Velik požar v Dravogradu - MONTER DRAVOGRAD
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Drago Feri ,če bi bil saj malo seznanjen z delom poklicnih gasilcev,bi lahko vedel da je Monter del železarne Ravne.V primeru ko pa izvozimo pa imamo zato tudi dežurne na domu,ki pridejo takoj v službo.
P.S. ker pa si Ravenčan pa zelo dobro veš,da stanujejo sodelavci v gasilskem domu ( 2 zaposlena ).
P.S. ker pa si Ravenčan pa zelo dobro veš,da stanujejo sodelavci v gasilskem domu ( 2 zaposlena ).
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
Vendar je pa ena zelo zanimiva stvar.Takrat ko se pojavi neka intervencija se najde zelo veliko gostov in občanov,ki blage veze nimajo o nastali situaciji in modrujejo,pametujejo in mislijo da vejo vse.Do danes nisem vedel da občani Dravograda obiskujejo forum potem pa, kar naenkrat je veliko modrecev,ki vejo vse.V bodoče bi bilo bolje da se vsaj registrirate in da vemo s kom komuniciramo tako kot mi ostali,ki si vsaj upamo napisati svoje ime oziroma so naši podatki vidni.
-09.12.2004 bo analiza intervencije in takrat se bo vedelo več,nekateri,ki sedaj zelo veliko pametujejo in se skrivajo za gosti,pa bodo zelo presenečeni.
-09.12.2004 bo analiza intervencije in takrat se bo vedelo več,nekateri,ki sedaj zelo veliko pametujejo in se skrivajo za gosti,pa bodo zelo presenečeni.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
-
zavecb
Velik požar v Dravogradu-MONTER DRAVOGRAD
Ko prebiram vaša mnenja okoli intervencije, ki je bila v Dravogradu na Monterju in razmišljam ali se naj se odzovem na razna besedičenja nekaterih okoliških gasilcev, ki iščejo v vsaki intervenciji samo
slabe stvari in napake ali pa naj pustim stvari času,
da se razčistijo na bolj strokoven in gasilcem primeren način,
me premaga tisti drugi del mene, ki govori naj še drugi spoznajo
kako se je vse skupaj odvijalo.
Na začetku vam moram povedati,da sem bil vodja na tej intervenciji.
Da pa me boste lažje razumeli se v predstavitvi ne bom spuščal v detaljne podrobnosti in časovne analize,
ker še uradna analiza ni bila opravljena (predvidena je za naslednji teden).
Na kraju požara sem bil prvi še z dvema gasilcema iz našega društva PGD Dravograd.
Ko sem zagledal situacijo, ki je bila vse prej kot lepa,kar katastrofalna,sem takoj naročil kolegu, da poišče vodne vire v bližini.
V času našega prihoda je zajel ogenj že skoraj polovico objekta.
Od vročine so popokala stekla na strani, kar je dalo še več zaleta ognju.
Ko je za mano pripeljala naša cisterna z 4000 vode sem odredil napad iz vzhodne smeri na zgornjem delu,da bi preprečil širjenje ognja naprej.
V tistem času sem ugotovil,da morebitnih zunanjih hidrantov ni v bližini,
objekti ki pa bi v notranjosti lahko imeli hidrant pa so bili zaklenjen.
Glede na to,da sem podal podatke ReCo je to alarmiralo še naslednja društva v zvezi.
Po obvestilo iz Reco,da je to objekt lakirnice,kjer se lahko nahajajo
razne nevarne snovi in tekočine,glede na to da še vedno nisem prišel do hidrantov in poznavanju osebne zaščitne opreme društev v zvezi sem se odločil,
da zaprosim ReCo za aktiviranje zavoda za nevarne snovi,IDA in količino vode.
Pgd Čneče(cisterna 2500l) je prispelo naslednje z nekaj minutno razliko,takoj za njimi pa
gasilci zavoda.(8000l vode,oprema za nevarne snovi in pa rezervnimi IDA)
Pgd Črneče sem razporedil na zahodno stran,kjer so napadalci preko velikih vrat zadrževali požar,da se ni razširil naprej.
