Poplave september 2010

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
gorobi
Kraj: Lendava

Re: Poplave september 2010

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Odlična odločitev HellBird!
Sam eno težavo imaš. V gasilski organizaciji ne boš moge bit operativec, dokler te ima CZ na seznamu za RKB zaščito, kot si opisal, ker imaž že t.i. razpored. V kolikor te od tam brišejo, je pa zadeva čist drugačna in OK, boš lhako postal gasilec operativec. V kolikor boš pri tem uspel, pa dobrodošel med nas.
HellBird

Odg: Poplave september 2010

Odgovor Napisal/-a HellBird »

A res, sem misli, da sta nekompatibilna le vojska in CZ?
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

Moj komentar je sledeč,...

Tudi jaz sem danes prejel 2 klica kolegov, če lahko s hovercraftom dostavim nekaj robe (hrano, agregat,...) do znancev na barju, ki so ostali pod vodo...

Moj odgovor je bil JA LAHKO - noben problem, ampak žal NE SMEM oziroma je globa prehuda da bi se upal sploh pomisliti na to da se tam prikažem in si z dobrimi nameni prislužim kazen s strani modrih organov. Torej kakšni prijatelji smo :?: Oziroma kaj smo naredili iz te naše države :?: Jeb..o sami sebe...

Poleg kazni za ogrožanje varnosti in kršenja zakona o prepovedi vožnje v naravnem okolju, ki bi me doletela takoj ko bi vozilo na kopnem ustavil, bi mi v najhujšem primeru plicija lahko zaplenila vozilo, ker hovercrafta nimam registreranega - ker se to pri nas ne da... oziroma bi me tudi za to oglobili (po večini se namreč vozim v Italiji, kjer ga ni potrebno imeti registriranega). Pa še kaj bi se kdo spomnil od ''modrih mož'' za piko na i... , če bi me le zagledali da se vozim po mestu ali bližnji okolici...

S svojim hovercraftom ki nosi lahko preko 200 kg dodatnega tovora oziroma 3 ljudi bi naprimer malo vasico v vodi oskrbel z vsemi potrebščinami v najkrajšem možnem času, brez dodatne pomoči, brez da bi si kdorkoli zmočil noge - brez izpostavljanja, varno in učinkovito ter v večjem obsegu in zelo kratkem času, vendar... živimo v Sloveniji in delamo po sistemu kot je napisan, pokličemo vojsko da z lopatami pozira, gasilci pa ste ves čas do kolen v vodi,... radi veslamo, in porivamo čolne... poslušamo poročila kako se še s čolni ne da priti do nekaterih hiš, voda je prehitra za čolne,... s hovercrafti pa se lahko vozimo po italiji za hobi ali pa pobiramo smrdljive ribe iz sabotiranega jezera naprimer :D, država ne dovoli uporabe teh vozil v praksi, kolegi pa me gledajo postrani ko rečem, oprosti žal NE SMEM pomagat sočloveku na tak preprost način... :idea:

Juhu poplave! #-o
Priponke
new-54.jpg
Revija 112

Odgovor Napisal/-a Revija 112 »

Spostovani tovarisi,

v teh dneh ko imamo vsi vec in manj opravka z novimi poplavami po Sloveniji in nas ljudje vztrajno klicejo za razne oblike pomoci bi vas zanjo prosil se jaz. In sicer zelimo pri Reviji 112 narediti pregled posredovanj gasilskih in drugih enot iz sistema zascite in resevanja, zato bi zelili, ce nam lahko posredujete nekaj fotografij vasega dela, razmer v katerih ste delovali, in krajsi opis ukrepov, ki ste jih izvajali na vasih obmocjih. Verjamem, da imamo se vsi polne roke dela ... ampak to bi vam vzelo samo nekaj minut. Slike naj bodo cim boljse resolucije in brez dodatnih posegov v razlicnih graficnih programih. Ce je kje stvar "delikatna" ne prpsim nanjo v mailu opozorite in jo bomo ustrezno popravili. Slike z opisi (ne pozabite pripisati avtorja in kje je bilo slikano) nam lahko posljete na urednistvo@revija112.si.

Hvala za vas trud in pomoc,

Primoz Bajec
Revija 112
www.revija112.si
gorobi
Kraj: Lendava

Re: Poplave september 2010

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Hover! Žal imaš popolnoma prav. Te oglobijo, če bi podal ugovor, bi še bolj na..j, kr bi te še sodnik, seveda po mal hujši tarifi. Al pa ne, v kolikor je mogoče že kdaj potreboval tako pomoč. Ampak je to loterija.
Pred časom so znali ta plavi in gasilci vzorno sodelovati. V sedanjem času se dogaja tud to, da se postavjo v bližino kraja gasilske veselice in gasilcem, dajo frulco pod nos. Žal sem v taki službi in vem za zagotovo take primere.
No so pa tudi druge skrajnosti. Sedanji komandir na enoti kjer delam se tud aktivno vključuje v zaščito in reševanje in pozna razmere. Moram pa povedat, da sem bil po tem, ko je prevzel enoto kar začuden, ker so patrulje v službi v dveh odmevnih primerih pravočasno, primerno zaprli območje, kjer je bilo posredovanje, pa nismo imeli problema s firbci.
No temu bi jaz pravil, da je sodelovanje zgledno.
Za potrebe prevoza s plovilom, kot ga imaš ti, bi pa morala država že sama poskrbet, videti prednosti, ponudit registracijo, zagotovit gorivo, rezervne dele. če bi se pokvarilo, izdat, če že drugo ne, dovoljenje za uporabo v vseh primerih, kjer je to potrebno. Sam potem bi morali še preložit cel kup papirja, natipkat vsaj toliko kot sem sedaj storil sam (z obrazložitvijo vred) in zadeva bi laufala.
Sam žal, birokrati so birokrati. Mogoče čez kakšno desetletje, ko bo še tvoje plovilo zaostalo, se bodo takrat spomnili ----- pri njih pride pozno :)
Uporabniški avatar
crni
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a crni »

Hover!

Lahko pa bi se zmenil z vodjo intervencije (če ga slučajno poznaš), ker ima po 41. členu Zakona o gasilstvu, 1.odstavek, 9. alineja, pravico odredit uporabo tujega prevoznega sredstva, sam mora potem za tem stat.
Nikjer pa ni napisano, kakšno mora biti to tuje prevozno sredstvo. :)

V naši prelepi "pravni" državi je tako, če hočeš nekomu pomagat, te policija oglobi in pošlje še sodniku.
Žal je tako in tako se bo dogajalo, dokler se ne spremeni ta sistem.

Hellbird!
Na tvojem mestu, bi jaz klicaril vodjo in mu težil, če se gre kaj pomagat.
Ko gredo drugi ven,gremo mi noter.
Slika
Slika
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Hvala za odgovore! Je zanimivo videti, da nisem edini, ki se je znašel v taki situaciji. Sicer se zavedam, da svojega vprašanja najbrž niti nisem naslovil na pravi forum, saj osebno nimam interesa za včlanjenje v gasilsko društvo. Se bom pa pozanimal pri Civilni zaščiti, ker je najbrž to tisto, kamor bi sodil.

Da mojega prvega pisma ne bi kdo narobe razumel - jasno se zavedam, da v gasilski ekipi sredi intervencije neznanec nima kaj iskati. Vendar v izrednih razmerah dovolj množična prostovoljna delovna sila nedvomno lahko kaj postori pri drugačnih delih, če le ima primerno vodstvo in bi jo pozvali dovolj zgodaj (ne šele tedaj, ko je že vsa škoda storjena in lahko le še kidamo blato in peremo stene, ali pa tudi še tedaj ne).

