Požar -mizarska delavnica Rančigaj

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

Vedno obstaja vsaj ena možnost za gašenje požara v notranjem prostoru.

Glede na to, da je lokacija požara v pritličju bi jaz uporabil "pasivni notranji napad".

Ko smo izdelovali analizo večjega požara smo uporabili nov termin in sicer "Tretji napad". Kasneje smo tretji napad poimenovali v pasivni notranji napad, da ga nebi zamenjali za tretjo napadalno skupino.

O "tretjem napadu" smo odprli tudi razpravo na tem forumu.

Pomen dveh izrazov:

Pri aktivnem notranjem napadu gasilec stoji v prostoru in gasi požar v prostoru.

Pri pasivnem notranjem napadu gasilec stoji izven objekta in gasi požar v prostoru.

Obe terminologiji izrazoslovja smo uporabili tudi pri izračunu potrebne in zagotovljene količine vode za gašenje.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
gas112

Odgovor Napisal/-a gas112 »

Oskar je napisal;

Moj nasvet. Postaviti rastezalne lestve na objekt na mestu ki ustreza intenzivnosti in smeri širjenja požara po ostrešju in narediti napad tako , da si nekje na zidni legi pripravimo dokaj varno stojišče. Po potrebi si odpremo del kritine. Z curkom poskušamo doseči jedro oziroma gorljivi material. Če imamo več enot in dostopnost lahko to storimo na več mestih.(špičalniki ne pridejo v upoštev, njim je mesto na gmajni)

moj pogled;

Končno so se začeli nasveti na forumu in ne samo spotikanja če kdo kaj narobe naredi, če se bo v tej smeri nadaljevalo se pa mogoče še kdaj oglasim.
lp
Odgovori