V tem času smo cisterne napajali iz cisterne zavoda do prihoda
delavca Monterja,
ki nam je odprl vrata sosednjih objektov,kjer smo lahko
polnili cisterne in pa naredili napad na zahodu.
Med tem časom je prispelo Pgd Šentjanž,ki je po neuradnih podatkih bilo aktivirano prvo.
V dogovoru z njimi smo naredili napad še na sprednji del poslopja.Moram povedati,da teren poznajo,zato so predlagali napad še z MB iz sosednje reke Mislinje.
Verjetno,če bi vedel za vse te možnosti že takrat, bi ukrepal drugače.
V notranjosti nam je ogenj uspelo omejiti,da se ni širil naprej,je pa zajelo
streho,ki je bila dvojno krita,vmes pa nekje leseni opaž,izolacija..
Tudi te govorice moram demantirati, da so prostovoljni gasilci odklonili komando za notranji napad.
Glede na dano situacijo (nevarne snovi,padajoči deli strehe in pa trenutna prisotnost operativcev z IDA)sem se odločil,da v notranji napad pošljem dva gasilca iz zavoda.
V naslednjem trenutku pa sem imel v pripravljenosti operativca z IDA iz PGD Šentjanž, da bi lahko zamenjala prej omenjena.
Na obeh straneh,kjer so gasilci peprečevali širjenje ognja pa vstopa nisem dovolil,zaradi padajočih delcev in pa gostega dima,ki pa je bil še vedno zaskrbljajoč.
Med tem sem dobil obvestilo,da je izvozilo tudi PGD Libeliče in PGD Trbonje,ki pa sem ga preklical,vendar žal prepozno.Z obstoječimi gasilci in tehniko smo obvladovali požar.
Na vzhodni,kjer streha še ni zajel ogenj,je pa obstajal sum,da se bo razširil tudi na to stran sem določil ekipo treh napadalcev,opremljenih z IDA, da poskušajo ta del pogasiti in pa preprečiti nadaljne širjenje požara.
Odkrivati so morali del strehe,da bi lahko prišli do srednjega sloja strehe,
kjer je gorelo.
Tudi na ta račun sem poslušal očitke zakaj z dihalci na streho(s strani drugih gasilcev v zvezi).
Še enkrat povem to;
ker sem se tako odločil,
ker mi več pomeni zdravje mojih ljudi,
ker še vedno nismo vedeli kaj je v sami lakirnici gorelo in zato,
ker ne pristajam na neke politične spletke v naši zvezi,katere postavljajo nekateri ,
ne zavedajoč se morebitni posledic v primeru nesreče operativca.
Danes se nihče v zvezi in njenem vodstvu ne sprašuje kaj so ti gasilci na intervenciji rešili,bodisi prostovoljci v zvezi Dravograd ali naši poklicni kolegi,
pomembneje je to zakaj je vodja intervencije zahteval poklicno enoto.
Pa šekaj okoli politike,
sprasujem se ,če me bodo jutri napadali zakaj vendar sem v takšni intervenciji zahteval interventno reševalno vozilo,ki je bilo v pripravljenosti pri vhodu,
ali mogoče malo čaja,ki je itak prišel prepozno.
Fantje,poglejmo si v oči,po bitki biti general je lahko,dobiti bitko pa je drugo vprašanje.
V uri nam je uspelo požar dokončno lokalizirati,
dokončno pa smo ga pogasili do polnoči.
Vsem sodelujočim na intervenciji sem se zahvalil za sodelovanje,sam pa sem z mojimi fanti ostal na požarni straži do 5 zjutraj.
Ne bom se spuščal tako nizko kot nekateri ljudje v naši zvezi,
ne mislim obravnavati določenih nizkih udarcev,ampak če bom prisiljen bom tudi jaz nekoga brcnil tam spodaj.
Vem,da sem predolg vendar moram opraviti še nekaj,
zahvaljujem se vsem prostovoljnim društvom v zvezi(Črneče,Šentjanž,
Libeliče,Trbonje in seveda mojim fantom PGD Dravograd), Poklicnemu zavodu ravne za njihovo pogumno in nesebično pomoč pri intervenciji,pravtako pa gre zahvala ReCo SG,policiji Dravograd in pa Reševalni službi Ravne.