Ko razmišljam o vsem skupaj, kako pa bi se obrnilo, če zdajle ne bi imeli poplav, ampak recimo rušilen potres, kjer bi bilo nekaj sto mrtvih, nekaj tisoč ranjenih in pol Ljubljane podrte? Če bi se k stvari pristopilo tako kot sedaj, da bi torej vse padlo na gasilce, navadni občani pa naj poskrbijo vsak zase oziroma za tiste, ki osebno niso prizadeti, niti ni zaželjeno, da pridejo pomagat... No, v takšni situaciji sem prepričan, da bi bila katastrofa še veliko večjih razsežnosti. Ampak kot rečeno, to je bolj retorično vprašanje za ljudi na vrhu Civilne zaščite, ne pa za vaš forum.

Še enkrat hvala pa lepo pozdravljeni,

Tomaž
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Mogoče bi bila varianta balonarsko društvo na pomoč poklicat :) Ali pa reševalni Zeppelin izdelat :D
MartinV

Odgovor Napisal/-a MartinV »

hover napisal/-a:Mogoče bi bila varianta balonarsko društvo na pomoč poklicat :) Ali pa reševalni Zeppelin izdelat :D
Moje mnenje v zvezi tvojega pisanja: če bi imel interes pomagati ljudem, kateri so te klicali, bi jim pomagal, kljub nevarnosti plačila kazni (osebno dvomim), zdaj pa spet po tvojem receptu forsiraš tvoje vozilo. Neokusno.

Lep dan še naprej!

Martin
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Martin,

Te besede da nočem pomagat sem slišal kaj nekajkrat ta teden...
Pamtnih je cel kup, in vsa junaštva se končajo ko je treba kazen plačat z denarjem in odgovarjat pred sodnikom, ko človeka vprašaš '' a boš ti odgovorna oseba? Napiši na papir... '' se vsak umakne in utihne... in na koncu tudi zamera pade... odgovarjal za take stvari nebi nihče, pričakujejo pa da greš in odgovornost kaznivega dejanja in posledice nikogar ne zanimajo, plača in naj...e pa storilec. Tako je v naši državi.

Kazen ki me lahko doleti za vožnjo v takih razmerah je v tisoč in več EUR, oprosti nimam jih za take stvari - ti jih očitno imaš oziroma si prepričan da človek ki pomaga drugim lahko počne karkoli v dobri veri, in ne more biti kaznovan... oprosti v naši državi že dolgo ni tako, lahko pa se ti javiš Martin da pokriješ vse morebitne globe in zaplembo vozila pa se gremo vozit tam kjer se gasilci ne morejo kot slišim po televiziji. Pa denar kot varščino za vsak slučaj vnaprej na kupček... To pa ne, a ne... :D Tukaj se vse konča... Meni verjemi da je bolje ostati doma v takih okoliščinah.

Pa kakšen komentar na forum zapisati, tvoja slaba volja in negativna nastrojenost me ne staneta ničesar. :D
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ni je teme na tem forumu, kjer obravnavamo kakšno razlito vodo, da se nebi javil Hover in težil s svojimi forami.

Če to ni tema, ki jo je sam začel in kjer naklada o tem kako oh in sploh so hovercrafti ter kako bi lahko kvalitetno služili v reševalne namene, potem v neki drugi temi pljuva po vsem kar ni njegovo. Nazadnje pa ko ga nekdo potegne za jezik in mu nudi možnost, da se s svojimi baloni in propelerji vred dokaže, takrat je pa vse proti njemu, od zakonodaje do policije in sodstva. Jaz temu pravim eno samo veliko preseravanje! :evil:

Rad bi videl zakon in člen, ki govori o globah v višini tisoče €, če se voziš s plovili po poplavljenih terenih. Prosim!
Ali pa ta modroc z ventilatorjem ni plovilo?!?

