Vaja operativnih članic GZ Celje

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Gregor in Matjaž

Vaja operativnih članic GZ Celje

Odgovor Napisal/-a Gregor in Matjaž »

V GZ Celje niso aktivni le operativni člani PGD. Aktivne so tudi naše članice.. Tako so danes pripravile taktično vajo na kmetiji v Pečovju. V vaji je sodelovalo 7 društev z osmimi vozili. In sicer 2 x GVC 16/25, 2 x GVC24/50, 2 x GV1, 1 x GVC16/15 in 1 x PV1. Vaja se je izvedla z 38 članicami in vozniki težke tehnike. Kako je vaja izpadla pa sami ocenite iz priloženih fotografij.
Priponke
Zaključek vaje - Raport
Zaključek vaje - Raport
Prva voda
Prva voda
Reševanje ponesrečenca
Reševanje ponesrečenca
Delo prvih enot
Delo prvih enot
Začetek vaje - požar na gospodarskem poslopju
Začetek vaje - požar na gospodarskem poslopju
Uporabniški avatar
Mostiščar
Kraj: Ljubljana Barje

Odgovor Napisal/-a Mostiščar »

Moj komentar: BRAVO!
Imam pa nekaj vprašanj:
- Ali je bila kompletna vaja pod poveljstvom (vodenjem) nežnejšega spola?
- Kdo je potem ocenjeval uspešnost vaje?
- Ali je bil kdo od GZS povabljen ter se posledično odzval ogledu, po mojem, zelo zanimive vaje?
- Je bilo zraven kaj medijev?
LP, Robert
Gregor in Matjaž

Odgovor Napisal/-a Gregor in Matjaž »

Nekaj kratkih informacij o vaji:
Vaja je bila kompletno vodena in izvedena, razen voznikov težke tehnike z članicami naše GZ
Na vaji je bil poveljnik GZ Celje, kot opazovalec in tudi ocenjevalec.
Žal predstavnikov GZS nismo niti vabili, tako da tudi obiska ni bilo.
Mediji pa kot ponavadi, nikoli niso tam, kjer jih vabiš (ali pa redko kdaj). :oops: :D :D :D
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Vedno sem se zavzemal za boljše delo članic v PGD in da ženske ne kuhajo le klobas pri gasilcih.
Ampak vseeno mi niso jasni cilji te vaje. V takšni situaciji namreč gasilke ne bodo nikoli. :shock:
Bolje bi bila kombinacija pol - pol ! Kaj menite ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
M*A*T*E*J*A
Kraj: Lukovek

Odgovor Napisal/-a M*A*T*E*J*A »

BRAVO PUNCE!!

Tudi v naši GZ (Trebnje) sem do sedaj edina operativka, ki se udeležuje vaj na ravni GZ in regije (na srečo intervencij v našem društvu skoraj ni)... pomoje je vse odvisno od funkcije, ki jo dajejo čalni gasilkam v svojih PGD - jih...nekateri pomoje sploh ne vejo da gre lahko tudi dekle na intervencijo :shock: in je v določenih pogledih celo uspešnejša od moških kolegov...največ članic pa tudi samih ni zainteresiranih za to...

... drugače pa nimam nič proti kombinaciji :wink:

Lepo bodite!
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Pri nas je kar nekaj operativk toda na ravni GZ niso niti pomislili o izvedbi tako obsežne vaje.

Operativke imajo pri nas v glavnem čez mladino. Pošilja pa se jih seveda tudi na tečaje. S se boj pa jih vzamemo tudi na intervencijo in z veseljem se odzovejo klicu.

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Bravo dekleta...

Vse pohvale, da ste opravile tako obsežno vajo! To kaže, da niste le za 'ne operativno področje' in prav je, da pokažete, kaj znate... Punce - izvrstno znate zastopati tudi operativno področje.

Kratko in jedrnato: Le tako naprej! :wink:
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Bernarda

Odgovor Napisal/-a Bernarda »

Oskar Objavljeno: 27. november 2007, 13:08 Naslov objave:

--------------------------------------------------------------------------------

Vedno sem se zavzemal za boljše delo članic v PGD in da ženske ne kuhajo le klobas pri gasilcih.
Ampak vseeno mi niso jasni cilji te vaje. V takšni situaciji namreč gasilke ne bodo nikoli.
Bolje bi bila kombinacija pol - pol ! Kaj menite ?

