Trojane goreči tovornjak 2010
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Trojane goreči tovornjak 2010
Mogoče se bojijo da bo tovornjak eksplodiral
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
No pa imamo spet kost za glodanje in učni pripomoček. Če kdo lahko napiše katere so enote ki so sodelovale. Najprej cisterna, potem kombi in nato še ena kombinirka. Bomo lažje debatirali.
Za začetek pa ukrepanje do prihoda gasilcev: Nula, nihče ne gasi, pa vsi tovornjaki okrog imajo gasilnike !!
O posredovanju pa ne bi, očitno je tako kot mi je neki dan dejal iskušen gasilec: V Sloveniji imamo krizo vodenja ! Se strinjam.
Za začetek pa ukrepanje do prihoda gasilcev: Nula, nihče ne gasi, pa vsi tovornjaki okrog imajo gasilnike !!
O posredovanju pa ne bi, očitno je tako kot mi je neki dan dejal iskušen gasilec: V Sloveniji imamo krizo vodenja ! Se strinjam.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Re: Trojane goreči tovornjak 2010
Oskar, glede gašenja tovornjakarjev z gasilnikom ni nikoli nič od tega. ko je bil požar v predoru Trojane (jan. 2010), bi z enim pihom gasilnika v štartu preprečili požar, kot se je razvil. šofer je bil zraven. pa nič. vedno isto. vrjetno tudi firme se ne pobirigajo, da bi usposobili svoje šoferje.
lp
lp
A. Suban
Vir: PGD BlagovicaPožar kamiona na parkirišču gostilne Potrbin na Trojanah, dne 30.09.2009;
Ob 8:30 je na parkirišču gostilne Potrbin po Trojanami, zagorel motor in del kabine na tovornem vozilu. Požar so pogasili gasilci PGD Blagovica, PGD Trojane, PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Ločica pri Vranskem in poklicni gasilci CPV Domžale. Gasilci CPV so tudi izčrpali nafto iz poškodovanih rezervoarjev, z absorbentom posuli izlite tekočine in s pivniki zajezili razlivanje iztekle nafte v bližnji potok.
Prvi gasilci na posnetku so PGD Ločica pri Vranskem. (GVC + Kombi) Nato so prišli PGD Trojane GVV-1 ter PGD Blagovica GVC 16/25.
vozniki mogoče zaradi zavarovanja ne ukrepajo ali pač enostavno nočejo.
jah intervencija pač bolj po domače, pomankljivo oblečeni in nekoliko negotovi.sirena pa tuli in tuli
.postavitev vozila bi lahko bila boljša, se pa vidi nekultura voznikov, ki nikakor niso sodelovali in se veselo vozili mimo pred predsodkov.no ja še policisti niso vedeli kam bi se dali, namesto umirjati in usmerjati promet kroženje sem in tja po parkingu.
malo bolj po kavbojsko a pogasili so pa le.me pa zanima, kolko vode ima vozilo, s katerega so gasili s topom, je kar dosti minut gašenja.
jah intervencija pač bolj po domače, pomankljivo oblečeni in nekoliko negotovi.sirena pa tuli in tuli
malo bolj po kavbojsko a pogasili so pa le.me pa zanima, kolko vode ima vozilo, s katerega so gasili s topom, je kar dosti minut gašenja.
di-du-di-du
Vozilo na posnetku je AC 16/70,PGD Ločica pri Vranskem.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Voznikom ki so vozili mimo ne zamerim, kaj pa kombi policajev ? Namesto, da bi ustavili promet so se z kombijem skrivali za gasilsko cisterno.
Ko so končno napeljali dve ali tri , ne vidi se točno, linije z turbiči, ni bilo boga oca ki bi ustavil tistega gasilca s topom. On veselo nažiga in poliva v nedogled. To me spominja na Pohorje ko so gasilci s topom vžgali po hlevu in porabili v 5 minutah vso vodo, potem pa so stali s praznimi B in C linijami saj ni bilo kam namočiti 4 sesalne.
Ko so končno napeljali dve ali tri , ne vidi se točno, linije z turbiči, ni bilo boga oca ki bi ustavil tistega gasilca s topom. On veselo nažiga in poliva v nedogled. To me spominja na Pohorje ko so gasilci s topom vžgali po hlevu in porabili v 5 minutah vso vodo, potem pa so stali s praznimi B in C linijami saj ni bilo kam namočiti 4 sesalne.
sirena je zaštekala ali imajo v tistih krajih tako navado, da tuli cel čas intervencije?
zanimiv mi je tudi avtobus, ki pelje pod curkom topa. očitno imajo strog vozni red
zanimiv mi je tudi avtobus, ki pelje pod curkom topa. očitno imajo strog vozni red
A. Suban
Pomankljiva zaščitna oprema plus tega sta z prvo kombinirko prišla samo dva gasilca z kombijom še dodatna dva ampak vsaj opremljena sta bila prav tisti ko je šel gasit z c linijo bi se lahko opremli z IDA prav tako oni iz druge kombinirke. Cestnega varovanja sploh ni oziroma ga sploh ne more bit če sta bila samo dva, tam so neki civili skakali po mili volji dobro da se komu ni kaj zgodilo. Nobenega sodelovanja med enotami. Nevem čemu na čast oni na koncu z aparatom na prah skaka okoli tovornjaka. O delu policije pa ne bom zgubljal besed.
