Evo, se pridružujem še sama k tej debati!
Se strinjam z Zabavkom.....skor bolje je če narediš kakšen drug tehnični faks in nato strokovne izpite. Diplomiranci trogarama varstva pri delu in požarne varnosti nimamo čisto nobenega privilegija, čeprav bi bilo za pričakovati, da pa nam skoraj ne bi bilo potrebno narediti strokovnega izpita. Torej je skoraj bolje narediti kakšen drug tehnični faks in potem še strokovne izpite.
Tudi meni je včasih malce žal, da nisem naredila kakšnega drugega tehničnega faksa, a kaj hočemo. To je bila moja želja in po svoje je po eni strani tudi tako vredu, čeprav si tudi sama razbijam glavo s tem kje dobiti službo. Vedno je problem, ker v podjetjih, kjer opravljaš prakso ostaneš leto ali dve po praksi, potem pa se vdno najde nekdo, ki te prehiti in ostaneš brez delovnega mesta. Pa čeprav na faksu vedno poslušaš kolk se pa varnostni inženirji rabijo. Se rabijo, a nas na žalost prehitijo že zaposleni v podjetjih, ki lepo naredijo strokovni izpit in je to to.
Plače....sem slišala in poznam varnostne inženirje tudi s 4 mestnimi številkami plač. Ampak imajo vsaj 5 let kilometrine za sabo.
kar pa se samega študija tiče.....mogoče sem čudna, ampak mene je vedno jezilo, da se je polovica študentov "prešvercala" skozi izpite in vsak ki pač je malce iznajdljiv in zna preplonkat stvari lahko naredi ta faks. Eni smo pač malce čudni in smo se raje učili, mogoče tudi zato, ker je bla želja po študiju resnična. Nekateri so pač pristali na tem faksu zato, ker se itak okoli govori, da če nimaš kaj drugega možnost študirat, da pa lepo pojdi na Varstvo pri delu, ker se itak da plonkat. Ja, se da, ampak sama sem videla potem kako je bilo že na opralvjanju prakse. Mogoče sem samo jst padla v tako podjetje, kjer sm znanje kar pošteno rabila. Nekateri so tudi oz. večina tistih, ki so se dobesedno prešvercali do abs. staža pa so itak obupali in ugotovili, da ta smer pač ni za njih in delo tudi ne.
Tko.....kdor se odloči za ta študij mora pričakovati kar nekaj problemov z zaposlitvijo po diplomiranju, če seveda nima kakšnih noro dobrih vez in že v naprej obljubljene službe. Je pa res, da pa trenutno, ko opravljam tečaj NGČja ugotavljam da mi je sam študij prinesel kar nekaj znanja tud za ta tečaj:) tako da osvežujem znanje
pa lp