Požar -mizarska delavnica Rančigaj
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
pozabil sem dodat..zraven požara v mezgovcih, v mali vasi in tega požara še je verjetno dosti drugih kjer kličejo prvo 113...žal bo brez promocije po tv..oz nekakšnega javnega obveščanja...tega še zelo veliko..in dokler bo 113 tista ki bo prva sprejela klic..gasilci nebomo mogli reševat pravočasno..na žalost..žrtve pa bodo ljudje ki bodo ostajali brez premoženja...mogoče še dosedanji požari niso bili dovolj da bi ljudi javno obvestili...potrebno še bo vsaj 100 takih primerov da bodo eni spregledali..na žalost...toliko z moje strani
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
Zgleda da se bo moglo zgoditi nekaj velikega, da bodo vidilni na gasilski zvezi slovenije začeli ukrepat. Pa saj ni samo obveščanje krivo da gasilci ne prihajamo ravno najhitreje na intervencije, ljudje so brez ulike saj se intervencijskim vozilom sploh ne umikajo več, pa še več celo prehitevajo jih. 
Lp. Aljaž Kotnik
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
Vsekakor skrb vzbujajoče...potem pa zmeraj krivimo samo panične ljudi, ki se v dani situaciji ne znajo najbolje...!sasolovrenc napisal/-a:http://www.hajdina.si/pgdgv/index.htm .....mislim da tudi nekateri gasilci ne vedo katera številka je prava.![]()
LP
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
Požar v Trnavi
Lep pozdrav!
Čopko! Zanima me kako bi ti gasil požar na tako velikem objektu ki nima plate in se streha udira???
Sam sem bil prisoten na intervenciji kot opazovalec, ker nismo bili alarmirani (naš dom je 1,5km od kraja požara 6000 litrov vode v cisterni). Drugače pa mislim da so fantje kar korektno opravili svoje delo tudi Franci (poveljnik GZ Žalec), ki ste ga videli v cokljah sem prepričan da jih ni imel gor kar tako za šalo (je že bla sila), ker vem da zna zelo dobro opravljati delo gasilca in ima ogromno iskušenj.
Ni intervencije brez napak!
Čopko! Zanima me kako bi ti gasil požar na tako velikem objektu ki nima plate in se streha udira???
Sam sem bil prisoten na intervenciji kot opazovalec, ker nismo bili alarmirani (naš dom je 1,5km od kraja požara 6000 litrov vode v cisterni). Drugače pa mislim da so fantje kar korektno opravili svoje delo tudi Franci (poveljnik GZ Žalec), ki ste ga videli v cokljah sem prepričan da jih ni imel gor kar tako za šalo (je že bla sila), ker vem da zna zelo dobro opravljati delo gasilca in ima ogromno iskušenj.
Ni intervencije brez napak!
Gasilci 112
-
sasolovrenc
rok.b. bi bilo verjetno vseeno, če bi gasili iz tal s turbomatiki, ki porabijo bistveno manj vode, saj objekt nima ne vem kakšne višine.
Rok a se tebi zdi normalno, da ste vi ostali v garaži, ki ste oddaljeni 1500m od objekta, poziv pa so dobili npr. tudi tisti
ki so oddaljeni od objekta 10 km, se ti zdi logično?
Na RECO Celje pa je bila informacija dežurnega, da ni vodja g.Šoštarič ampak g.Naraks!
Rok a se tebi zdi normalno, da ste vi ostali v garaži, ki ste oddaljeni 1500m od objekta, poziv pa so dobili npr. tudi tisti
Na RECO Celje pa je bila informacija dežurnega, da ni vodja g.Šoštarič ampak g.Naraks!
Rok sej drugače nisi mogel gasit, notranji napadi tukaj ne pridej vpoštev, res pa je da se je pretiravalo z uporabo vode. Od začetka ko do bile na kraju intervencije samo 4 cisterne se ni tako, potem ko smo pa prišli na pomoč z naših koncev je pa voda tekla v potokoh iz delavnice. Ko po mojem mnenju ni bilo več potrebe saj so bila samo še žarišča. Lahko da se motim. Pa krivo je prepozno aktiviranje pomoči iz drugih občin. Kaj naj naredijo v 30 minutah tamkajšni gasilci samo 3 cisternami
Pritisk v hidrantu pa tak da smo našo cisterno polnili več ko 10 pa imamo 5 tisoč litrov vode.
Lp. Aljaž Kotnik
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
O klicanju 113 in 112 so odprte druge teme. Tudi o colkih je dovolj povedanega in narisanega, predlagam da debata teče o sami intervenciji, če je seveda še kaj novega.