Ne rečem, da se na intervenciji niso delale napake,
te napake niso bile ključnega pomena za uspeh intervencije,
je pa treba na njih opozorit,
vendar na način katerega predpisuje naša gasilska služba in to
je analiza,na katero so vabljeni vsi prisotni krogi na intervenciji.
Ne odobravam pa nekakšnih zmenkarij,ki se dogajajo v raznih vaških gostilnah in modrujejo o uspehu ali še boljše neuspehu intervencije.
Upam,da sem s svojim prispevkom vsaj malo razjasnil stvari,
na vsaki intervenciji pa obstaja pomislek,kaj bi bilo lahko boljše.
Zadovoljen sem z potekom intervencije,rešili in preprečili smo najhujše,
kar pa je bilo osebno zame najlepše, da sem stisnil roko fantoma iz intervencijskega vozila reševalne službe,se jima zahvalil za prebite ure na mrazu,
ker sem vedel ,da so se operativci vsi nepoškodovani vrnili na svoje domove.
Bojan Zavec
slabe stvari in napake ali pa naj pustim stvari času,
da se razčistijo na bolj strokoven in gasilcem primeren način,
me premaga tisti drugi del mene, ki govori naj še drugi spoznajo
kako se je vse skupaj odvijalo.
Na začetku vam moram povedati,da sem bil vodja na tej intervenciji.
Da pa me boste lažje razumeli se v predstavitvi ne bom spuščal v detaljne podrobnosti in časovne analize,
ker še uradna analiza ni bila opravljena (predvidena je za naslednji teden).
Na kraju požara sem bil prvi še z dvema gasilcema iz našega društva PGD Dravograd.
Ko sem zagledal situacijo, ki je bila vse prej kot lepa,kar katastrofalna,sem takoj naročil kolegu, da poišče vodne vire v bližini.
V času našega prihoda je zajel ogenj že skoraj polovico objekta.
Od vročine so popokala stekla na strani, kar je dalo še več zaleta ognju.
Ko je za mano pripeljala naša cisterna z 4000 vode sem odredil napad iz vzhodne smeri na zgornjem delu,da bi preprečil širjenje ognja naprej.
V tistem času sem ugotovil,da morebitnih zunanjih hidrantov ni v bližini,
objekti ki pa bi v notranjosti lahko imeli hidrant pa so bili zaklenjen.
Glede na to,da sem podal podatke ReCo je to alarmiralo še naslednja društva v zvezi.
Po obvestilo iz Reco,da je to objekt lakirnice,kjer se lahko nahajajo
razne nevarne snovi in tekočine,glede na to da še vedno nisem prišel do hidrantov in poznavanju osebne zaščitne opreme društev v zvezi sem se odločil,
da zaprosim ReCo za aktiviranje zavoda za nevarne snovi,IDA in količino vode.
Pgd Čneče(cisterna 2500l) je prispelo naslednje z nekaj minutno razliko,takoj za njimi pa
gasilci zavoda.(8000l vode,oprema za nevarne snovi in pa rezervnimi IDA)
Pgd Črneče sem razporedil na zahodno stran,kjer so napadalci preko velikih vrat zadrževali požar,da se ni razširil naprej.
V tem času smo cisterne napajali iz cisterne zavoda do prihoda
delavca Monterja,
ki nam je odprl vrata sosednjih objektov,kjer smo lahko
polnili cisterne in pa naredili napad na zahodu.
Med tem časom je prispelo Pgd Šentjanž,ki je po neuradnih podatkih bilo aktivirano prvo.
V dogovoru z njimi smo naredili napad še na sprednji del poslopja.Moram povedati,da teren poznajo,zato so predlagali napad še z MB iz sosednje reke Mislinje.
Verjetno,če bi vedel za vse te možnosti že takrat, bi ukrepal drugače.
V notranjosti nam je ogenj uspelo omejiti,da se ni širil naprej,je pa zajelo
streho,ki je bila dvojno krita,vmes pa nekje leseni opaž,izolacija..
Tudi te govorice moram demantirati, da so prostovoljni gasilci odklonili komando za notranji napad.
