Prometna Creknica-Podskrajnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

V Ljutomeru smo lansko leto podpisali z reševalno službo ZD Ljutomer, dogovor o sodelovanju z obema službama. Moram pohvalit, saj so se pri nas odzivni časi zmanjšali za kakih 2-3 minute al več.... Prej šla pogledat policija, na kraju nesreče ugotovili, da rabijo reševalce, pridejo reševalci, pa ugotovijo, da rabijo gasilce.... Moram rečt, da, se je tako s POLICIJO, tako z reševalci sodelovanje zelo izboljšalo.... Z reševalci podpisali dogovor, in kadar izvozijo oni, izvozimo mi. Vgradili stacionarno UKW postajo v njihovo dežurno sobo, eno ročno v rešilca, Povabili reševalce, da so se vključili v GD, razdelili pozivnike, sedaj pa lepo "laufa"... Tudi gasilci smo nabavili kar nekaj opreme za potrebe reševanja v prometnih nesrečah,( 2x ked, 2 kompleta vakumskih uporanic, vakumsko blazino.....)... sedaj ko izvozijo reševalci, izvozi PGD Ljutomer.... Smo na dobri poti moram rečt.

lep pozdrav iz ljutomera

dušan :D
Vedno pričakuj nepričakovano!

sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Tudi PGD Bovec je naredil podoben korak... V društvo so vključili tri med. sestre iz našega ZD, nabavili avtomatski defibrilator, kisik, vak. blazino in ostal material ter delujejo kot nakak first responder na bovškem terenu v kontaktu z urg. zdranikom oz. ekipo, ki je na poti, ko ambulanta ne dela, kar pa ne velja za prometne, ker so koncesionarji in izvozijo vedno. Vsi teh. reševalci so se tudi dodatno usposobili za postopke oživljanja in nudenje PP...
Ideja je dobro zaživela in je podprta tudi s strani vodilnih iz zdravstvenega doma, saj je naš dostopni čas na Bovško cca. 30-60 min urg. vožnje odvisno od lokacije in prometa v sezoni :?
Lep pozdrav, Sašo!
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Bo že držalo da se na prometne nesreče kliče vse pristojne službe.Pri nas je dogovor s centrom da se ob vsaki prometni kliče tudi gasilce.Magar če je zbit kolesar pa se nudi pomoč reševalcem.Ja fovšija je v našem društvu velika saj nimajo kaj druzga za počet pa se name spravjo.Naj mi kdo pojasni kako naj se uredi da bi se nas na prometne aktiviralo in hvala za odgovor.
LP Tomaž
tirolc

Odgovor Napisal/-a tirolc »

Zgonc, mene ne rabiš nič po zobeh nosit, ker jaz se do zdaj sploh nisem vtaknil v potek intervencij tako gašenja kontejnerja kot prometne v Podskrajniku. Kdo ima pa kaj proti tebi se pa prvo prepričaj in potem napadaj,in ne na slepo če ne veš kdo te blati. V tem primeru ME ni bilo zraven!!!!!
zgonc
Kontakt:

Ja tirolc ne bova se tukaj pregovarjala.Forum je namenjen pogovoru in izmejnavi izkušenj iz intervencij.Kar se dogaja pri nas pa bomo že v domu rešil.Pa brez zamere.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Tirolc, Zgonc

Vajino medsebojno obtoževanje se seli iz ene teme v drugo. Stvari uredita po ZS ali pa doma v domu.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
zgonc
Kontakt:

Tudi jaz ne maram da se nekateri spotikajo vedno ob mene.Fantje dajte malo tirolca opozorit da se take stvari ne objavljajo javno na forumu saj ni kolegijalno do medetatorja on ostalih.
LP Tomaž
zgonc ml.

Odgovor Napisal/-a zgonc ml. »

Pozdravljen kolega Zgonc! V pogovoru s tvojimi društvenimi kolegi sem izvedel, da imaš na (v) svojem osebnem vozilu montirano sireno, ki jo uporabljaš ko hitiš na intervencijo v gasilski dom. Pa me zanima, če se ti ljudje kaj umikajo, glede na to, da je sirena na civilnem avtomobilu? Mogoče bi bilo dobro, da bi poleg sirene uporabljal še modro luč, kaj praviš na to? Lp
Uporabniški avatar
borči
Kraj: Postojna - Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a borči »

ja če že imaš sireno v svojem vozilu bi lahko imel še plavo luč. sicer pa mislim da je to ilegalno, raje se pozanimaj če imaš to napravo sploh na vozilu ( zaradi policije ) verjetno lahko dobiš tudi kakšno kazen.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
Matej K
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a Matej K »

V času pusta je dovoljena. :lol: :lol:
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!

Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
zgonc
Kontakt:

Bo že držalo da mam sireno v avtu.Od kar jo imam jo še nisem praktično preizkusil saj ko je bil poziv sem bil ponavadi doma ali v bližini doma.Ko bo prilka pa jo bom probal še praktično preizkusit da vidim če ima kaj učinka.Ja malo pa bo treba pazit glede policajev,ma bo že kako.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

zgonc napisal/-a:Bo že držalo da mam sireno v avtu.Od kar jo imam jo še nisem praktično preizkusil saj ko je bil poziv sem bil ponavadi doma ali v bližini doma.Ko bo prilka pa jo bom probal še praktično preizkusit da vidim če ima kaj učinka.Ja malo pa bo treba pazit glede policajev,ma bo že kako.
No ja če te že zanima je kazen za takšen prekršek 120 Ksit. :!: (Uporaba nehomologirane naprave na motornem vozilu). :!: Tako da premisli, pa s tem postopek o prekršku ni končan, saj ti lahko še napišem ogrožanje varnosti ,kar ima za posledico srečanje s prekrškovnim organom kar te lahko olajša še za :lol: .

Toliko o tem izven teme. Preverjeno pa še to, če imaš bilo kaj od tega zmontirano in to uporabljaš na poti na intervencijo ,si sam nakoplješ težave. Ker sam dobro veš da te že sama naprava sili da voziš iz ene skrajnosti v drugo.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
zgonc
Kontakt:

Marko,bom upošteval tvoj nasvet in raje vzel sireni iz avta pa raje prišel v dom minuto kasneje kot pa prej da ne bi prišlo do kakiih nepotrebnih komplikacij glede vožnje in sirene.Hvala za nasvet.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Sirene raje namontiraj na gasilsko vozilo, se ga bo bolje slišalo.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

No brain no tumour ... :lol:
No brain - No tumour
Odgovori