Odzivni časi oziroma čas prihoda na mesto nesreče
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Sem nov član na tem forumu. Smo osrednja enota v občini ki ima koncesijo ob posredovanju ob prometnih nesrečah in nevarnih snoveh.Ponavadi imamo izvoz od prejetega obvestila pa do izvoza iz garaže 3 minute ali manj.Izvoz javimo preko UKV postaje prav tako ko prispemo na mesto nesreče in ko pridemo nazaj v dom.Nazadnje pokličemo v ReCO po telefonu da posredujemo natančne informacije o samem poteku na intervenciji.
LP Tomaž
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tale 1. april je pa hudič
. Naš kurjač nam je danes spet zakuril, pa so se naši fantje drug drugemu smejali, da je gasilski nateg. No, hvala bogu da so le izvozili in pravočasno omejili in pogasili požar ob cesti Mengeš - Koseze, kjer nas neznani piromanček oskrbuje z delom
LP
Janez
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Janez tole kurjenje je že prav smešno. Fantje s Homca imajo zadnje čase "norišnico". Enega petelina smo morali ukrotiti celo skupaj. Ne vem ali se bo piroman umiril...Janez Koncilija napisal/-a:Tale 1. april je pa hudič. Naš kurjač nam je danes spet zakuril, pa so se naši fantje drug drugemu smejali, da je gasilski nateg. No, hvala bogu da so le izvozili in pravočasno omejili in pogasili požar ob cesti Mengeš - Koseze, kjer nas neznani piromanček oskrbuje z delom
![]()
LP
Janez
lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Hm, glede na "stalno traso" je naš piromanček že približno lociran, žal ne 100 % in upam, da mu ne bo prej uspelo zakuriti toliko, da ognja ne bomo več ujeligapex napisal/-a: Janez tole kurjenje je že prav smešno. Fantje s Homca imajo zadnje čase "norišnico". Enega petelina smo morali ukrotiti celo skupaj. Ne vem ali se bo piroman umiril...![]()
lp
Tisto o vašem sem pa bral v časopisu, da je podkuril skavtom, za župnišče pa so bili naši fantje pripravljeni na izvoz, no pomoč ni bila potrebna.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Turbo avtomobili in pa 100 kvadratnih metrov področja, ki ga pokrivate?!Samo napisal/-a:Okoli 5 minut od poziva do prihoda na kraj intervencije.
Hja, Samo pozdravljen na forumu...Veš, zelo težko ti verjamem v tem podatku, da ste v 5 minutah od poziva že na kraju dogodka
Lp pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Tudi pri nas je tako. Na zadnji intervenciji našega društva (požar kozolca) je bila enota za hitro posredovanje (nosilci pozivnikov)Bobby napisal/-a:Pri nas ko pride do alarma se izvozi takoj....nikoli se ne čaka.....
obveščena ob 13:39, na kraju požara pa je bila ob okoli 13:50 (GVC 16/25 Tam 125 in štirje gasilci).
Razdalja od gasilskega doma do kraja požara je cca. 700-800 metrov zračne linije.
Pri nas je problem predvsem zaradi pomanjkanja voznikov z C kategorijo, imamo sicer še GV-V1, a z kotorno
in nekaj sto litri vode nisi kos popolnoma razvitemu požaru kozolca.
Se mi zdi pa zelo čudno, da se čaka, da je posadka GVCja polna. Pri nas se izvozi takoj oz. z min. tremi-štirimi gasilci, s tem, da je eden gasilec, ali pač kdorkoli, ki je pri roki in zanesljiv med tem v gasilskem domu.
Lp, Uroš
Cogito, ergo sum.

No večkrat že napisano z moje strani: da je pri nas čas izvoza v roku 2-4 minut-v popoldanskem času, dopoldne in ponoči se vse skupaj zategne za kako minuto: je pa res, da je en član 10m od GD,drugi 150m, eden živi v GD, jaz sem 200m stran...pa če prileti še kdo dovolj hitro...Pa imamo ekipico za v GVV1.