Glede na dano situacijo (nevarne snovi,padajoči deli strehe in pa trenutna prisotnost operativcev z IDA)sem se odločil,da v notranji napad pošljem dva gasilca iz zavoda.
V naslednjem trenutku pa sem imel v pripravljenosti operativca z IDA iz PGD Šentjanž, da bi lahko zamenjala prej omenjena.
Na obeh straneh,kjer so gasilci peprečevali širjenje ognja pa vstopa nisem dovolil,zaradi padajočih delcev in pa gostega dima,ki pa je bil še vedno zaskrbljajoč.
Med tem sem dobil obvestilo,da je izvozilo tudi PGD Libeliče in PGD Trbonje,ki pa sem ga preklical,vendar žal prepozno.Z obstoječimi gasilci in tehniko smo obvladovali požar.
Na vzhodni,kjer streha še ni zajel ogenj,je pa obstajal sum,da se bo razširil tudi na to stran sem določil ekipo treh napadalcev,opremljenih z IDA, da poskušajo ta del pogasiti in pa preprečiti nadaljne širjenje požara.
Odkrivati so morali del strehe,da bi lahko prišli do srednjega sloja strehe,
kjer je gorelo.
Tudi na ta račun sem poslušal očitke zakaj z dihalci na streho(s strani drugih gasilcev v zvezi).
Še enkrat povem to;
ker sem se tako odločil,
ker mi več pomeni zdravje mojih ljudi,
ker še vedno nismo vedeli kaj je v sami lakirnici gorelo in zato,
ker ne pristajam na neke politične spletke v naši zvezi,katere postavljajo nekateri ,
ne zavedajoč se morebitni posledic v primeru nesreče operativca.
Danes se nihče v zvezi in njenem vodstvu ne sprašuje kaj so ti gasilci na intervenciji rešili,bodisi prostovoljci v zvezi Dravograd ali naši poklicni kolegi,
pomembneje je to zakaj je vodja intervencije zahteval poklicno enoto.
Pa šekaj okoli politike,
sprasujem se ,če me bodo jutri napadali zakaj vendar sem v takšni intervenciji zahteval interventno reševalno vozilo,ki je bilo v pripravljenosti pri vhodu,
ali mogoče malo čaja,ki je itak prišel prepozno.
Fantje,poglejmo si v oči,po bitki biti general je lahko,dobiti bitko pa je drugo vprašanje.
V uri nam je uspelo požar dokončno lokalizirati,
dokončno pa smo ga pogasili do polnoči.
Vsem sodelujočim na intervenciji sem se zahvalil za sodelovanje,sam pa sem z mojimi fanti ostal na požarni straži do 5 zjutraj.
Ne bom se spuščal tako nizko kot nekateri ljudje v naši zvezi,
ne mislim obravnavati določenih nizkih udarcev,ampak če bom prisiljen bom tudi jaz nekoga brcnil tam spodaj.
Vem,da sem predolg vendar moram opraviti še nekaj,
zahvaljujem se vsem prostovoljnim društvom v zvezi(Črneče,Šentjanž,
Libeliče,Trbonje in seveda mojim fantom PGD Dravograd), Poklicnemu zavodu ravne za njihovo pogumno in nesebično pomoč pri intervenciji,pravtako pa gre zahvala ReCo SG,policiji Dravograd in pa Reševalni službi Ravne.
Ne rečem, da se na intervenciji niso delale napake,
te napake niso bile ključnega pomena za uspeh intervencije,
je pa treba na njih opozorit,
vendar na način katerega predpisuje naša gasilska služba in to
je analiza,na katero so vabljeni vsi prisotni krogi na intervenciji.
Ne odobravam pa nekakšnih zmenkarij,ki se dogajajo v raznih vaških gostilnah in modrujejo o uspehu ali še boljše neuspehu intervencije.
Upam,da sem s svojim prispevkom vsaj malo razjasnil stvari,
na vsaki intervenciji pa obstaja pomislek,kaj bi bilo lahko boljše.
kar pa je bilo osebno zame najlepše, da sem stisnil roko fantoma iz intervencijskega vozila reševalne službe,se jima zahvalil za prebite ure na mrazu,
Bojan Zavec
Saj nekdo iz vse zgodbe, ki je kritično in z vsemi argumeti opisal vso zgodbo... BRAVO!
