Osnovni tecaj za gasilca
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
tudi jaz prosi za gradivo
Kolegi, tudi jaz prosim za gradiva za osnovni tečaj za gasilca.
Že v naprej HVALA!
sonja.malnaric@guest.arnes.si
Že v naprej HVALA!
sonja.malnaric@guest.arnes.si
tudi jaz bi prosil da mi nekdo pošlje gradiva za osnovni tečaj gasilca.
na naslov: gaasp@hotmail.com
hvala
Lp
na naslov: gaasp@hotmail.com
hvala
Lp
Kolegi, tudi jaz prosim za gradiva za osnovni tečaj za gasilca.
Že v naprej HVALA!
damjan.tonejc@telemach.net
Že v naprej HVALA!
damjan.tonejc@telemach.net
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Da se razumemo:
Gradivo , urnik, priročnik in vse kar pripravijo predavtelji, boste dobili na dobro zastavljenem tečaju. Za izobraževanje v enoti je zadolžen poveljnik, tako da veste na koga se obrnit.
Tu na forumu pa si lahko izmenjujemo le gradiva, ki so nekako nadstandartna, če uporabim ta izraz. Razni pover point programi so le pomagalo za lažje razumevanje. Knjige in priročnike si pa le nabavite v svojem društvu.
Žal se v veliko enotah da več za opremo bifeja kot učno gradivo !
Gradivo , urnik, priročnik in vse kar pripravijo predavtelji, boste dobili na dobro zastavljenem tečaju. Za izobraževanje v enoti je zadolžen poveljnik, tako da veste na koga se obrnit.
Tu na forumu pa si lahko izmenjujemo le gradiva, ki so nekako nadstandartna, če uporabim ta izraz. Razni pover point programi so le pomagalo za lažje razumevanje. Knjige in priročnike si pa le nabavite v svojem društvu.
Žal se v veliko enotah da več za opremo bifeja kot učno gradivo !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Aljaž, stvari stojijo takole:
Da prideš do naziva gasilec, moraš po že dolgo veljavnih pravilih najprej OSNOVNI TEČAJ ZA GASILCA. Na ta tečaj lahko gredo tudi pripravniki od 16 let dalje.
Ta tečaj organizitra matično tvoje PGD. Za tečaj je zadolžen poveljnik, Tečaj traja 62 ur. Na koncu ni nobenih izpitov . Predavatelji in inštruktorji spremljajo tečajnike in jih ocenjujejo le Uspešno ali neuspešno !
Naslednji je NADALJEVALNI TEČAJ ZA GASILCA, KI ga organizira občinsko poveljstvo. Tečaj traja 99 ur. Na koncu so izpiti -pisni ali ustni !
No šele takrat dobiš potrdilo o napredovanju v čin gasilca, seveda če si uspešen.
Res pa je da ponekod te tečaje malo združijo in si sledijo eden za drugim, ker se pač poveljnikom ne da ukvarjat s pripravniki v svoji enoti.
Jaz sicer nimam proti temu velikih pripomb , pod pogojem da je tečaj kvalitetno pripravljen in izveden. Še vedno je bolje tako, kot pa da tečajniki obiskujejo le 99 ur nadaljevalnega brez vsake osnove iz svoje matične enote.
Aljaš , če želiš ti pošljem učni program po emilu.
Da prideš do naziva gasilec, moraš po že dolgo veljavnih pravilih najprej OSNOVNI TEČAJ ZA GASILCA. Na ta tečaj lahko gredo tudi pripravniki od 16 let dalje.
Ta tečaj organizitra matično tvoje PGD. Za tečaj je zadolžen poveljnik, Tečaj traja 62 ur. Na koncu ni nobenih izpitov . Predavatelji in inštruktorji spremljajo tečajnike in jih ocenjujejo le Uspešno ali neuspešno !
Naslednji je NADALJEVALNI TEČAJ ZA GASILCA, KI ga organizira občinsko poveljstvo. Tečaj traja 99 ur. Na koncu so izpiti -pisni ali ustni !
No šele takrat dobiš potrdilo o napredovanju v čin gasilca, seveda če si uspešen.
Res pa je da ponekod te tečaje malo združijo in si sledijo eden za drugim, ker se pač poveljnikom ne da ukvarjat s pripravniki v svoji enoti.
Jaz sicer nimam proti temu velikih pripomb , pod pogojem da je tečaj kvalitetno pripravljen in izveden. Še vedno je bolje tako, kot pa da tečajniki obiskujejo le 99 ur nadaljevalnega brez vsake osnove iz svoje matične enote.
Aljaš , če želiš ti pošljem učni program po emilu.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Hvala Oskar sem si prebral. To je pač odvisno od vodilnih kok so si tečaj zamislili a bo izpet ali ne bo. Moje mnenje je da je bolše da je preizkus na koncu ker od tega sigurno več odneseš kot pa samo od sodelovanja in poslušanja. Prosil bi samo če ma kdo slučajno kakšne zapiske o Vozila in oprema ali pa gasilski taktiki, ker sem malo v časovni stiski da bi šel v dom pa iskat željeno literaturo.
Lp
Lp
Lp. Aljaž Kotnik
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
No če jih je že pa tok...še bom pa js oskar te prosu za gradivo za osnovni tečaj.....
naslov:sweet3@email.si
zhvaljujem se ti že v naprej!!!
naslov:sweet3@email.si
zhvaljujem se ti že v naprej!!!
WE RUN IN,WHILE OTHERS RUN OUT!!!