S tem da eden od nas 4ih počaka, ker imata v tej četverici izpit za C 2.
Ampak čas od alarma pa do prihoda na kraj dogodka, je pa kar precej drugačen in to iz intervencije na intervencijo....
S tem da eden od nas 4ih počaka, ker imata v tej četverici izpit za C 2.
Ampak čas od alarma pa do prihoda na kraj dogodka, je pa kar precej drugačen in to iz intervencije na intervencijo....
Šumadinac
Občina Medvode: 78,5 km2, 14300 prebivalcev, 6 gasilskih društev. Brigada pride v Medvode samo v primeru prometne nesreče, ker nimamo koncesije, pa še to v okoli 20-30 minutah. Občani se zanašajo na lokalne gasilce in gasilci sami nase. Sam sem čas do prihoda na kraj intervencije meril le enkrat in takrat je bilo okoli 4 minute. Prilagam video. Okoli 5 minut za večino ostalih intervencij pa je približna ocena, mogoče res malo optimistična, upam pa si trditi, da pod 10 minut. Podobni čas velja tudi za vsa društva v občini, seveda na svojem področju. Moja enota je osrednja v občini (3. kategorija), zato včasih pomagamo tudi drugim društvom, pot do njihovega teritorija pa nam doda še kakšnih 5 do 10 minut.
Opis videa (za predvajanje rabite Quick Time Player):
Pozivnik zapiska, obujem se, skočim v avto, peljem do gasilskega doma, tam so že 3je gasilci, ki so tudi ravno prispeli. Oblačim se ceeelo večnost, ker sem založil nogavice, grem mimo gospodarja, ki ostane v GD na zvezi in skočim v GVC in že smo na poti. Prispemo po okoli 4 minutah. Tokrat se nam niti ni mudilo, ker je gorel samo kontejner
In kakor je Šumadinac napisal imamo tudi pri nas srečo, da dovolj gasilcev živi blizu GD: gospodar 5 m, podpoveljnik in glavni strojnik 15 m, jaz in poveljnik in še nekaj gasilcev 500 m.
Enkrat smo skoraj tako po proženju pozivnikov javili izvoz z dvema voziloma (5+3 posadke) in možakar iz centra kar ni mogel verjeti: "Kaj??? A vi živite tam notri???". Kaj naj rečem, velikokrat smo na obisku pri podpoveljniku
Opis videa (za predvajanje rabite Quick Time Player):
Pozivnik zapiska, obujem se, skočim v avto, peljem do gasilskega doma, tam so že 3je gasilci, ki so tudi ravno prispeli. Oblačim se ceeelo večnost, ker sem založil nogavice, grem mimo gospodarja, ki ostane v GD na zvezi in skočim v GVC in že smo na poti. Prispemo po okoli 4 minutah. Tokrat se nam niti ni mudilo, ker je gorel samo kontejner
In kakor je Šumadinac napisal imamo tudi pri nas srečo, da dovolj gasilcev živi blizu GD: gospodar 5 m, podpoveljnik in glavni strojnik 15 m, jaz in poveljnik in še nekaj gasilcev 500 m.
Enkrat smo skoraj tako po proženju pozivnikov javili izvoz z dvema voziloma (5+3 posadke) in možakar iz centra kar ni mogel verjeti: "Kaj??? A vi živite tam notri???". Kaj naj rečem, velikokrat smo na obisku pri podpoveljniku
Bogu v čast, ljudem v pomoč
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Uh , kako zgrešena taktika.Mi daš na zvezo malo tvojega poveljnika ? Da mu ušesa navijem. Trije gasilci v GVC 16/25 ? Le kaj boste naredili , počakajte še minuto pa vas bo 5 ali 6 ,Uroš Lenarčič napisal/-a: Se mi zdi pa zelo čudno, da se čaka, da je posadka GVCja polna. Pri nas se izvozi takoj oz. z min. tremi-štirimi gasilci, s tem, da je eden gasilec, ali pač kdorkoli, ki je pri roki in zanesljiv med tem v gasilskem domu.
Lp, Uroš
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !