Pravila gasilske službe
5. Pravice in dolžnosti prostovoljnih gasilcev
5.2 Pravice in dolžnosti gasilskih vodij
člen 5.2.1.8.
Vodja skupine vodi gasilsko skupino in je odgovoren za opravljanje njenih nalog.
lp
Malo se negiraš samega sebe.hec napisal/-a:In kaj je tukaj tok zabiksanga? Za vodenje kakršne koli skupine na intervenciji rabiš tečaj za vodjo skupine, pa je to lahko skupina z IDA, ali skupina bolničarjev, ali kar koli...itd
člen. 5.2.1.8. PGS
GAS PEŠO je napisal:
Za vodenje skupine notranjega napada pa potrebuješ tečaj za vodenje skupine, če želiš biti na intervenciji vodja napadalne trojke.

Fantje, kdo pa je potem za vas 1. napadalec in zakaj se 2. napadalec tako imenuje?hec napisal/-a:Če na intervenciji nimamo operativca z tečajem vodje skupine , potem se za vodjo skupine pač določi nekoga drugega, s tem tvegamo morebitno neizkušenost in neznanje vodje skupine, ampak jaz mislim da so taki primeri v manjšini!

A bi nehal počas, fantje. Še enkrat povem, imam rajši napadalca 1, ki vodi zaradi mene še tri ali kolikor hočeš in, ki obvlada zadevo, kot pa vse tiste, pred katerim stoji naziv "vodja", pa o postopkih v intervenciji nima pojma.hec napisal/-a:Fantje, treba je bit korekten, ene predpise, ki so vam ušeč bi spoštovali, druge ki vam pa niso všeč jih pa nebi!
Ja tko pa to ne gre

Hec , sedaj pa še enkrat preberi kaj je napisal Janez in ga nehaj srat.Janez Koncilija napisal/-a:
imam rajši napadalca 1, ki vodi zaradi mene še tri ali kolikor hočeš
Janez

No , vojna bi moral dati v narekovaje ("Vojna") ker je bilo mišljeno kot prispodoba, saj tudi gasilci bijemo bitko z ognjem.hec napisal/-a:
trenutno imamo daleč najbolšo operativo v svoji GZ
PS: tisto o vojnah pa lahko na ZS.