Odzivni časi oziroma čas prihoda na mesto nesreče

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Pri nas je izvoz nekej v roku 5 min predvsem popoldan ko je večina doam iz služb.dopoldan je sicer mala kriza ker jih je veliko v službi ali pa v šoli vendar imamo tudi nekaj takih ki so kmetovacli in so doma blizu GD tako da nimamo nekešen velik problem z izvozom dopoldan :D
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

No pri nas pa je popoldan izvoz v 2-4 minutah-brez pretiravanja, ker sem videl, da eni dvomijo v izvoz po 2 minutah... Najdaljši izvoz po proženju pozivnikov pa mislim, da je 12 minut, kar je katastrofalno, ampak tako je če se to zgodi dopoldan ob delavnikih-to vemo vsi....

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Maverik
Kraj: obala

Odgovor Napisal/-a Maverik »

No končno sem prebral nekaj pametnih odgovorov glede izvoza ( mislim predvsem na oskarja, marcellina, svajgerna, ernya...) :lol:
Mene me pa samo še zanima, kaj lahko stori tisti sam ali pa v dva gasilca, ki sta izvozila v 2 minutah, na terenu? :?: :?: :?: :idea:
Lovro
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a Lovro »

Pri nas je izvoz v roku 4 - 5 minut, dopoldan minuto več. Povprečno število gasilcev, ki izvozijo z ustreznimi vozili, v tem času je 8. Kdor zamudi, čaka v domu na nadaljna navodila.
Izvoz v 2 minutah (s tem da ni nikogar v gasilskem domu) je možen, samo kaj lahko dva ali trije gasilci naredijo na resni intervenciji? Zelo malo oz. skoraj nič. Če pa se ustrezna ekipa nahaja v domu ni problema.
Ob skupnem izvozu je pomembno tudi, da PV dela prostor na cesti za večje GVCje, ko pa je cesta prazna, potegne in je prej na mestu intervencije. Če pa se izvaža v prevelikih razmikih, vozniki ravno splezajo nazaj na cesto, tako da se morajo ponovno umikati.

LP
Uporabniški avatar
Šumadinac

Maverik...
-Pri nas nikoli ne izvozita samo 2 gasilca (če je izvoz)po dveh minutah...
-Zakaj pa poklicne enote pošiljajo dva gasilca??Večkrat sem prebral, da sta požar pogasila dva-pa najsibo na avtu ali pa travniška.... se da, čeprav ne zagovarjam izvoza čimhitreje ampak čimpopolnjeje!!
Šumadinac
Maverik

Jaz se tudi strinjam, da je bolj važna "kvaliteta" izvoza kot pa hitrost. Ne morem pa razumet zakaj se v nekaterih društvih pojavlja, da izvozita 2 ali 3 v 2 minutah, ko bi pa lahko počakali in bi v npr. 6 minutah izvozilo 7 ali 8 gasilcev, ki bi nedvomno lahko storili več kot dva :?: :)
MATR

Odgovor Napisal/-a MATR »

Poklicni gasilci se večkrat srečujejo z manjšimi požari na vozilih,začetnih požarih na objektih,stanovanjih, travniškimi požari.Po prejetem klicu mu operater na ReCo sporoči kaj gori in kako razsežen je ta požar.
Če gre za večji požar odredi Vodja izmene izvoz z večjo posadko in o tem obvesti tudi PGD-je preko ReCo,da pridejo v pomoč.
Če pa gre za manjši požar pa je dovolj,da ga lahko pogasita tudi 2 Poklicna Gasilca in ne vem zakaj bi pri manjšem oz.začetnem požaru na vozilu ali travniku izvozila kompletna izmena in še 10 ali več prostovoljnih gasilcev in brezveze delali paniko.
Poklicni gasilci imajo izvoz v manj kot ENI minuti in mislim da ti izvozi ki jih omenjate,da izvažate v 5 minutah ali manj so iz trte izviti.To je le mogoče ,da ste doma vsaki dan v intervencijskih oblekah in samo čakate na poziv,da lahko odhitite v gasilski dom in takoj izvozite na intervencijo.
Pa še tu bi se verjetno kje v prometu zalomilo in bi obtičali in prišli šele po 5 minutah v gasilski dom.Potem takem nimate nobene druge obveznosti :
-družina
-služba
-svoj prosti čas ,ki bi ga izkoristili za sprehod ali dopust z družino.
Bodimo vsaj tu malo realni,prostovoljni gasilci ne moremo biti skoz dosegljivi,saj imamo stoprocentno eno izmed zgoraj naštetih obveznosti.
Ne verjamem,da vas bo delodajalec zmeraj spustil na intervencijo,tam pa bo delo čakalo da se vrnemo nazaj v službo in dokončamo delo.Mislim da nas bo postavil pred dejstvo,služba ali gasilci.Ne verjamem da nas bo doma družina gledala,kako mi ves svoj prosti čas ,ki bi ga lahko namenili družini, posvetimo gasilcem.Takoj bo doma ogenj v strehi od partnerja ali od otrok,da jim posvetimo premalo časa.
Svoje delo opravlajmo prostovoljno,v prostem času,brez plačila,vzamemo si dopust da lahko gremo na izobraževanje in tako naprej.
Kaj pa ko pride do nesreče na intervenciji in se poškodujemo (upajmo da do tega ne pride )kdo bo potem poskrbel za nas.
Lokalna skupnost lahko reče,imamo toliko PGD - jev in oni srbijo za varnost.Vprašanje pa je če tudi namenijo toliko denarja za društvo,opremo in vozila.Ne vem zakaj pa še potem prosimo za denar in ljudem govorimo kako si bomo kupili opremo,katero nujno potrebujemo.
S tem nisem imel namena koga užaliti,ampak sem napisal samo kaj mislim.
Imejte se še lepo naprej,pa poskrbite za svojo zaščito.
Uporabniški avatar
mihelj
Kraj: nova gorica

Odgovor Napisal/-a mihelj »

Matr poglej vsako pouprečno društvo ma cca 30 operativcev po dejmo reč da je 15 tapravih! Pouprečen čas oddaljenosti od GD je 3 minute! Ne mi reč da se ne njde 3-5 gasilcev od 15-ih0ka pridejo v tem času v dom. Pol naprej si pa sam povedu kolk se rabi!!