Najbolj všeč mi je pa tale stavek:
Ali drugače J... denar in vse osatalo, če se je samo nekdo poškodovan, da ne govorim o najhujšem, da bi mlada družina ostala brez očeta!
LP Marolt

Najbolj všeč mi je pa tale stavek:
Ali drugače J... denar in vse osatalo, če se je samo nekdo poškodovan, da ne govorim o najhujšem, da bi mlada družina ostala brez očeta!
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Bojan. Glede na vse prebrano si krepal pravilno in preudarno. To veš tudi sedaj ker znaš zadevo argumentirati. Kot vodja intervencije si se za moje pojme izkazal ne glede na to koga si zahteval za aktiviranje oz. kake so bile tvoje odločitve.
Takih kot si ti je pri nas premalo. Politika bo slej ko prej izgubila boj s stroko.
Car si. Take hočemo.
lp
Takih kot si ti je pri nas premalo. Politika bo slej ko prej izgubila boj s stroko.
Car si. Take hočemo.
lp
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Kaj naj rečem ,kot le to bravo Bojan ,res sem ponosen,da sem lahko poveljnik v PGD Dravograd,ker vem da smo zelo dobro usposobljeni in izobraženi.Vendar kaj nam pomaga to če pa se politika vtikuje v gasilske domove in je zato tako , kot je.Vendar je žalostno samo to ,da smo z skupnimi močmi poskušali in nam je tudi uspelo preprečiti najhujše,sedaj pa se najdejo ljudje,ki bi morali biti na intervenciji in jo celo voditi,so tja prišli v civilu in sedaj modrujejo ,sami pa niso imeli j--c,da bi prevzeli vodenje.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
že dolgo prebiram Forum in sem tudi član le tega,pa se nekako nisem mogel odločiti za kakeršnokoli debato, oziroma objavo. Ker pa je ostalo nekaj odprtih vprašanj glede požara na Monterju, na katerem sem tudi aktivno sodeloval in zagotavljanju požarne varnoti v lokalni skupnosti, pa bi prvo odgovoril FERIJU; v GZ Ravne SMO usposobljeni za gašenje in reševanje, če si hotel vprašati gdo je bi v enoti ko smo mi izvozili na intervencijo ti lahko povem, da so dežurali štirje gasilc oziroma sodelavci. Glede Monterja pa tole; vsa čast vodji intervencije, dobro je korigiral delo med enotami ,tudi posvetovati se mu ni bilo pod čast.Pri samem gašenju pa bi rekel,da vse pogosteje pozabljamo na notranje napadalce,kar se je tudi tu dogajalo.Moram pa reči da so naju dobro varovali, po sistemu udri z vodo po siromaku.
Bravo Bojan to ,kar si napisal na forum napiši še v revijo gasilec,da si bodo prebrali še ostali ,ki ne berejo forum tako ali drugače ,pa še analizo priloži ,da se bomo lahko še ostali pomenili o takih in podobnih rečeh.Osebn zelo podpiram tvoja dejanja in mislim ,da sem se spet poučil o nečem novem še enkrat vse čestitke. 
- Gasilec Rače
- Kraj: Rače
Vsa podpora Bojanu in kot sem že omenil v svojem prejšnjem prispevku si ti strokovni delavec ne pa županja in dajmo si enkrat dopovedat da je nesmiselno se stalno opravičevat za svoja plemenita dejanja in začnimo enkrat tako:Uspeli smo rešiti naslednje .... Kar znaša....sit.
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Prijatelj me je opozoril, naj pogledam na gasilski forum, saj se menda tam pišejo zanimive reči o požaru na Monterju, »zanimive« kolikor za koga.
Zdi se mi, da vedno, kadar je požar v občini Dravograd in je potrebna pomoč GZ Ravne pride do »kregarije« z županjo Dravograda. Županja se očitno ne zaveda, da je ona odgovorna za požarno varnost Dravograda. Pa saj ne gre denar iz njenega žepa, ampak iz proračuna občine, in če se tam na leto ne najde nekaj denarja tudi za GZ Ravne je to sramota, saj vemo, da denar za nogomet, pa v Dravogradu sploh ni problem.
