štafeta za mladinc in kako so sodniki merili nivo vode pri 2,3,4,5,!!!!!(mladinski vaji) imam tudi video posnetek kako so sodniki merili vedrovko ( za regisko tekmovanje bi rekel da je bil vaja pod kritiko, če je to trening za DP: hvala lepa!!!!!!!!!!!!!!!!!?
(oz. nasploh po P.S. -U) Vas naprošam če lahko komentirate tekovanje v Komendi!!!!! me zanima kako je bila postavljena štafeta za mladinc in kako so sodniki merili nivo vode pri 2,3,4,5,!!!!!(mladinski vaji) imam tudi video posnetek kako so sodniki merili vedrovko ( za regisko tekmovanje bi rekel da je bil vaja pod kritiko, če je to trening za DP: hvala lepa!!!!!!!!!!!!!!!!!?
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Žal ne morem komentirati, ker me ni bilo zraven. Tudi komentarji mladinske ekipe PGD Topole ali njihovih mentorjev še niso prišli do mene.izzy napisal/-a:tovariš Koncilja imam vprašanje za vas. Na tekmovanji regije LJ III se je udeležeila tudi moja tekmovalna enota!! moja enota je bila mladinska desetina in če se nemotim ste bili vi sodnik na tem tekmovanju(in kakor vas jaz poznam ste zelo natančni pri mladinski vaji)!!!
(oz. nasploh po P.S. -U) Vas naprošam če lahko komentirate tekovanje v Komendi!!!!! me zanima kako je bila postavljena štafeta za mladinc in kako so
Če bo kaj na to temo iz domačih logov, se pa oglasim kasneje.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Kot samo opazovalec tekmovanja se res ne morem strinjati z ne vem kakšno dobro organizacijo, saj postane mladina nestrpna kaj šele mi mentorji, ki moramo poslušati organizatorje in svoje otroke kdaj bomo na vrsti. Sam sem spremljal tekmovanje od pol devete ure zjutraj in tja do konca in priznam, da je bilo že kar malo preveč dolgočasno oz. stvar se je prepočasi odvijala s strani organizatorjev.
Vem, da se z vsakim tekmovanjem nekaj več naučimo vendar si kaj takega na regijskem tekmovanju ne bi smeli privoščiti, saj je to osnova za državno tekmovanje!
Lp, Jani
Vem, da se z vsakim tekmovanjem nekaj več naučimo vendar si kaj takega na regijskem tekmovanju ne bi smeli privoščiti, saj je to osnova za državno tekmovanje!
Lp, Jani
Ker Janez dela to z občutkom !!
Jani Grat
PGD RADOMLJE
Jani Grat
PGD RADOMLJE
se opravičijem napisan naj si bil za sodnika (pri štafeti če se nemotim!!)
vidu te nism samo sem hotel videti mnenje sodnika kako oni gledajo na vse to!
Žalostno je bilo to da sem mogel vsakega sodnika posebej vprašati kje je predaja kje je naslednja številka oz.tekmovalec in ko sem le poštuderal logiko tamkajšnh organizaterjev so me že kilicali po GSM-ju da me išče vodja tekmovanja kaj delam po progi in da kaj se grem!!! In nato me je še nekdo od sodnikov ˝prijazno NAPIZ...˝ je blo pa višek
Vglavnem Moji so dosegli odlično 2. mesto in se podajam v borbo za DP.
(kjer upam na boljšo organizacijo)
vidu te nism samo sem hotel videti mnenje sodnika kako oni gledajo na vse to!
Žalostno je bilo to da sem mogel vsakega sodnika posebej vprašati kje je predaja kje je naslednja številka oz.tekmovalec in ko sem le poštuderal logiko tamkajšnh organizaterjev so me že kilicali po GSM-ju da me išče vodja tekmovanja kaj delam po progi in da kaj se grem!!! In nato me je še nekdo od sodnikov ˝prijazno NAPIZ...˝ je blo pa višek
Vglavnem Moji so dosegli odlično 2. mesto in se podajam v borbo za DP.
(kjer upam na boljšo organizacijo)
Strinjam se s kritikami glede organizacije regijskega tekmovanja, ki je bilo v Komendi. Časovni termini se vnaprej načrtujejo ravno zaradi tega, da pred tekmo ni nepotrebnega čakanja, ki pa ga je bilo v soboto čisto preveč. Otroci so bili neučakani in na koncu že tudi naveličani vsega. Gre pa pohvala in zahvala gospem, spremljevalkam ekip na progi, ki so premražene otroke bodrile in krepile njihovo samozavest pred izvedbo vaje in štafete. Morali bi jih imeti za zgled!
Naše pionirke so na žalost zgrešile državno tekmovanje za zgolj eno točko, vendar se bomo trudili še naprej, trenirali za boljše rezultate in upali predvsem na boljšo ogranizacijo tekmovanja prihodnje leto.
Naše pionirke so na žalost zgrešile državno tekmovanje za zgolj eno točko, vendar se bomo trudili še naprej, trenirali za boljše rezultate in upali predvsem na boljšo ogranizacijo tekmovanja prihodnje leto.
Takoj pet škletč!