Povprečen čas izvoza našega društva ( PGD Nova Gorica) je 5 minut čene manj, ko ni nobenega v GD. Vedno se pa najde eden ali dva k so trenutno v GD.
Na mladih svet stoji !!!
MATR

Odgovor Napisal/-a MATR »

Če se eden ali dva najdeta slučajno v GD ,a imate pol kakšno dežurstvo ali kaj.Če je stalno nekdo prisoten v GD.
Daj malo si izračunaj čase za prihod v PGD ,bodi vsaj malo realen.
Verjetno imate doma intervencijske obleke in samo čakate na poziv,ko pa pridete v gasilski dom,pa samo izvozite.
Uporabniški avatar
mihelj
Kraj: nova gorica

Odgovor Napisal/-a mihelj »

Zakaj se večkrat najde kdo, ki je v GD? Zato ker se pri nas stalno kaj dogaja.Vendar ta dva ne štejem v povprečen čas izvoza.

Tvoj ugovor ali čakamo doma in če imamo doma tudi intervencijske.
Čeprav bi se doma oblačili v intervencijske bi porabili enako časa.

Pot od mojega doma do GD je tri minute če je promet!!
Nekateri so pol bliže nekateri žal ne.

Ne trdim da prvi izvoz opravi 15 temveč 2 oziroma 3 gasilci odvisno od tipa intervencije.
Na mladih svet stoji !!!
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Mislim da 5 minut ni neki nerealen čas za izvoz nekega društva z prvim vozilom! Če pa je kdo v GD in odpre vrata, zaštarat vozilo pa se verjeto da še to skrajšat za kakšno minutko!! Je pa res da je to za vozila 1+2 da pa se zagotovi več moštva pa traja še kakšnih dodatnih 5 min
Maverik

Mihelj!!! Matr je zelo dobro napisal in se približau mojemu mišljenju.
Jaz ne razumem zakaj marata dva gasilca izvoziti v 2 minutah, ko bi pa lahko počakali še nekaj minut več in bi izvozili v popolni posadki, ki itak una dva ko prideta sama ne bodo storila sama NIČ!!!!! in počakali bodo druge. Ampak ja vi po Sloveniji kličete to "izvoz v dveh minutah".

Sej razumem da ko je večja požarna ogroženost ste bolj pripravljeni in samo čakate na pozivnike ampak ne stojte mi govorit da med preostalim letom ste tako pripravljeni. Dobro vi tam v Novi Gorici ste blizu Krasa in če ne dežuje imaste tokoj kakšno intervencijo ampak preostali gasilci iz Slovenije imajo relativno malo intervencij na leto in dvomim da imajo takšno pripravljenost :) bodimo malo realni:)))

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Šumadinac

Ne razumem vas, zakaj hudiča imate toliko proti hitremu izvozu?....
Seveda tudi sam zagovarjam-kot sem že napisal-ne hiter ampak popoln izvoz, kolikor se da...pri nas je takole-eden živi v GD, drugi 5 metrov stran, tretji 150 m, jaz pa 300, umes pa je mogoče še eden... in ni hudir, da nas teh 5 ne pride v roku 2-4 minut...Z petimi gasilci pa se upamo iti na intervencijo z prvim avtom, ker potem vemo, da bosta po potrebi izvozila za nami še GVCja....
Šumadinac
Maverik

Da vi lahko tako izvozite, vendar niso vsa društva tako dobnro okrog naseljena, le ta pa trdijo da imajo tako hiter izvoz, a izvozi samo eden z poveljniškim vozilom :)))

Zame to se ne sme klicat izvoz!!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Maverik napisal/-a:Sej razumem da ko je večja požarna ogroženost ste bolj pripravljeni in samo čakate na pozivnike ampak ne stojte mi govorit da med preostalim letom ste tako pripravljeni. bodimo malo realni:)))

Lep pozdrav
,

Mi smo realni, zad pa se ti malo odnehaj. Namrec, ne cakamo na pozivnike, ampak jih imamo pri sebi, in ko zapiska, pustis vse ostalo in gres. Tudi ne vem, kaksen je tvoj namen prepricevati druge, da nimajo izvozov kot jih navajajo(mo).

e se ti ne da v dom takrat, ko je to nunjo potrebno, potem tako ne ocenjuj tudi ostalih, oziroma tistih, ki so to voljni storiti.

Bi se kaj vec rekel o tvojem omalozevanju, ampak dopua
am mo~nost, da se tudi nam kdaj zgodi, da ne bomo uspeli sestaviti izvoza v 5 minutah (dopoldanski cas, ki ga omenjajo tudi ostali).

Tako je to, tebi in vsem ostalim, ki prostovoljce tlacite med polze :twisted: .

ps: Crke s stehico so mi izginile, upam pa, da je sporocilo jasno

lp

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Odgovori