Smisel vaje vidim v tem, da ko bo prišlo do relane situacije bomo članice vedele za kaj se gre in nas ne bo prijela panika.
Hvala za vse čestitke in lep pozdrav
Leon

Smisel vaje

Odgovor Napisal/-a Leon »

:oops: Sem član PGD Štore, GZ Celje :idea: Emancipacija žensk prihaja tudi v operativne vrste gasilcev. Iz tega vidika je takšna vaja na ravni GZ povsem na mestu. Sem mnenja, da nas ženske lahko nadomestijo v operativi (razen v prvih napadalnih skupinah NE), zato je povsem logično, da jim damo priložnost, če jo seveda želijo.
:D Vidim pa dovolj velik problem v sami miselnosti nežnejšega spola (nekaterih) in tudi vodstvenih kadrih društev, ki pa niti ne dajo nekaterim možnost razvijanja sposobnosti in usposabljanja v ta namen. 8) Vsekakor pa največja pohvala vodji vaje, kakor tudi ostalim ženskam - operativkam, ki so izvedle taktično dobro vajo.
:shock: Povdarek vaje je bil na reševanju ponesrečencev, varovanju in gašenju pred tem pa tudi zagotovitev vode vseh treh vozil. Vaja pa je bila moja zamisel (makrolokacija, mikrolokacija, opisi, taktika,....).
L.p. Leon
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Re: Smisel vaje

Odgovor Napisal/-a teoretik »

Leon napisal/-a:: Sem mnenja, da nas ženske lahko nadomestijo v operativi (razen v prvih napadalnih skupinah NE),
Ne vem zakaj ne tudi v prvih napadalnih skupinah. Članice se usposabljajo na istih tečajih kot člani, opravljajo enake specialnosti kot člani, dodeljena jim je enaka zaščitna oprema, zato vsaj v našem društvu zelo aktivno opravljajo popolnoma enake naloge kot člani.
To pomeni, da naše članice lahko vidite tudi v prvih vrstah pri gašenju tudi zahtevnih požarov.

Sploh ne vam, kdo se je spomnil delitev operativnega članstva na člane in članice, ker tega ni ne v zakonu in ne v pravilih gasilske službe.
Posebnost so samo tekmovanja, ki pa jih moramo ločevati od operativnega dela.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Zelo podpiram sodelovanje žensk na intervencijah. Pri nas je delo dokaj enakopravno z moškim.

Teoretik nič ne izivam samo nekaj bi rad pripomnil. Res je da ženske zelo veliko pomagajo na intervencijah. Lahko jih pošlješ tudi v prvo bojno linijo ampak notranjih napadov pa bi se jaz raje izogiba. Ne zato, da pravim, da ženske ne znajo ampak niso dovolj fizično sposobne, druga pa če se operativec, ki ima 100kil zgrudi, kako ga bo ženska potegnila na varno.

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

Sedaj imam možnost, da še malo pojasnim. Pri notranjih napadih so v prvi liniji samo tiste članice, (skupaj s člani), ki so uspešno opravile tečaj za usposabljanje gasilcev za gašenje notranjih požarov modul A.

Tudi mi pazimo na svoje članice, vendar statistika požarov kaže, da je manj kot 10 % takih požarov, kamor članic nebi poslali.

Ker sem v prvem prispevku pomotoma izpustil lahko sedaj članicam čestitam za pogum in izvedeno vajo.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Teoretik, dokler bodo vaše članice tekle Ljubljanski maraton, se mislim, da lahko tudi kakšno moško bitje skrije pred kondicijo in vzdržljivostjo le teh. :lol:
maci
Kraj: Prožinska vas
Kontakt:

Odg: Vaja operativnih članic GZ Celje

Odgovor Napisal/-a maci »

Vaja članic GZ Celje je bila tudi ujeta v gibljive slike.
Ogledate si jo lahko na spletnih strani PGD Prožinska vas.
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

V naši zvezi so operativke lansko leto že drugič izvedle večjo demonstrativno vajo, o čemer je imela Manca tudi predstavitev na srečanju članic v Dobrni. Vsako leto je vaja bolje izvedena in ne dvomim, da bo letos tudi in še boljša (pa ne mislit, da je bila prva vaja slaba, sploh ne, morda preveč zahtevna za prvo izvedbo).
Odgovori