Sam pa sem osebno poklical poveljnika PGD Gerečja vas in ga obvestil o verjetni pomoti na njihovi spletni strani, kjer je napisano: "za pomoč pokliči 113"
Toliko za prvo opozorilo !
moderator
Sam pa sem osebno poklical poveljnika PGD Gerečja vas in ga obvestil o verjetni pomoti na njihovi spletni strani, kjer je napisano: "za pomoč pokliči 113"
Toliko za prvo opozorilo !
moderator
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Kot tisti ki je načel temo, bi lahko nad vse skupaj rekel samo to da je to že dolgo prežvečena tema! namreč oblačenje na intervenciji!
problem prostovoljnega gasilstva je pač ta da je prostovoljno in ko gasilec dobi poziv ponavadi ne čaka doma na pozar ampak se nahaje nekje od doma!
In če si blizje požara gres direktno na pozar obleko ti pa prinesejo z gasilskim vozilom in glej ga zlomka v naglici so nekaj pozabili!
Mislim da se to dogaja na skoraj vsakem pozaru in to ni nič novega!
Nekoč sem videl kako sta gasilca nosila iz pozara ven v kratkih hlačah stvari od vrat naprej pa gasilca v obleki in z IDA!
upam da se bodo stvari iz leta v leto izboljsevale v smislu intervencijskih oblek in opreme!
problem prostovoljnega gasilstva je pač ta da je prostovoljno in ko gasilec dobi poziv ponavadi ne čaka doma na pozar ampak se nahaje nekje od doma!
In če si blizje požara gres direktno na pozar obleko ti pa prinesejo z gasilskim vozilom in glej ga zlomka v naglici so nekaj pozabili!
Mislim da se to dogaja na skoraj vsakem pozaru in to ni nič novega!
Nekoč sem videl kako sta gasilca nosila iz pozara ven v kratkih hlačah stvari od vrat naprej pa gasilca v obleki in z IDA!
upam da se bodo stvari iz leta v leto izboljsevale v smislu intervencijskih oblek in opreme!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
se strinjam z tabo...ampak pri nas je tako..da prvo pridemo v gasilski dom...tudi če sosedu hiša gori...kaj pa boš ukreno sam?..v gasilskem domu pa je mogoče premalo ljudi za izvoz...ti pa si sam na kraju pa čakaš..mislim da kdo je pravi gasilec si gre v gasilski dom po obleko..in ima tam na rezervi vsaj ene zokne..saj tudi mi ne čakamo oblečeni pa obuti...uros11 napisal/-a: problem prostovoljnega gasilstva je pač ta da je prostovoljno in ko gasilec dobi poziv ponavadi ne čaka doma na pozar ampak se nahaje nekje od doma!
zanima pa me zakaj se niste odločli za notranji napad?..ni bil več mogoč ob prihodu?
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
notranji napad
Verjemi, da bi se notranji napadi izvedli takoj ob prihodu, če bi se dalo, ampak se ni, saj ni bilo junaka, ki bi si upal stati na gibs ploščah (na podstrešju) in gasiti ostrešje. Kot verjetno veš, se gibs plošča napije vode in pade na tla. Toliko o tem.
Rok Ušen, GČ I. st.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Iz dosedaj prebranega in iz fotografij sem ugotovil, da vas muči eno vprašanje in upam da bom zadel bistvo:
Situacija je takšna : Avtolestve še ni, noter se ne more ker odpada strop, polivanje iz tal ne doseže žarišča. KAJ STORITI
Moj nasvet. Postaviti rastezalne lestve na objekt na mestu ki ustreza intenzivnosti in smeri širjenja požara po ostrešju in narediti napad tako , da si nekje na zidni legi pripravimo dokaj varno stojišče. Po potrebi si odpremo del kritine. Z curkom poskušamo doseči jedro oziroma gorljivi material. Če imamo več enot in dostopnost lahko to storimo na več mestih.(špičalniki ne pridejo v upoštev, njim je mesto na gmajni)
V tej smeri debatirajmo !
Situacija je takšna : Avtolestve še ni, noter se ne more ker odpada strop, polivanje iz tal ne doseže žarišča. KAJ STORITI
Moj nasvet. Postaviti rastezalne lestve na objekt na mestu ki ustreza intenzivnosti in smeri širjenja požara po ostrešju in narediti napad tako , da si nekje na zidni legi pripravimo dokaj varno stojišče. Po potrebi si odpremo del kritine. Z curkom poskušamo doseči jedro oziroma gorljivi material. Če imamo več enot in dostopnost lahko to storimo na več mestih.(špičalniki ne pridejo v upoštev, njim je mesto na gmajni)
V tej smeri debatirajmo !
Zadnjič spremenil Oskar, dne 15. Avgust 2007, 22:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !