Mislim, da ni problem, kdo bi moral dobiti "tunelce" temveč, da jih je premalo!gasilec colly napisal/-a:Ko bi takrat pravično delili tunelska vozila,bi imela ta vozila samo poklicne enote.
Še enkrat opravičilo moderatorju.
lp Uroš
Mislim, da ni problem, kdo bi moral dobiti "tunelce" temveč, da jih je premalo!gasilec colly napisal/-a:Ko bi takrat pravično delili tunelska vozila,bi imela ta vozila samo poklicne enote.
Čeprav ta prvi stavek ni striktno na temo požara v predoru, zato se tudi jaz moderatorju že v začetku opravičujem, pa vendarle ne moremo mimo tega, da nebi opozorili na določene zadeve katere so s to temo - problematiko imenovanega predora bolj posredno kot neposredno tudi dejansko povezaneFire|Man napisal/-a:Mislim, da ni problem, kdo bi moral dobiti "tunelce" temveč, da jih je premalo!
Sem skoraj popolnoma prepričan, da se Korbarjeve besede niso nanašale samo na to intervencijo. Če pa so se, je pa precej naiven, če misli, da bo imel na izmeni dovolj gasilcev za kakšno resnejše posredovanje v predoru. Problem z moštvom je v tej enoti prisoten na vsaki intervenciji, kjer gori več kot kak kuhinjski element. Seveda pa gasilci za to niso krivi in niti ni kriv Matjaž in ne poveljnik oz. direktor Klinar. Pa pustimo to...SAKI napisal/-a:...pod to pa spada vsekakor tudi pripomba vodje te intervencije Matjaža Korbarja, ki je podal dejstvo, da je problematika tudi na številčnosti operativcev na posamezni izmeni![]()

Končno je tu analiza. Opravičujem se vsem enotam, katere posredujejo v predoru, za tako zamudo, vendar smo mi želeli najprej stvari doreči z vsemi zadolženimi za varnost predora. Zaenkrat nam še ni uspelo, pričakujemo v roku dveh mesecev, da nam bo uspelo. Za komentarje bi prosil tiste, kateri imate izkušnje z gašenjem požarov v enocevnih predorih.
Kar je zapisano pri analizi, je vse kar smo imeli v GARS, brez kakršnih koli olepšav.
Ker do sedaj nisem nikoli sodeloval pri komentarjih na forumu, tudi sedaj ne bom. (Bo pa verjetno Prešeren)
Odgovoril bi samo tistemu, ki me ima za naivnega. Nisem naiven (vsaj kar se tiče mojih izjav pri tej intervenciji) ampak imam že veliko izkušenj s sodišči in je to samo varovanje lastne riti.
Z gasilskim pozdravom NA POMOČ, Matjaž KORBAR

Vmešal se bom s samo kratko obrazložitvijo stavka iz moje predhodne objave, kajti opozorjen sem bil na to, da se lahko ali pa ga lahko kdo razume po svoje.SAKI napisal/-a:Če hočemo izvesti reševanje uspešno in s čim manj tveganja za lastno življenje in življenje drugih moramo biti zato tudi primerno usposobljeni in opremljeni! Po lastnih izkušnjah, oziroma poznavanju ekipe GARS Jesenice sem prepričan, da lahko govorimo le o drugem delu![]()