Da pa ostanem pri temi.
Pri nas (konkretno na našem rajonu) smo jo glede na situacijo 2007 še kar poceni odnesli.
Povsod v naših krajih pa na žalost ne.
Aktivni smo bili že od petka dopoldne, ko smo že pričeli z obveščanjem krajanov o možnostih ujme. Zadeve pa so se samo stopnjevale oziroma prihajale v valovih v nočeh iz petka na soboto in nadalje iz sobote na nedeljo.
Spanca je bilo bolj malo.
Kar je pa najbolj pomembno: vsi smo živi in zdravi zaključili intervencijo!
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Tomkat, pa smo spet začeli ''neverending story''
potem v neki drugi temi pljuva po vsem kar ni njegovo.
Če zadeve preizkusim in nato komentiram na osnovi izkušenj in rečem bobu bob to ni pljuvanje,... :D

Ravno dva tedna nazaj sem preizkušal slavni ruski hovercraft - najbolj prodajano zadevo v Rusiji , #-o tako da ti sedaj še o tem modelu lahko veliko povem :D pozimi te vsekakor ne zebe, in v kabini te ne zmoči... :P pa še radijo je not...
Priponke
IMG_2148.jpg
IMG_2178.jpg
IMG_2184.jpg
blue

Odgovor Napisal/-a blue »

No jaz pa ti iz prve roke povem, da te nihče od policistov na samem kraju (barje in vič) ne bi kaznoval.

1. zato ker bi mislili da je vozilo od gasilcev
2. ker bi ti ob pogledu na hrano in vodo ki bi jo vozil verjeli da pomagaš

Če pa bi se tako kot nekateri z wakeboardi prisel preseravat, ustvarjat valove in zivcirat ljudi pa bi se drugace pogovarjali.

Aja, če te policist kaznuje z PLN potem ne greš k nobenemu sodniku razen ce podas zahtevo za sodno varstvo. Vsak sodnik bi ob dveh pričah ki si jima pomagal zoper tebe izdal skep da se postopek ustavi.

Toliko s strani modrih, da ne bos zavajal.
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Tomkat napisal/-a:Aktivni smo bili že od petka dopoldne, ko smo že pričeli z obveščanjem krajanov o možnostih ujme.
Na kakšen način pa ste to počeli?
hover napisal/-a:Kazen ki me lahko doleti za vožnjo v takih razmerah je v tisoč in več EUR, oprosti nimam jih za take stvari.
Hover! Tudi gasilci imamo podoben problem. Ceste so zaprte (postavljeni so znaki za prepoved prometa), a mi moramo iti črpat vodo v hišo, ki je znotraj te zapore. A zdaj bomo pa rekli, da se ne bomo odzvali na pomoč, ker je cesta zaprta?

Drugače pa imate na naši spletni strani kronologijo 3-dnevne intervencije z obilico slik http://www.pgd-dvor.si/index.php?subact ... m=&ucat=16&
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

blue, to kar si ti sedaj povedal je ''rekla kazala'''... vsak je pameten dokler ni treba denarnice odpret in plačat... v preteklosti so mi modri že veliko denarja pobrali, tako da se jih sedaj jaz modro izogibam in spoštujem zakone do potankosti, če pa se srečamo sem zelo prijazen - to je najbolj učinkovita obramba proti današnjemu sistemu ki je narejen tako, da te skubi na vsakem koraku :D :arrow: Zakaj potem stojite (domnevam da si njihov) na vogalih gasilskih veselic in dajate fantom pihat... a se nimajo pravice poveselit po vsem delu... oziroma v kraju barje vič to tolerirate :?: Ka pa norma :?: :D Osebno verjamem da ste po večini ok, samo dovolj je en ''taprav'' da naletiš na njega pa si tam...

Še film nalepim, pozabil v prejšnjem postu...
http://www.youtube.com/watch?v=QZYoDvKvj6Q
Odgovori