Višji gasilski častnik

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
pripravnik

Odgovor Napisal/-a pripravnik »

gasilec colly napisal/-a:Tomaž to maš čist prav :lol: ,ni vse v činih in izobrazbi more biti tud nekaj v znanju da lahko pomagaš ljudem v stiski.
coly koliko časa pa si ti že gasilec? se mi zdi da moraš bit že kr iskušen 8)
kakšen čin pa maš?
Uporabniški avatar
strojnik

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Janez Koncilija napisal/-a:
Zato bi moral biti to pogoj, vpisan v pravilih gasilske službe. Ko se enkrat dokaže na nivoju GZ, potem ga pa spustimo za VGČ-ja.

Ampak nič bat, dokler bo važna samo statistika, bodo vsako leto naštancali 50 do 60 VGČ-jev in kmalu ne bo več gasilcev, da bi to silno število oficirjev ubogali.

Glede znanja pa imaš v enem delu prav, namreč predznanja kandidatov ni, ker velja načelo, da je bolje, če čin nekomu šenkaš, kot pa da se mu zameriš!
Vse lepo in prav ampak zavedati se je pa potrebno še nečesa. Znanje lahko pridobiš le na ta način da hodiš oziroma se "udeležuješ" raznih tečajev (če ne upoštevamo znanja ki ga pridobiš z branjem knjig, člankov, ipd.), ker NA ŽALOST drugih usposabljanj v zvezi NI. Čin ki ga imaš ne igra vloge ampak je znanje tisto ki NAJVEČ velja in ti zna v življenjskih situacijah še kako prav priti.

Zato tisi ki so znanja željni in ki jih gasilstvo veseli nimajo druge opcije kot da se udeležujejo teh tečajev.

Zakaj GZS (in seveda GZ na lokalnem nivoju) ne morejo poskrbeti za kakšne seminarje in podobna predavanja, kjer bi se lahko marsičesa naučili in kaj koristnega slišali. Pa naj bodo predavateljni (če jih primankuje) poklicni gasilci katerim to delo prinaša kruh in se že 15, 20 ali več let srečujejo s takšnimi in drugačnimi intervencijami.

Pa še ena malenkost za konec - OBNOVITVENI TEČAJI. Zelo tudi pogrešam te tečaje ki znajo biti zelo zelo koristni. Sam čakam obnovitveni tečaj npr. za IDA že dolgo časa a ni ne duha ne sluha....

Upam da nisem bil predolg :wave:
Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

strojnik napisal/-a:
ker NA ŽALOST drugih usposabljanj v zvezi NI.
Ljubi bog , od kot si pa ti ? Če pa imate takšno zvezo pa je skoraj bolje , da je nimate. al samo dirkate ali kaj ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
strojnik

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Oskar sej nisem mislil osnovnih izobraževanj (za gasilce, strojnike,...)! Te seveda so! Jaz sem mislil predvsem na dodatna izobraževanja ki bi bila pripravljena izven "gasilskih činov"! To bi naj bila predavanja izpeljana iz resničnih primerov in pa seveda predavanja raznih strokovnjakov na tem področju.

Ravno prej sem mal bral gasilca pa me zanima sledeče: glede na to da se je Slovenija tako dobro odrezala na vaji DANEX zakaj ne morejo organizirat predavanj po sloveniji kjer bi razložili potek same vaje in ukrepanja. Mislim da bi bilo potrebno to znanje ki ga imajo in ki so ga še pridobili na sami vaji prenesti naprej in da se tudi mi (prostovoljci) kaj naučimo iz tega, kajti taka situacija se lahko zgodi praktično kjerkoli. Je pa zelo primerno da ob takšni nesreči vsaj približno veš kaj in kako. To jaz govorim predvsem za naše društvo in seveda okoliška društva katera imamo zelo malo intervencij.

LP
Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Saj jih tudi jaz nisem mislil.
Naša zveza pa tudi veliko sosednjih poznam , kjer veliko naredijo za operativce.
organizirajo posvete, tečaje , praktične vaje, dimne treninge itddd....

Imate predstavnika, ki gre na krajnsko na občni zbor zveze, naj malo mrdne ku... in jih povpraša zakaj so tam !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori