Vedno obstaja vsaj ena možnost za gašenje požara v notranjem prostoru.
Glede na to, da je lokacija požara v pritličju bi jaz uporabil "pasivni notranji napad".
Ko smo izdelovali analizo večjega požara smo uporabili nov termin in sicer "Tretji napad". Kasneje smo tretji napad poimenovali v pasivni notranji napad, da ga nebi zamenjali za tretjo napadalno skupino.
O "tretjem napadu" smo odprli tudi razpravo na tem forumu.
Pomen dveh izrazov:
Pri aktivnem notranjem napadu gasilec stoji v prostoru in gasi požar v prostoru.
Pri pasivnem notranjem napadu gasilec stoji izven objekta in gasi požar v prostoru.
Obe terminologiji izrazoslovja smo uporabili tudi pri izračunu potrebne in zagotovljene količine vode za gašenje.
Požar -mizarska delavnica Rančigaj
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Oskar je napisal;
Moj nasvet. Postaviti rastezalne lestve na objekt na mestu ki ustreza intenzivnosti in smeri širjenja požara po ostrešju in narediti napad tako , da si nekje na zidni legi pripravimo dokaj varno stojišče. Po potrebi si odpremo del kritine. Z curkom poskušamo doseči jedro oziroma gorljivi material. Če imamo več enot in dostopnost lahko to storimo na več mestih.(špičalniki ne pridejo v upoštev, njim je mesto na gmajni)
moj pogled;
Končno so se začeli nasveti na forumu in ne samo spotikanja če kdo kaj narobe naredi, če se bo v tej smeri nadaljevalo se pa mogoče še kdaj oglasim.
lp
Moj nasvet. Postaviti rastezalne lestve na objekt na mestu ki ustreza intenzivnosti in smeri širjenja požara po ostrešju in narediti napad tako , da si nekje na zidni legi pripravimo dokaj varno stojišče. Po potrebi si odpremo del kritine. Z curkom poskušamo doseči jedro oziroma gorljivi material. Če imamo več enot in dostopnost lahko to storimo na več mestih.(špičalniki ne pridejo v upoštev, njim je mesto na gmajni)
moj pogled;
Končno so se začeli nasveti na forumu in ne samo spotikanja če kdo kaj narobe naredi, če se bo v tej smeri nadaljevalo se pa mogoče še kdaj oglasim.
lp