Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Spet jaz. Nekaj postov višje sem spraševal, zakaj me operativec v ReCO ni hotel dodeliti kot vodja intervencije, češ, da nisem v sistemu, kar mi je bilo zelo čudno, saj je bila stara navada, da geslo dobiš kasneje. Sedaj pa sem v Vulkanu opazil pod Organizacija - Urejanje - Vodje intervencij, kamor se vpiše potencialne vodje intervencij. Verjetno mora društvo sem vpisati možne vodje, da se jih potem piše v poročilo? Navodil še nisem opazil.
Uporabniški avatar
pilot

Odg: Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a pilot »

RomanB napisal/-a:Spet jaz. Nekaj postov višje sem spraševal, zakaj me operativec v ReCO ni hotel dodeliti kot vodja intervencije, češ, da nisem v sistemu, kar mi je bilo zelo čudno, saj je bila stara navada, da geslo dobiš kasneje. Sedaj pa sem v Vulkanu opazil pod Organizacija - Urejanje - Vodje intervencij, kamor se vpiše potencialne vodje intervencij. Verjetno mora društvo sem vpisati možne vodje, da se jih potem piše v poročilo? Navodil še nisem opazil.
To sta mislim da dve povsem ločeni stvari. Predvidevam, da bo v Vulkanu zgolj kot statistika.
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
Mrtinc

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a Mrtinc »

Za vodenje intervencije moreš v programu SPIN zaprositi za geslo, ki ga lahko dobi vsak. Na tem naslovu: http://spin.sos112.si/SPIN2/javno/zahtevek.aspx izpolniš prijavo in dobiš geslo. Potem boš v sistemu in podobnih težav ne boš imel več. Kar se pa tiče Vulkana pa nebi vedel.
Uporabniški avatar
pilot

Mrtinc napisal/-a:Za vodenje intervencije moreš v programu SPIN zaprositi za geslo, ki ga lahko dobi vsak. Na tem naslovu: http://spin.sos112.si/SPIN2/javno/zahtevek.aspx izpolniš prijavo in dobiš geslo. Potem boš v sistemu in podobnih težav ne boš imel več. Kar se pa tiče Vulkana pa nebi vedel.
Včasih je bila praksa, da je lahko nekdo zaprosil za geslo šele po prvem vodenju intervencije.
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Ja sej take prakse sem bil sam navajen. Ampak pilot, Vulkan in SPIN nista več tako ločena. Naprimer, ko v SPINu zaključiš intervencijo se ta z vsem prenese v Vulkan, kjer ji dodaš prisotne ljudi ter uporabljeno opremo.
Uporabniški avatar
pilot

Odg: Re: Zanima me ...

RomanB napisal/-a:Ja sej take prakse sem bil sam navajen. Ampak pilot, Vulkan in SPIN nista več tako ločena. Naprimer, ko v SPINu zaključiš intervencijo se ta z vsem prenese v Vulkan, kjer ji dodaš prisotne ljudi ter uporabljeno opremo.
SPIN se uporablja za poročanje o intervencijah, kjer so važni podatki kdo je vodil, koliko gasilcev, kaj se je zgodilo, kaj so gasilci počeli, itd.

VULKAN se pa uporablja za pomoč pri vodenju organizacije. Če vzamemo za primer kategorijo Intervencije. Osnovni podatki se res prenesejo iz SPIN-a, nakar se lahko doda osebe, opremo, ter ure, ampak ti podatki so samo za evidenco društva in nimajo nobenega vpliva na poročilo intervencije.
urosl
GE: Lovrenc na Drav. p.
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a urosl »

Pred kratkim smo meli intervencijo, kjer vodja še ni imel gesla. Po intervenciji je zaprosil za geslo na SPINU in potem, ko se je prijavil, ga je poročilo že čakalo. Tako da mislim, da ni pogoj, da moraš imeti geslo že pred intervencijo.

Lp
strojnik29

Odgovor Napisal/-a strojnik29 »

Živjo
Mogoče je kje višje takšna tema ampak vseeno bom vprašal!
Zanima me kakšni so pogoji,da lahko greš na tečaj inštruktorja kakšne specialnosti?
Lp :D
Uporabniški avatar
crni
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a crni »

Na usposabljanje za inštruktorja se lahko vključijo kandidati, ki imajo splošno šolsko izobrazbo najmanj V. stopnje in opravljen tečaj za vodjo enot, čin gasilski častnik.
(vzeto iz razpisa 2011).
Ko gredo drugi ven,gremo mi noter.
Slika
Slika
Ž.Satler
Kraj: Zagorska dolina

Odgovor Napisal/-a Ž.Satler »

Zanima me glede na kaj lahko napreduješ v gasilca I. oz. II. st.. Kolikor vem se stopnje dodelijo glede na to koliko časa že imaš nek čin, v tem primeru čin gasilca, oz. če opraviš še neka dodatna izobraževanja. Zanima me bolj konkretno, koliko časa moraš imeti čin gasilca, da lahko napreduješ v gasilca I. st. in potem II. st., oz. na kakšen način še lahko napreduješ.
Odgovor sem že iskal na spletni strani GZS in v pravilih gasilske službe, ampak nisem nikjer našel nič uporabnega :?
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

V čin gasilec I. stopnje napreduješ, ko imaš čin gasilca najmanj 7 let ali ko imaš čin gasilec eno leto in enega od naslednjih tečajev: strojnik, strojnik avtolestve ali tehnični reševalec.

V čin gasilec II. stopnje napreduješ, ko imaš čin gasilec I. stopnje najmanj 7 let ali najmanj 3 leta v činu gasilca I. stopnje in enega od naslednjih tečajev: orodjar, reševalec na vodi, bolničar, potapljač, vodja čolna, tehnični reševalec pri intervencijah s helikopterjem.

LP
Ž.Satler
Kraj: Zagorska dolina

Odgovor Napisal/-a Ž.Satler »

Hvala za pojasnilo :wink:
A je potem za NGČ, GČ in tako naprej podobno, samo z drugimi specialnosti?
Uporabniški avatar
johenson

Odgovor Napisal/-a johenson »

Tule bo našel vse odgovore na tvoja vprašanja
http://www.gz-celje.org/attachments/282 ... v-2010.pdf
slovenc

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Mene pa zanima, če se da prijavit na razpis za poklicnega gasilca(GBL) kljub temu,da še nimam pridobljene 5. stopnje izobrazbe. 5. stopnjo izobrazbe bi pridobil tekom usposabljanja na Igu( Srednjo šolo delam izredno-po izpitih izobraževanje ob delu). Nekje na tem forumu sem prebral ,da se to da.
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

težko vrjetno saj moraš ob prijavi na razpis podati vsa ustrezna dokazila o zaključenem šolanju in končani izobrazbi
Vijolčno sveti se nebo !
Odgovori