Odzivni časi oziroma čas prihoda na mesto nesreče
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Mislim, da bodo intervencije v dopoldanskem času res vse večji problem. Zakaj?
Ker se je zamenjal sistem in smo sedaj v kapitalizmu, kjer lastnika ne briga humanitarna dejavnost gasilca in ga ne pusti iz tovarne ali drugega delovnega mesta, ker on nima nič od tega. Veliko lastnikov je tujcev, kar še poslabša položaj.
Zatiskati si oči pred tem problemom ne bi bilo prav.Pri nas še nekako krpamo z gasilci iz neke tovarne - 3 in pa z mladimi, ki so študentje ali pa brez zaposlitve. Samo, kako dolgo bo to šlo, pa ne vemo.
LP Ico
Ker se je zamenjal sistem in smo sedaj v kapitalizmu, kjer lastnika ne briga humanitarna dejavnost gasilca in ga ne pusti iz tovarne ali drugega delovnega mesta, ker on nima nič od tega. Veliko lastnikov je tujcev, kar še poslabša položaj.
Zatiskati si oči pred tem problemom ne bi bilo prav.Pri nas še nekako krpamo z gasilci iz neke tovarne - 3 in pa z mladimi, ki so študentje ali pa brez zaposlitve. Samo, kako dolgo bo to šlo, pa ne vemo.
LP Ico
Mislim, da je že ta problem ker en čas pa se nič kaj ne ukrene glede tega. Po moje bi se mogli sprejet neki zakoni, ki nam bi dajalli določene možnosti. Tako da je že skrajni čas da GZS in pa vlada kaj rečeta in kaj sprejmeta in poiščeta določene rešitve glede tega problema.
Ne pa da samo nekaj obljublajo iz tega pa potem ni nič......
Ne pa da samo nekaj obljublajo iz tega pa potem ni nič......
Tehnika nam lajša življenje!
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Darko to je že bilo, pa ne samo v eni enoti in tudi ne samo enkrat.darko napisal/-a:jaz pa se bojim da bo v prihodnje v kakšni enoti ta čas 0(nič). pa ne tako kratek ampak ne bo izvoza.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
darko napisal/-a:jaz pa se bojim da bo v prihodnje v kakšni enoti ta čas 0(nič). pa ne tako kratek ampak ne bo izvoza.
Pri nas se je to zgodilo v četrtek, bili smo aktivirani na nek dimniški požar v "drugem rajonu," ko pa so naši člani prišli na kraj-kolegov iz tistega rajona sploh ni bilo!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ja se strinjam z teboj,kaj pa narediš,če se zaletiš? Me pa kar nekaj gasilcev sprašuje,če skozi naselje prekoračiš hitrost,ko se pelješ na intervencijo z osebnim avtomobilom.Carleone napisal/-a:Pri nas imamo to srečo, da smo intervencijska skupina doma v bližini GD. Tako da je temu primeren tudi kratek čas izvoza, ki je manjši od 5 min. Absolutno pa ne podpiram dirkanja do GD, ob ogrožanju ostalih udeležencev v prometu!
Moj odgovorje tak,če te ne ulovijo OK,drugače si pa v prekršku. Mislim ,da sem prav povedal
Dosedanje izkušnje pač kažejo, da se pri nas še ni zgodilo, da bi koga ustavili, ali pa bi radar plačal.... Ampak se bojim kako bo, ko tak grozijo z stacionarnimi radarji, ki naj bi slikali vsakega, ki ima pretežko nogo, položnico pa sliko pa bi prejel na dom! 
Šumadinac
-
K.R.
Men se je že zgodilo, da so me policaji skozi mesto lovili, ko sem šel na intervencijo, ampak ko sem zapeljal na parkirišče pred gasilnim dom so se le obrnili in odpeljali.
Spet drugič sem z osebnim avtom sred križišča podrgno drug avto. Ženska je bila sicer postavljena malo na tem pasu malo na drugem, pa sem ji rekel naj pelje pred gasilski dom in me počaka. Ko sem prišel iz intervencije me je že klical prijatelj policaj, da je ženska dala prijavo o pobegu iz kraja nesreče. K sreči sem se izvlekel z samo 15.000,00 SIT kazni, ter povračilu škode na vozilu, ki tudi ni bila pretirana.
Spet drugič sem z osebnim avtom sred križišča podrgno drug avto. Ženska je bila sicer postavljena malo na tem pasu malo na drugem, pa sem ji rekel naj pelje pred gasilski dom in me počaka. Ko sem prišel iz intervencije me je že klical prijatelj policaj, da je ženska dala prijavo o pobegu iz kraja nesreče. K sreči sem se izvlekel z samo 15.000,00 SIT kazni, ter povračilu škode na vozilu, ki tudi ni bila pretirana.
Mislim, da smo o ten govorili v neki drugi temi, pa vseeno.
Ko voziš v PGD, ker moraš na intervencijo, veljajo zate vsi zakoni, kot normalno. Domači policisti bodo verjetno pogledali stran, ker nas večino poznajo. Če imaš pa nesrečo, te ne reši nihče. Zato glavo v roke, ko greš izpolnjevat svojo dolžnost, pa čeprav je to včasih težko, saj adrenalin dela.
LP Ico
Ko voziš v PGD, ker moraš na intervencijo, veljajo zate vsi zakoni, kot normalno. Domači policisti bodo verjetno pogledali stran, ker nas večino poznajo. Če imaš pa nesrečo, te ne reši nihče. Zato glavo v roke, ko greš izpolnjevat svojo dolžnost, pa čeprav je to včasih težko, saj adrenalin dela.
LP Ico
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Fantje previdno do PGD mi smo imeli primer, ko se je en naš član pripeljal na alarm in se skoraj zaletel v gasilski dom potem pa še v garaži padel po prikolici in si razbil arkado.
PS Ni bil pijan je abstinent!
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com