Nekateri pišete, zakaj rabijo gasilci PGD Dravograd pomoč Zavoda, če so v zvezi še štiri druga gasilska društva. To je res, ampak se zavedate, da so še slabše opremljena kot Dravograd in brez znanja in izkušenj. Kaj ti pomaga ta pa ta tečaj, če pridobljenega znanja nisi nikoli uporabil v praksi.
Vodja intervencije v soboto ravnal popolnoma pravilno. Na tako zahtevni intervenciji je potrebna previdnost in potrebno je zaščititi tudi gasilce ne samo premoženja, zato menim da IDA na intervenciji ni nikoli preveč.
Zanima pa me to, kaj si misli županja, če je letos kupila cisterno PGD Črneče, da lahko sedaj oni pogasijo vse?
Prav zgrozilo me je članek v Slovenskih novicah.
Citiram županjine besede, ko so jo klicali s centra:
»Kaj se vi hecate, ali kaj? Pokličite prostovoljno društvo iz Črneč.
Nekateri verjetno ne veste, da je županja Črnečanka in normalno, da navija za svoje, potem takem pa naj jih še primerno opremi z oblekami in z znanjem.
Županja: »Že dolgo imamo težave, saj je isti človek poveljnik prostovoljnega društva v Dravogradu zaposlen na gasilskem zavodu na Ravnah«.
Pa kaj, naj bo vesela, gasilce prav gotovo veseli, da imajo v svoji sredi Mirana, ki jih nenehno obvešča o vseh novostih na področju požarne zaščite in jih pošilja na izobraževanja.
Škoda je vsakeršnih besed, ker človeku preprosto postane slabo ob izjavah županje.
Vso podporo dam Bojanu Zavecu in Miranu Korošaku, saj sta v soboto ravnala pravilo.

Zdi se mi, da vedno, kadar je požar v občini Dravograd in je potrebna pomoč GZ Ravne pride do »kregarije« z županjo Dravograda. Županja se očitno ne zaveda, da je ona odgovorna za požarno varnost Dravograda. Pa saj ne gre denar iz njenega žepa, ampak iz proračuna občine, in če se tam na leto ne najde nekaj denarja tudi za GZ Ravne je to sramota, saj vemo, da denar za nogomet, pa v Dravogradu sploh ni problem.
Nekateri pišete, zakaj rabijo gasilci PGD Dravograd pomoč Zavoda, če so v zvezi še štiri druga gasilska društva. To je res, ampak se zavedate, da so še slabše opremljena kot Dravograd in brez znanja in izkušenj. Kaj ti pomaga ta pa ta tečaj, če pridobljenega znanja nisi nikoli uporabil v praksi.
Vodja intervencije v soboto ravnal popolnoma pravilno. Na tako zahtevni intervenciji je potrebna previdnost in potrebno je zaščititi tudi gasilce ne samo premoženja, zato menim da IDA na intervenciji ni nikoli preveč.
Zanima pa me to, kaj si misli županja, če je letos kupila cisterno PGD Črneče, da lahko sedaj oni pogasijo vse?
Prav zgrozilo me je članek v Slovenskih novicah.
Citiram županjine besede, ko so jo klicali s centra:
»Kaj se vi hecate, ali kaj? Pokličite prostovoljno društvo iz Črneč.
Nekateri verjetno ne veste, da je županja Črnečanka in normalno, da navija za svoje, potem takem pa naj jih še primerno opremi z oblekami in z znanjem.
Županja: »Že dolgo imamo težave, saj je isti človek poveljnik prostovoljnega društva v Dravogradu zaposlen na gasilskem zavodu na Ravnah«.
Pa kaj, naj bo vesela, gasilce prav gotovo veseli, da imajo v svoji sredi Mirana, ki jih nenehno obvešča o vseh novostih na področju požarne zaščite in jih pošilja na izobraževanja.
Škoda je vsakeršnih besed, ker človeku preprosto postane slabo ob izjavah županje.
Vso podporo dam Bojanu Zavecu in Miranu Korošaku, saj sta v soboto ravnala pravilo.