Požar v Grajeni - posledice zelo hude !
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Jah, o tem se sicer pogovarjamo v eni drugi temi. Saj jih ne bi bilo treba veliko, nekaj za vzorec, pa se ne bi več pogovarjali, kako se bodo usposabljali vodje intervencij.Dušan napisal/-a:Janez me pa res zanima kolko gasilcev boš mel , če jih boš v rit brcal???![]()
Pa ne preveč iz teme, ostajamo v Grajeni, sicer mi bo moderator spet brisal objavo
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Zdravniško pomoč sta poiskala zaradi stresa, ki sta ga doživela ko sta videla mrtvo in iznakaženo žensko.
Upam da je z njima zdaj vse vredu
LP
Upam da je z njima zdaj vse vredu
LP
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
Breg B. napisal/-a:Pozdravljeni tovariši gasilci če nekatere pametnjakoviče lahko tako imenujemo.
.
Pojasnilo zakaj in kako je prišlo do informacije da sta se dva gasilca zastrupila z CO-jem.
Po tem ko smo požar pogasili člani PGD Grajena in PGD Ptuj je članica PGD Ptuj Marjana Mahorič, ki opravi letno več intrvencij kot vsi ti veliki jeziki na tem portalu z izjemo poklicnih gasilcev predlagala meni in mojemu tovarišu Horvatu naj obiščeva zdravnika, da naju pregleda to je slišal policist in sam poklical reševalce kateri so naju odpeljali k zdravniku na pregled. Zdravnk ni ugotovil nobenih posebnosti in naju poslal domol z navodilom, da se obvezno vrneva če bi se začele kakršne koli zdravstvene motnje.
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Re: Požar v Grajeni
No tukaj pa piše takoMVr napisal/-a:Nekaj podatkov o požaru v Grajeni:
-požar je zajel stanovanjsko hišo (prostore v etaži) in grozil, da se bo razširil na strešno konstrukcijo (zaradi ognja delno poškodovan napušč strešne konstrukcije nad okni)
-žal v požaru umrla 79-letna lastnica objekta. Vzrok smrti nam ni znan (zadušitev, ogenj, drugo?)
-po nepreverjenih podatkih bi naj bil vzrok požara peč
-požar gasili gasilski enoti Grajena (2 vozili) in Ptuj (4 vozila). Po prvih podatkih bila GE Ptuj alarmirana 8 minut za GE Grajena.
-poškodovala sta se gasilca GE Grajena - gre samo za stres gasilcev zaradi smrti občanke (mogoče tudi zaradi pogleda na mrtvo osebo). Gasilca sta bila prepeljana k zdravniku in po pregledu prepuščena v domačo oskrbo.
-po nestrokovni oceni in osebnem mnenju je moralo v hiši goreti že kar nekaj časa, preden je bilo javljeno na ReCO112 (trditev potrjena s strani občana, ki je že dalj časa v zraku opazoval dim in mislil, da nekdo kuri gume)
-glede same intervencije pa ni kaj posebnega dodati - klasični pristop z uporabi osebnih zaščitnih sredstev in Tempesta (nadtlačno izpihovanje dima iz prostora). Gasilno sredstvo: voda
Nič na suho!
V prvih poročilih se pojavlja tipični primer bombastičnega obveščanja javnosti tudi na račun gasilcev.
Novinarji strmijo za senzacijo - to se trži in to obstaja od začetka novinarstva do danes po vsem svetu.
Če hočemo kaj spremeniti, bomo morali sami več narediti na tem področju.
V društvih bomo morali poleg vseh komisij in pomočnikov ter referentov, še določiti ljudi, ki bodo lahko dajali izjave za javnost in to takrat ko bodo strnjeni vtisi in to, ko bo akcija končana.
Leta in leta sem opazoval izza avtomobila (bil sem strojnik v poklicni MB)
kako se novinarji trudijo iskat prav bureke, da so povedali čimveč oslarij o sami akciji. Malokateri novinar je poiskal vodjo, pa še to takrat, ko smo ga ostali sodelujoči poslali do njega.
Poleg vseh brezveznih vprašanj se potrudijo ob začetku intervencije izvedeti kdo je zakuril, vzrok požara, škodo itd.
Vsi se pa včasih zmotimo tudi v intervecijah pride do napak morali bomo pričeti upoštevati stanovsko etiko in moralo, kot zdravniki in policaji.
Pričele se bodo ugotavljati napake, obstoječe in izmišljene na sodiščih, ali želi kdo v arest zaradi nepremišljene in prehitre izjave?
Nihče si ne želi zaradi prostovoljstva in humanosti hoditi po sodiščih zaradi budal, ki prehitro stegnejo jezik.
Lep pozdrav, vesele praznike ter srečno,zdravo in predvsem mirno 2006.
Novinarji strmijo za senzacijo - to se trži in to obstaja od začetka novinarstva do danes po vsem svetu.
Če hočemo kaj spremeniti, bomo morali sami več narediti na tem področju.
V društvih bomo morali poleg vseh komisij in pomočnikov ter referentov, še določiti ljudi, ki bodo lahko dajali izjave za javnost in to takrat ko bodo strnjeni vtisi in to, ko bo akcija končana.
Leta in leta sem opazoval izza avtomobila (bil sem strojnik v poklicni MB)
kako se novinarji trudijo iskat prav bureke, da so povedali čimveč oslarij o sami akciji. Malokateri novinar je poiskal vodjo, pa še to takrat, ko smo ga ostali sodelujoči poslali do njega.
Poleg vseh brezveznih vprašanj se potrudijo ob začetku intervencije izvedeti kdo je zakuril, vzrok požara, škodo itd.
Vsi se pa včasih zmotimo tudi v intervecijah pride do napak morali bomo pričeti upoštevati stanovsko etiko in moralo, kot zdravniki in policaji.
Pričele se bodo ugotavljati napake, obstoječe in izmišljene na sodiščih, ali želi kdo v arest zaradi nepremišljene in prehitre izjave?
Nihče si ne želi zaradi prostovoljstva in humanosti hoditi po sodiščih zaradi budal, ki prehitro stegnejo jezik.
Lep pozdrav, vesele praznike ter srečno,zdravo in predvsem mirno 2006.
-
nekdo
-
Žare
Ja madona BregB pa tako grozljivo neukusen spis si napisal. Zdaj pa tak podatek kot, da si vse skupaj samo videl...od daleč!!! Če se prav spomnim si v začetku tvojega spisa omenil da odgovarjaš na oslarije...kaj pa je tvoje pisanje drugega! Laž ima pač kratke noge
In nekdo od tvojih te je oz. ni videl