Če bi bile samo sirene napaka bi blo še tak vredu.
Če bi bile samo sirene napaka bi blo še tak vredu.
Vijolčno sveti se nebo !
Zanimiv posnetek. Tudi na našem koncu imamo take mojstre, ko na večjem požaru kričijo »DAJ TOP«, ne razmišljajo pa koliko vode še imajo in koliko časa rabijo da pripeljejo novo. Ko sem gledal ta dva »pomanjkljivo« oblečena sem se spomnil na dogodek ko je neki »visok« (po činu) in izkušen gasilec bos pripeljal AC na požar. Pol je tam sicer dal neke škornje gor in gorenji del gasilske obleke.
Glede te intervencije bi pa reko, da če je začel s topom, kar se mi mogoče v začetka zdelo dobro. Saj je vsaj malo omejil hitrost razvijanja požara. Bi lahko ta drugi razvil C vod (ali celo penilo), da bi lahko potem prekinil gašenje s topom in nadaljeval z bol učinkovitim in varčnim gašenjem. Seveda če gledam na dano situacijo da sva dva. Prosim povejte kako bi ukrepal kdo drug? Res me zanima zato ker tudi v našem društvo se je zgodilo, da sva prišla dva na srečo je takrat gorel samo avto.
Glede te intervencije bi pa reko, da če je začel s topom, kar se mi mogoče v začetka zdelo dobro. Saj je vsaj malo omejil hitrost razvijanja požara. Bi lahko ta drugi razvil C vod (ali celo penilo), da bi lahko potem prekinil gašenje s topom in nadaljeval z bol učinkovitim in varčnim gašenjem. Seveda če gledam na dano situacijo da sva dva. Prosim povejte kako bi ukrepal kdo drug? Res me zanima zato ker tudi v našem društvo se je zgodilo, da sva prišla dva na srečo je takrat gorel samo avto.
Če sta dva in gori avto, je dovolj že hitri VT napad. Če je tovornjak se vrže klasika, prehodna spojka B/C in nato C-cevi s turbo ročnikom, brez trojaka. Poskušaš karseda omejiti požar, da se ne razširi naprej, če je varianta, požar pogasiš do konca, če ne omejuješ do prihoda drugih enot in varčuješ z vodo. Zelo priporočljiva uporaba IDA pri napadalcu (in seveda polne zaščitne opreme
). Moje mnenje.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
dobro mnenjeDave D napisal/-a:Če sta dva in gori avto, je dovolj že hitri VT napad. Če je tovornjak se vrže klasika, prehodna spojka B/C in nato C-cevi s turbo ročnikom, brez trojaka. Poskušaš karseda omejiti požar, da se ne razširi naprej, če je varianta, požar pogasiš do konca, če ne omejuješ do prihoda drugih enot in varčuješ z vodo. Zelo priporočljiva uporaba IDA pri napadalcu (in seveda polne zaščitne opreme). Moje mnenje.
se strinjam, samo glava mora biti na pravem mestuOskar napisal/-a:dobro mnenjeDave D napisal/-a:Če sta dva in gori avto, je dovolj že hitri VT napad. Če je tovornjak se vrže klasika, prehodna spojka B/C in nato C-cevi s turbo ročnikom, brez trojaka. Poskušaš karseda omejiti požar, da se ne razširi naprej, če je varianta, požar pogasiš do konca, če ne omejuješ do prihoda drugih enot in varčuješ z vodo. Zelo priporočljiva uporaba IDA pri napadalcu (in seveda polne zaščitne opreme). Moje mnenje.
di-du-di-du
se tudi jaz strinjam, da je dobro mnenje.
dodal bi samo o prometnem varovanju direktno za ta primer. ob prihodu bi kamion zaustavil na voznem pasu ob ograji, kakih 10-15m od gorečega kamiona. dokler bi eden od gasilcev dajal v pogon črpalko in morda pripravil eno cev, bi drugi postavil na vsako stran (primerna razdalja) prometno varovanje recimo s triopanoma za obvoz. s tem bi omogočil varno delo na strani pri ograji, kjer bi se gasilo in obvoz po parkirišču. pa ko bi prišli policaji, bi jih vključil v prometno varovanje, če se ne bi sami angažirali, kot v tem primeru. včasih je tudi njih potrebno malo vzpodbudit.
dodal bi samo o prometnem varovanju direktno za ta primer. ob prihodu bi kamion zaustavil na voznem pasu ob ograji, kakih 10-15m od gorečega kamiona. dokler bi eden od gasilcev dajal v pogon črpalko in morda pripravil eno cev, bi drugi postavil na vsako stran (primerna razdalja) prometno varovanje recimo s triopanoma za obvoz. s tem bi omogočil varno delo na strani pri ograji, kjer bi se gasilo in obvoz po parkirišču. pa ko bi prišli policaji, bi jih vključil v prometno varovanje, če se ne bi sami angažirali, kot v tem primeru. včasih je tudi njih potrebno malo vzpodbudit.
A. Suban